Forside » Desserter » Rabarbertrifli

Rabarbertrifli

rabarbertrifli opskrift

Nem opskrift rabarbertrifli som mormor lavede den. Med hjemmelavet rabarberkompot på knuste makroner og vaniljecreme. Alle elsker den.

Lav Danmarks bedste rabarbertrifli med denne skønne opskrift, der altid giver dit et godt resultat.

Rabarberplanten er en af de første forårsbebudere i haven. Med rabarberens komme varsler det lysere nætter og udendørsaktiviteter.

Rabarber som plante er faktisk i sæson både i foråret og i sensommeren, og er dermed leveringsdygtig i friske rabarberstængler gennem adskillige måneder - til glæde for alle de livsnydere og haveejere, som sætter pris på rabarberplantens mange anvendelsesmuligheder.

Rabarberplanten er en utrolig populær haveplante, som med sine mørkerøde stængler og forårsgrønne blade er at finde i mange haver og visse steder også i naturen.

En plante, som jeg personligt holder rigtig meget af, og som ikke kræver nogen som helst form for pleje eller opmærksomhed, men som forkæler sin ejer med disse røde stængler hele sommeren igennem.

Se også de populære opskrifter på:

Opskrift på nem rabarbertrifli

rabarbertrifli opskrift

Rabarbertrifli

5 fra 1 stemme
Nem opskrift rabarbertrifli som mormor lavede den. Med hjemmelavet rabarberkompot på knuste makroner og vaniljecreme. Alle elsker den.
Udskriv Facebook Pinterest
RetDessert
KøkkenDansk
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal6 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 1000 g rabarber
  • 350 g rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker - eller en hel vaniljestang
  • 0,25 dl vand
  • 50 g mandler - hakkede smuttede (kan undlades, men tilføjer et ekstra element til kompotten)
  • 2 tsk kartoffelmel - eller majsmel, til at jævne kompotten med hvis den er for tynd (skal være cremet)

Fløjsblød vaniljecreme

  • 2 æggeblommer
  • 0,5 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk sukker
  • 5 spsk yoghurt - græsk
  • 2,5 dl piskefløde

Andet

  • 40 makroner
  • citronmelisse - til pynt
  • chokolade - revet, til pynt

Sådan gør du

Rabarberkompot

  • Snit rabarberne i små stykker på ca. 1-2 cm. tykkelse, og skyl dem i lidt koldt vand.
  • Hæld rabarberne ned i en gryde tilsat et par spiseskefulde vand, vaniljesukker og sukker. Bring stille og roligt kompotten i kog uden låg, og lad den småkoge i ca. 5 minutter, hvis du ikke ønsker at de skal koge helt ud. Ønsker du en mere cremet og udkogt kompot, skal du lade dem koge videre i yderligere ca. 5 minutter. Det er lidt en temperamentsspørgsmål, hvorvidt kompotten skal have lidt bid eller være helt udkogt.
  • Er kompotten ikke tyk nok i konsistensen, kan du tage 1-2 tsk. kartoffelmel eller majsmel og piske det sammen med et par teskefulde koldt vand i et glas. Herefter kan du stille og roligt jævne kompotten indtil den har den rette konsistens.
  • Tilsæt de finthakkede smuttede mandler til kompotten.
  • Lad nu rabarberkompotten køle helt af inden du går i gang med at komponere rabarbertriflien.

Fløjlsblød vaniljecreme

  • Start med at lave en god gammeldags æggesnaps. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje sammen i en skål til blandingen har en cremet og fyldig konsistens.
  • Tilsæt græsk yoghurt og fordel det i æggesnapsen.
  • Pisk fløden stiv og vend det forsigtigt i cremen.

Sådan komponerer du en rabarbertrifli

  • Start først med at udvælge nogle velegnede glas til formålet. Det skal helst være glas, da du så kan se den smukke komposition og de mange lag og farver.
  • I glasset lægger du nu skiftevis afkølet rabarberkompot, makroner og den fløjlsbløde creme.
  • Dette gentages 2-4 gange alt efter glassets udformning, og hvor stor en dessert du ønsker at servere.
  • Rabarbertrifli har som med æblekage godt af at trække et par timer i køleskabet før servering - gerne længere, så ingredienserne kan sætte sig. Du kan derfor med fordel lave denne lækre sommerdessert i forvejen, når du venter gæster eller blot vil forkæle familien.

Noter

Pynt rabarbertriflien med lidt revet chokolade og et par blade citronmelisse.
Har du noget rabarbersirup i køleskabet, kan du evt. lige toppe desserten i glasset med lidt sirup.

Næringsindhold

Næringsindhold
Rabarbertrifli
Mængde pr. portion
Kalorier
536
% Daglig værdi*
Fedt
 
24
g
37
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.002
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
114
mg
38
%
Natrium
 
31
mg
1
%
Kalium
 
636
mg
18
%
Kulhydrater
 
81
g
27
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
73
g
81
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
886
IU
18
%
Vitamin C
 
14
mg
17
%
Calcium
 
224
mg
22
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Rabarbertrifli - en himmelsk sommerdessert

Rabarbertrifli er uden tvivl en vaskeægte "old-school" klassiker indenfor desserter. Jeg mindes min mormors hjemmelavede rabarbertrifli med kagecreme og hjemmebagte makroner, som vi fik serveret til fødselsdage og andre sammenkomster.

Rabarberne var selvfølgelig hentet i deres veltrimmede have, som bød på et sandt gastronomisk overflødighedshorn af krydderurter, frugttræer, bærbuske og et drivhus spækket med tomater og agurker.

Det var dengang. Og blot et af mange gode minder fra ens barndom, hvor kimen til min interesse for madlavning blev lagt.

Når jeg var på miniferie fik jeg altid lov til at stå og kokkerere på lige fod med min mormor, som mestrede den gode gammeldags kogekunst til perfektion, og som glædeligt delte ud af sin mangeårige viden og erfaring bag et komfur.

Denne opskrift på trifli med rabarber er:

  • En rigtig klassisk mormordessert
  • Smagen af dansk forår og sommer komponeret i en lækker sommerdessert
  • Nem at tilberede og kan laves i forvejen
  • Med knuste makroner og en fløjlsblød vaniljecreme
Rabarbertrifli

Smagen af dansk sommer

Rabarbertrifli er indbegrebet af dansk forår og sommer på lige fod med solmodne jordbær. En simpel haveplante, som med sin syrlige smag sætter sit helt personlige præg på et hav af forskellige desserter og kager.

Og som kan justeres og varieres i smag og udtryk i det uendelige. Rabarberkompotten til denne trifli er blevet piftet op med nogle finthakkede mandler, som tilfører en dejlig nøddesmag til desserten, og som giver kompotten lidt mere bid.

Rabarberkompot, makroner og vaniljecreme

Denne opskrift på rabarbertrifli tager ganske enkelt udgangspunkt i en traditionel rabarberkompot.

Den traditionelle kagecreme er blevet udskiftet med en mere frisk, syrlig og fløjlsblød creme, som takket være den græske yoghurt får et dejligt frisk pift, som komplimenterer den fede fløde på skønneste vis.

Makronerne er færdiglavede. Ja, beklager dybt, men i dag var der altså ikke lige tid til at kaste sig over hjemmelavede makroner.

Prikken over i'et er servering i det fri på en lun sommeraften ledsaget af et glas kølig Cremant, Cava eller Champagne Demi-Sec.

Det er sommerhygge. Og selvfølgelig med rigtig god samvittighed.

6 kommentarer til “Rabarbertrifli”

  1. Rabarbertrifli:
    Det er den lækreste dessert jeg nogensinde har smagt ???????? Den overgår alt ???? Spiser det gerne igen, igen og igen ????????❤️

  2. Hej Thomas!
    Kan man lave kompotten og vaniljecremen til rabarbertriflien dagen i forvejen? Eller bliver cremen kedelig?

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej ISA,
      Mange tak for dit spørgsmål vedrørende creme og kompot til rabarbertrifli. Du kan faktisk med fordel lave både kompot og vaniljecreme dagen i forvejen, og så opbevarer det på køl indtil rabarbertriflien skal komponeres. Det giver smagene lov til at forplante sig i henholdsvis creme og kompot. Husk at lægge husholdningsfilm direkte ovenpå din creme, så du ikke får skind på den.

      God fornøjelse og tak for din interesse.

      Venlig hilsen
      Thomas

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Pia,
      Mange tak for din besked og pæne ord om min opskrift på rabarbertrifli 😊 Den er også en af favoritterne her i huset, når rabarberstænglerne vælter op af jorden i foråret. En rigtig mormor-dessert.

      Hilsen
      Thomas

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.