Rabarbersirup

Rabarbersirup

Danske rabarber. For mig indbegrebet af dansk forår og sommerstemning. Helt på lige fod med danske solmodne jordbær. En fantastisk haveplante, som hele foråret og sommeren igennem forkæler sin ejer med den ene store portion rabarberstængler efter den anden, og som jeg med stor fornøjelse tryller om til fx rabarbertrifli, rabarbertærte og kylling i karry med rabarber. Når det kommer til siruppen fra de skønne rabarberstængler, er anvendelsesmulighederne nærmest uudtømmelige. Den skønne syre i siruppen ledsaget af den underliggende sødme gør hjemmelavet rabarbersirup velegnet som et sødt/syrligt indslag til lidt af hvert.

Prøv lige at se opskriften på: Rabarberkage med marcipan og marengs

Opskrift på reduceret rabarbersaft

Hjemmelavet rabarbersirup er i bund og grund reduceret rabarbersaft. Du starter med at koge en rabarbersaft uden tilsat sukker, som du så reducerer yderligere ved at koge saften ind uden låg tilsat sukker og en lille smule vaniljesukker. Resultatet er en smuk rødlig sirup, som er den ultimative smagsforstærker at have stående på køl. Har du noget rabarbersaft på køl eller i fryseren, kan du sagtens forvandle saften til en lækker tykflydende sirup ved blot at tilsætte noget sukker.

Prøv lige at se opskriften på: Rabarbertærte med vaniljecreme

Denne opskrift på hjemmelavet rabarbersirup er:

  • Velegnet til rabarber mojitos, rabarbersaft og som topping på skyr, is, grød, saftevand, is, frugt og pandekager
  • Nem at tilberede på ca. 40 minutter
  • Dansk sommerstemning på flaske eller glas
  • Lækker ingrediens som en del af dressingen i en sommersalat

Prøv lige at se opskriften på: Rabarbercrumble

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Friske danske rabarber
  • Økologisk rørsukker
  • Vaniljesukker
  • Vand

Kan du fryse mel?
Ja. Du kan med fordel fryse mel, og dermed forlænge holdbarheden på melet. Der er stor forskel på holdbarheden alt efter meltype, og jo grovere en meltype, desto mere relevant er det et putte dit mel i fryseren. Læs mere her.

Friske danske rabarber fra haven
Friskplukkede rabarberstængler fra vores køkkenhave. Blot én stor rabarberplante forsyner os hele foråret og sommeren igennem med de mest fantastiske stængler, som vi anvender til både desserter, kager og som rabarbersirup til læskende mojitos på terrassen.

Hvilken olie er bedst at bage med?
Er rapsolie god i brød og kager, eller skal du kun anvende rapsolie til stegning? Og hvad med solsikkeolie og olivenolie? Kan man som udgangspunkt anvende alle plantebaserede olier i kager og brød? Læs mere om madolier og bagning.

Prøv lige at se opskriften på: Rabarbertrifli

Rabarbersirup perfekt som topping

At fremstille rabarbersirup er noget af det mest enkle at tilberede i et køkken. Det kræver blot nogle friske rabarber, fem minutters forberedelse og så passer siruppen ellers sig selv i gryden. En lille indsats. En stor belønning. Rabarbersirup. Mums. En fødevare med så mange anvendelsesmuligheder. Rabarbersirup kan du fx anvende til rabarber mojitos, rabarbersaft, som frisk topping ovenpå din skyr, is, grød, pandekager eller frisk frugt. Eller som ingrediens i en lækker salatdressing. Mulighederne er uudtømmelige. Det søde og syrlige element i rabarbersirup sætter sit helt eget personlige præg og aftryk af dansk sommerstemning.

God fornøjelse.

Rabarbersirup

Rabarbersirup

Antal personer: 6 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.8/5
( 111 bedømmelser )

Ingredienser:

  • Ca. 600 gr. friske danske rabarber
  • 300 gr. økologisk rørsukker
  • 1 vaniljestang eller ca. 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl. vand

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Start med at skære de friske rabarberstængler i små stykker, og skyl dem grundigt under koldt vand.
  2. Hæld rabarberstykkerne ned i en passende gryde og tilsæt vandet.
  3. Bring gryden i kog og lad rabarberstykkerne simre under låg i ca. 20 minutter. Hvis du ikke har travlt, kan du med fordel lade rabarbersaften trække i gryden inden du sigter rabarberstykkerne fra, da det tilfører den færdige sirup endnu mere smag og farve.
  4. Sigt saften ned i en skål, og hæld rabarbersaften tilbage i gryden.
  5. Tilsæt sukker og vaniljesukker, og bring rabarbersaften i kog uden låg. Lad siruppen simre videre uden låg i ca. 20-25 minutter til en let sirup. Konsistensen på rabarbersiruppen må ikke være for tyk, da siruppen tykner yderligere på køl.
  6. Skyl den flaske eller skål du vil anvende til rabarbersiruppen i kogende vand og Atamon (vodka kan også anvendes).
  7. Hæld den færdige rabarbersirup på glasset.
  8. Du har nu 3-4 dl. liter færdig rabarbersirup, som har uudtømmelige anvendelsesmuligheder.
  9. Rabarbersiruppen kan holde sig på køl i minimum 3-4 uger.
  10. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Rabarbersiruppen er helt ideel til friske sommercocktails bestående af rabarber mojitos. En dansk fortolkning af de klassiske mojitos som er proppet med smag, sommer og feriestemning. Du kan også anvende frosne rabarber, hvis du ikke lige har adgang til friske rabarberstængler i haven. Holdbarheden på hjemmelavet rabarbersirup på køl er minimum 3-4 uger, da sukkeret i sig selv er konserverende.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Hjemmelavet rabarbersirup

6 kommentarer

Bente Kjærgaard 28. juni 2021 - 08:08

Rabarbersirup: nem at lave og smager som fuglene synger, tusind tak for opskriften

Besvar
Thomas fra Barego'mad 28. juni 2021 - 16:15

Hej Bente,
Mange tak for dit feedback og pæne ord om opskriften på rabarbersirup 😊 Jeg er rigtig glad for, at resultatet levede op til dine forventninger. Det minder mig om at jeg snart skal have gang i en ny portion til mig selv 😋

Venlig hilsen
Thomas

Besvar
Ulla Gammelgaard 18. juni 2022 - 09:47

Dejlig nem at lave og den smager så godt! God opskrift -TAK!

Besvar
Thomas fra Baregomad.dk 18. juni 2022 - 09:54

Hej Ulla,
Mange tak for dit feedback, og dejligt at du synes om opskriften på den hjemmelavede rabarbersirup - det smager altså også bare godt til så mange ting, og en fast ingrediens i køleskabet i sommerhalvåret.

Venlig hilsen
Thomas

Besvar
Pia 12. august 2022 - 11:39

Dejlig rabarber sirup. God opskrift - jeg siede dog massen før jeg hældte den på glas. Den tykke masse brugte jeg som kompot til cheese cake. Mvh. Pia

Besvar
Thomas fra Baregomad.dk 12. august 2022 - 13:35

Hej Pia,
Mange tak for din besked og ikke mindst interesse for min blog 😊 Jeg er rigtig glad for at høre, at rabarbersiruppen blev god og levede op til dine forventninger. Rigtig god ide med at si det tykke fra og bruge til en cheesecake - det er virkelig også en lækker kombi.

Venlige hilsner
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.