Hjemmelavede falafler
0 kommentar
2

Sprødstegte falafler i hjemmelavede pitabrød er en af favoritterne herhjemme, når det kommer til sund og nem aftensmad. Det er fastfood i ordets bogstavelige forstand.

Jeg forbinder falafler med det mellemøstlige gadekøkken, og ferier sydpå til fx Tyrkiet, hvor disse lækre vegetariske frikadeller serveres på ethvert gadehjørne. Hovedingrediensen i falafel er kikærter, som man blender sammen med persille, hvidløg og flere andre ingredienser. Resultatet er sund velsmagende vegetarmad, som falder i god jord hos de fleste. Falafel serveres traditionelt i pitabrød, wraps eller andet friskbagt madbrød sammen med arabisk persillesalat bedre kendt som tabbouleh og forskellige dressinger som fx yoghurtdressing. Ordet falafel kommer fra det arabiske ord “filfil”, som betyder peber.

Personligt foretrækker jeg falafel frisk fra gryden så at sige. De smager nu engang bedst når de lige er færdigstegte – sprøde og varme, men kan selvfølgelig også gemmes til madpakken eller et andet måltid, hvor du så kan opvarme dem i ovnen eller alternativt i mikroovnen. De færdigstegte falafler kan holde sig på køl i minimum 3 dage – det samme gør sig gældende for selve “farsen” til falaflerne, som du derfor sagtens kan tilberede i forvejen og evt. anvende over flere dage.

God fornøjelse med dine hjemmelavede falaftler.

Hjemmelavede falafler

Falafel

Sprødstegte falafler i hjemmelavede pitabrød er en af favoritterne herhjemme, når det kommer til sund og nem aftensmad. Det er fastfood i… Nem aftensmad Falafel European Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 300 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 3 bedømmelser )

Ingredienser

  • 450 gr. tørrede kikærter
  • 4 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg eller 1 almindelig løg
  • 1 stor håndfuld friskhakket persille
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 3 spsk. mel
  • 1 tsk. Læsø Salt
  • Evt. lidt friskpresset citronsaft
  • Friskkværnet peber
  • Rapsolie eller fritureolie til stegning

Sådan gør du

Start med at udbløde de tørrede kikærter i koldt vand i ca. 12 timer. De må ikke koges eller opvarmes. Skyl de bløde kikærter og hæld dem op i en foodprocessor eller blender sammen med alle de øvrige ingredienser. Blend alle ingredienserne til du står med en ensartet masse. Form nu de blendede ingredienser til små runde falafler på størrelse med en æbleskive. Jeg bruger personligt en rund isske til at forme falaflerne med, og dypper skeen i lidt koldt vand for hver kugle. Opvarm olien i en tykbundet gryde og lad det blive ca. 180° grader varm. Mængden af olie afhænger af grydens størrelse, men falaflerne skal kunne dækkes af olien i gryden. Du kan teste temperaturen på olien ved at dryppe en enkelt dråbe vand ned i gryden - syder og bobler det er olien varm og du kan gå i gang med at frittere falaflerne. De skal steges fine gyldne, hvorefter du lægger dem op på en tallerken beklædt med køkkenrulle, som kan suge det overskydende olie. Drys de færdigstegte falafler med Læsø Salt og server dem fx til hjemmebagte pitabrød, yoghurtdressing og tahinsovs sammen med lidt frisk salat, solmodne halverede cherrytomater, agurkeskiver, rødløg og evt. lidt avocado i skiver.

Yderligere kommentarer

Du kan med fordel lave forarbejdet til disse herlige falafler helt op til tre dage i forvejen - fx i weekenden, hvor du så blot skal stege falaflerne færdige en hverdagsaften. Massen til falafler kan holde sig på køl i min. tre dage i en tætlukket skål eller beholder, så det gør dette måltid ekstra nemt som velsmagende sund fastfood på en hverdag med mange gøremål.

Hjemmelavede falafler
Hjemmelavede falafler

0 kommentar
2

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.