Blomkålssalat
0 kommentar
6

Denne tabbouleh-inspirerede blomkålssalat er en af vores favoritter indenfor salater her for tiden, da den både er mættende, sund og nem at tilberede. Enten som et sundt hovedmåltid eller som mættende tilbehør til et stykke kød eller andre grøntsager.

Denne blomkålssalat er ikke helt almindelig, men er inspireret af det nordafrikanske køkken tilsat lidt kanel og allehånde. Blomkålen skal rives eller blendes til en couscous-lignende konsistens, vendes i lidt olivenolie rørt sammen med kanel og allehånde, og så en tur i ovnen, så blomkålen bliver let gylden og får en dejlig letkrydret aroma.

LÆS OGSÅ: Tabbouleh

Derfor skal du lave denne blomkålssalat:

  • Den er mættende, sund og kaloriefattig
  • Nem at tilberede på mindre end 30 minutter
  • Ideel som tilbehør eller som et sundt hovedmåltid
  • Spækket med velsmag fra det nordafrikanske køkken
  • Perfekt som både hverdags- og gæstemad
Blomkålssalat

LÆS OGSÅ: Falafel

Spis blomkålssalat med god samvittighed

Blomkål er en rigtig sund grøntsag, som er i familie med hvidkålen, og som er rig på både fibre og c-vitaminer. Blomkål er billig i indkøb, og har så mange anvendelsesmuligheder, at det nærmest kun er fantasien der sætter grænser.

Andre opskrifter med blomkål:

Opskriften på denne blomkålssalat er såre simpel at gå til, og på mindre end 30 minutter står du med den mest lækre kaloriefattige blomkålssalat spækket med cremet feta, granatæblekerner, persille, mandler og frisk mynte.

LÆS OGSÅ: Bulgursalat med rodfrugter og bacon

Det med at riste blomkålsgrynene i ovnen sammen med marinaden løfter denne salat til nye højder, og man flyver for en stund ned til et marokkansk gadekøkken, hvor duften af kanel og allehånde lokker i luften. Denne blomkålssalat rummer det hele – det sprøde, bløde, salte, cremede, syrlige og søde. Der er ikke noget at sige til, at denne salat er en af de helt store favoritter herhjemme.

Blomkålssalat

Blomkålssalat

Denne tabbouleh-inspirerede blomkålssalat er en af vores favoritter indenfor salater her for tiden, da den både er mættende, sund og nem at… Salater og tilbehør Blomkålssalat European Print opskrift
Antal personer: 4 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 320 kalorier 21 fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 6 bedømmelser )

Ingredienser

  • 1 stort blomkål
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. allehånde (kan erstattes med muskatnød)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld mandler (saltmandler kan også anvendes)
  • Ca. 250 gr. feta i blok (jeg anvender PUCK-osten fra Arla, som er herlig cremet og let saltet)
  • Granatæblekerner fra 1 granatæble (ca. 100 gr.)
  • Saften fra 1 lime
  • 1 bdt. persille
  • 2-3 spsk. friskhakket mynte
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Opvarm ovnen til 180° grader varmluft.
  2. Fjern bladene på blomkålen og skær den ud i grove stykker. Det er en smagssag om du også vil anvende stilken på blomkålen.
  3. Blend blomkålen af flere omgange i en foodprocessor eller blender i ca. 30 sekunder til det har en couscous-lignende konsistens. Hæld det finthakkede blomkål ned i en stor skål.
  4. Rør olivenolie, kanel og allehånde sammen i en skål sammen med lidt salt og friskkværnet peber, og vend det ned i skålen med blomkålen. 
  5. Rør marinanden godt ind i det finthakkede blomkål.
  6. Fordel nu blomkålen i et tyndt lag på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Gratiner det finthakkede blomkål i ovnen i ca. 12 minutter. Rør rundt i blomkålen midtvejs, så alle sider bliver gratineret og får en let gylden skorpe.
  8. Lad nu det gratinerede blomkål køle lidt af på bagepapiret inden det røres sammen med de øvrige ingredienser.
  9. Hak mandlerne groft, og rist dem let gyldne på en pande.
  10. Skær fetaosten ud i skiver på ca. 1 cm. tykkelse, og bræk det i rustikke stykker.
  11. Skyl persillen og mynten under koldt vand, og hak det fint.
  12. Halver limefrugten og pres saften ned i en lille skål.
  13. Skrab eller bank granatæblekernene ud i en pose (du kan også købe granatæblekerner i flere supermarkeder).
  14. Hæld blomkålen tilbage i skålen når den har opnået stuetemperatur, og vend det sammen med alle de øvrige ingredienser.
  15. Smag blomkålssalaten til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt mere mynte eller persille.
  16. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Denne blomkålssalat er lige velegnet som en sund kaloriefattig hovedret, eller som lækkert tilbehør til et stykke kød - det kan være alt lige fra frikadeller til en rød bøf. Salaten er også velegnet til picnic eller som madpakke, og kan sagtens holde sig frisk i køleskabet et par dage.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre om det! Smid mig en kommentar nedenfor, eller tag #baregomad og dine billeder på Instagram. Det vil betyde rigtig meget for mig.

Blomkålssalat

0 kommentar
6

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.