Rabarbersirup

af Baregomad.dk
Rabarbersirup
0 kommentar
0

Danske rabarber.
For mig indbegrebet af dansk forår og sommerstemning.
Helt på lige fod med danske solmodne jordbær.
En fantastisk haveplante, som hele foråret og sommeren igennem forkæler sin ejer med den ene store portion rabarberstængler efter den anden, og som jeg med stor fornøjelse tryller om til fx rabarbertrifli, rabarbertærte og kylling i karry med rabarber.

At fremstille rabarbersirup er noget af det mest enkle at tilberede i et køkken.
Det kræver blot nogle friske rabarber, 5 minutters tilberedning og så passer siruppen ellers sig selv i gryden.
En lille indsats. En stor belønning.
Rabarbersirup. Mums.
En fødevare med så mange anvendelsesmuligheder.
Rabarbersirup kan du fx anvende til rabarber mojitos, rabarbersaft, som frisk topping ovenpå din skyr, is, grød, pandekager eller frisk frugt.
Eller som ingrediens i en lækker salatdressing.
Mulighederne er uudtømmelige.
Det søde og syrlige element i rabarbersirup sætter sit helt eget personlige præg og aftryk af dansk sommerstemning.

Rabarbersirup i én arbejdsgang

Hvorfor gøre tingene mere komplicerede end godt er.
Jeg er efterhånden stødt på en del opskrifter, som først vælger at lave rabarbersaft, og efterfølgende koge det yderligere ind med ekstra sukker til rabarbersirup.
Hvorfor ikke slå to fluer med et smæk, og tilberede rabarbersiruppen i en arbejdsgang.
Denne opskrift er såre simpel.
Du tilsætter den nødvendige mængde rørsukker på en gang, og lader blandingen koge ind lidt længere.
Bum.
Hjemmelavet rabarbersirup på ca. 30 minutter.
Det bliver ikke nemmere.
Og absolut ikke ringere.

Rabarbersirup

Rabarbersirup

Danske rabarber. For mig indbegrebet af dansk forår og sommerstemning. Helt på lige fod med danske solmodne jordbær. En fantastisk haveplante, som… Madopskrifter Rabarbersirup European Print opskrift
Antal personer: 6 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 2 bedømmelser )

Ingredienser

  • Ca. 600 gr. friske danske rabarber
  • 300 gr. økologisk rørsukker
  • 1 vaniljestang eller ca. 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl. vand

Sådan gør du

Start med at skære de friske rabarberstængler i små stykker, og skyl dem grundigt under kold vand.

Hæld rabarberstykkerne ned i en passende gryde og tilsæt alle de øvrige ingredienser.

Lad nu blandingen komme i kog, og lad den simre uden låg i ca. 30 minutter.

Skyl den flaske eller skål du vil anvende til siruppen med lidt Atamon eller lidt snaps eller vodka.

Hæld den færdige rabarbersirup gennem en fin si ned i en passende flaske eller skål, og smid de udkogte rabarberstykker ud (kan nydes afkølet som rabarbergrød).

Du har nu ca. ½ liter færdig rabarbersirup, som har uudtømmelige anvendelsesmuligheder.

Rabarbersiruppen kan holde sig på køl i min. 3-4 uger, men så længe plejer den nu aldrig at holde herhjemme.

Yderligere kommentarer

Rabarbersiruppen er helt ideel til friske sommercocktails bestående af rabarber mojitos. En dansk fortolkning af de klassiske mojitos som er proppet med smag, sommer og feriestemning.

Hjemmelavet rabarbersirup

Friske danske rabarber fra haven

Friskplukkede rabarberstængler fra vores køkkenhave. Blot én stor rabarberplante forsyner os hele foråret og sommeren igennem med de mest fantastiske stængler, som vi anvender til både desserter, kager og som rabarbersirup til læskende mojitos på terrassen.

0 kommentar
0

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.