Forside » Vegetarmad » Vegansk kartoffelgryde i karry

Vegansk kartoffelgryde i karry

Vegansk kartoffelgryde i karry

Nem mad er god mad i min verden. Det skal ikke være kompliceret eller tidskrævende, men lige til at gå til med forholdsvis basale ingredienser i en moderne husholdning. Og her er vegansk kartoffelgryde i karry lige vand på min mølle. At noget så simpelt kan smage så godt er ganske enkelt berigende, og at dette måltid samtidig er sundt, mættende og nærende til trods for at det smager som noget syndigt takket være den lækre cremede sovs, gør jo ikke retten ringere.

Prøv lige at se opskriften på: Vegansk svampe bourguignon

Denne opskrift på vegansk kartoffelgryde i karry er:

  • 100% plantebaseret og kødfri
  • Hurtig sund vegansk fastfood på under 35 minutter
  • Spækket med smag og en lækker cremet sovs
  • Utrolig nem tilberedning i en gryde
  • En rigtig varm aromatisk ret perfekt til vinterhalvåret
  • Både velegnet som hverdagsmad eller lækker gæstemad

Prøv lige at se opskriften på: Veganergryde

Vegansk kartoffelgryde i karry

Prøv lige at se opskriften på: Vegansk blomkålscurry med ris

Kartoffelgryde spækket med smag

Et blandingskrydderi som karry kan altså bare et eller andet, når det bliver tilført en ret. Karry er ikke bare karry, men varierer i både smag og styrke - lige fra det milde og blide til et niveau der springer scoville-skalaen. Karry består af 10-20 forskellige krydderier, og der er primært gurkemeje der giver karry dens karakteristiske gule farve. Det karry du finder på hylderne i de danske supermarkeder er i den forholdsvis milde ende af skalaen, men ikke desto mindre gør det underværker i et måltid som fx denne veganske kartoffelgryde.

Prøv lige at se opskriften på: Kisir tyrkisk bulgursalat

Det er den cremede aromatiske sovs der løfter denne ret til en nærmest himmelsk spise. Når tomater, kokosmælk og karry mødes opstår der magi og sød musik i gryden. Det at spise kødfrit og få en masse grøntsager kørt indenbords bliver lige pludselig til en nydelse for krop og sjæl takket være dette overflødighedshorn af aromaer i retten. Man tænker ikke over at man spiser grøntsager, da den smagfulde karrysovs løber med hele opmærksomheden.

Prøv lige at se opskriften på: Vegansk brownie

Kartoffelgryde er en tøm-køleskabet-freestyle-ret

Kartoffelgryde er en vaskeægte tøm-køleskabet-freestyle-ret. Et måltid der kan varieres og fortolkes i det uendelige alt efter hvad man lige har liggende i grøntsagsskuffen. Kartofler er selvfølgelig den bærende ingrediens i retten sammen med tomater og kokosmælk, men ellers er der frit slag. Har du nogle friske tomater liggende som snart skal spises, vil det være helt oplagt at anvende dem i retten - evt. i kombination med en dåse grofthakkede tomater. Kartoffelgryde er gastronomisk freestyling på den helt store klinge. En helt oplagt mulighed for at få ryddet op i grøntsagsskuffen og minimere dit madspild. Du kan fx også anvende:

  • Squash
  • Gulerødder
  • Pastinak
  • Persillerod
  • Champignon
  • Svampe
  • Aubergine
  • Bønner

Smid mig endelig en kommentar nederst på siden, hvis du finder på endnu flere grøntsager der kan finde anvendelse i denne veganske kartoffelgryde. Jeg er sikker på, at der er mange andre grøntsager som vil være lige så velegnede.

God fornøjelse!

Vegansk kartoffelgryde i karry

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 300 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 9 voted )

Ingredients

  • 400 gr. kartofler
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dåse grofthakkede tomater
  • 1 stor håndfuld spinat (frisk eller på frost)
  • 2 dl. frosne ærter
  • 1 dl. edamamebønner
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 ds. kokosmælk
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. garam masala
  • 1½ tsk. gurkemeje
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Instructions

  1. Skræl kartoflerne og skær dem ud i grove tern eller både.
  2. Skær løget ud i fine små tern og pres de to fed hvidløg med en hvidløgspresser.
  3. Opvarm lidt olie i en gryde og steg løg og hvidløg klare i ca. fem minutter ved forholdsvis høj varme.
  4. Tilsæt tomatpuréen og brænd den af i et minuts tid under omrøring.
  5. Hæld de grofthakkede tomater ned i gryden og lad de hakkede tomater stege med i et par minutter under omrøring.
  6. Tilsæt kartofler, kokosmælk, gurkemeje, karry og garam masala. Lad nu retten stå og simre under låg i ca. 20 minutter eller indtil kartoflerne er ved at være møre. Rør rundt i gryden et par gange. Du kan prikke i kartoflerne undervejs med en kødnål eller gaffel, så de ikke får for meget.
  7. Når kartoflerne er lige ved at være færdigkogte, tilsætter du spinat, ærter og edamamebønner.
  8. Lad retten simre videre under låg i 3-4 minutter.
  9. Smag retten til med salt og friskkværnet peber.
  10. Velbekomme.

Notes

Server kartoffelgryden sammen med kogte ris og frisk lime og evt. lidt madbrød, som du kan suge den lækre sovs op med. Du kan med fordel tilberede retten dagen i forvejen, da alle krydderierne rigtig får lov til at sætte sig i retten. Retten kan holde sig på køl i ca. tre dage og kan også fryses ned i op til tre måneder.

Vegansk kartoffelgryde i karry

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *