Baregomad.dk » Opskrifter » Bagværk » Skærekager » Rabarberkage med marengs

Rabarberkage med marengs

Rabarberkage med marcipan

En af de helt store forårsbebudere i mange danske haver er rabarberplanten, som er leveringsdygtig i de skønneste syrlige rabarberstængler fra tidlig forår til sommeren går på hæld. Anvendelsesmulighederne er uendelige - lige fra hjemmelavet rabarbersirup til kompot i fx rabarbertrifli, rabarbertærte eller som topping på morgenmadsprodukter.

Prøv lige at se opskriften på: Rabarbertærte med vaniljecreme

Rabarberkage med marcipan og marengs er en rigtig klassiker indenfor kagedesserter, som i folkemunde også går under betegnelsen "Bedstefars skæg", som ofte fremstilles i en stor bradepande. Den hjemmelavede syrlige rabarberkompot i kombination med en svampet mazarinbund og den søde marengs er et rigtig godt match. - I mine øjne et rigtig godt bud på en dansk sommerdessert, som samtidig er utrolig nem at tilberede og som sagtens kan fremstilles på forhånd eller fryses ned. Smagen af dansk sommer på lige fod med jordbær og nye kartofler ... Mums.

Prøv lige at se opskriften på: Jordbærtærte med mazarinbund

Rabarberkage med marcipan og marengs

Prøv lige at se opskriften på: Rabarbertrifli

Rabarberkage og de tre processer

Rabarberkage med marcipan og marengs består af tre processer. Først bager du den bløde og svampede mazarinbund, som skal afkøles helt inden du kan smøre den afkølede rabarberkompot ovenpå . Til sidst lige inden servering skal marengsen smøres eller sprøjtes på toppen og brændes lysebrun med en gasbrænder. Og marengsen tilbereder du selvfølgelig med hjemmelavet sukkersirup, så du undgår den trælse knasende lyd i tænderne pga. at sukkeret ikke er blevet opløst i æggehviderne.

Det lyder måske en smule kompliceret, men sandheden er at denne kage er utrolig simpel at tilberede, og belønner din indsats i køkkenet tifoldigt. Længe leve rabarberen i de danske haver, og længe leve denne guddommelige kagedessert!

God bagelyst.

Rabarberkage med marcipan

Rabarberkage med marengs

Antal personer: 8-10 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 375 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.4/5
( 130 bedømmelser )

Ingredienser:

Mazarinbund:

  • 250 gr. hvedemel
  • 120 gr. smør, blødt
  • 120 gr. sukker
  • 5 æggeblommer
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl. mælk (skyr, yoghurt naturel eller græsk yoghurt kan også anvendes)

Rabarberkompot:

  • Ca. 600-700 gr. rabarberstængler, fintsnittet
  • 150 gr. sukker
  • 0,5 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. vaniljesukker

Marengslåg:

  • 4 æggehvider
  • 200 gr. flormelis

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Kagebund:

  1. Rør sukker og det bløde smør sammen i en røreskål.
  2. Tilsæt æggeblommerne et af gangen, og pisk æggemassen sammen med en håndmixer.
  3. Sigt mel, vaniljesukker, bagepulver og mælk i æggemassen, og pisk dejen sammen indtil konsistensen er ensartet.
  4. Kom dejen i en smurt springform (ca. 26 cm. i diameter) og bag kagebunden ved 175° grader almindelig over- og undervarme i ca. 15 minutter. 
  5. Tag rabarberkagen ud af ovnen, og lad ovnen forblive tændt.
  6. Smør den afkølede rabarberkompot ovenpå kagen i springformen, og fordel forsigtigt marengsmassen ovenpå rabarberkompotten med en dejskraber.
  7. Bag nu kagen færdig i ovnen i yderligere ca. 15 minutter, eller til marengslåget er lys gyldent på toppen.
  8. Server rabarberkagen friskbagt og lun.
  9. Velbekomme.

Rabarberkompot:

  1. Skyl rabarberstænglerne under koldt vand, og snit dem fint.
  2. Hæld rabarber, sukker, stødt ingefær og vaniljesukker op i en gryde og lad det koge stille op under låg. Når kompotten småkoger skal du lade den simre i ca. 6-7 minutter, eller indtil rabarberstykkerne er bløde og let udkogte.
  3. Lad nu kompotten afkøle helt (skal det gå hurtigt kan du afkøle kompotten i en skål i køleskabet).

Marengslåg:

  1. Pisk æggehviderne stive i en røreskål med en håndmixer.
  2. Tilsæt flormelissen løbende gennem en sigte, og pisk marengsen helt stiv.

Yderligere kommentarer

Rabarberkage med marengs kan med fordel laves dagen i forvejen eller fryses ned til en dag hvor du får gæster. Den hjemmelavede rabarberkompot kan anvendes til mange andre formål som fx lækker topping ovenpå skyr, desserter eller i den klassiske rabarbertrifli.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.