Forside » Desserter » Frosé eller frozen rosé

Frosé eller frozen rosé

Frosé frozen rosé

Frosé eller frozen rosé - også kendt som rosé-slushice, er en vaskeægte klassiker indenfor sommercocktails. En cocktail, som oprindeligt stammer fra en lille bar i New York, og som i dag er et fast indslag på drinkskort verden over. En cocktail, som på Instagram er blevet tagget millioner af gange - en trendy sommercocktail, som med garanti vil vække jubel hos dine gæster på en varm sommerdag. Frosé er en sammentrækning af frozen og rosé, og er en meget sigende betegnelse for denne svalende tørstslukker, som kort og godt består af frossen rosévin blandet op med jordbærsirup og citronsaft. En velkomstdrink med rosévin. Den er frisk, festlig og smager bare helt fantastisk.

Prøv lige at se opskriften på: Foccacia brød

Opskrift på frosé

Frosé er kort og godt rosé slush-ice. Sommercocktailen har en let sødme og en læskende friskhed, som gør denne tørstslukker yderst indbydende på en varm sommerdag. Det er det friske alternativ til et glas almindelig rosévin. Den ultimative sommerdrik. Sommerens lækreste drink, som hverken kræver det store kørekort som bartender, eller en uoverskuelig liste af ingredienser. Frozen rosé kræver en flaske rosévin, jordbærsirup, citronsaft og et par håndfulde isterninger. Det er opskriften på rosé slush-ice - en pink en af slagsen, som er det perfekte indslag til grill- og sommerhygge.

Prøv lige at se opskriften på: Vandmelonsalat

Denne opskrift på frosé er:

  • En skøn sommercocktail bestående af frossen rosévin, jordbærsirup og citronsaft
  • Legende let at tilberede - nedfrys din rosévin, og blend den med jordbærsirup og isterninger
  • Den har en let sødme, der minder mest om en frisk daiquiry eller margharita
  • Rosé slush-ice med indbygget feriestemning og dansk sommer

Prøv lige at se opskriften på: Foccacia brød

Disse ingredienser skal du bruge:

  • 1 flaske rosévin (må gerne være lidt kraftig, men stort set alle rosévine kan anvendes)
  • Økologisk rørsukker (hvidt sukker kan også anvendes)
  • Vand
  • Jordbær (friske eller frosne)
  • Citronsaft
  • Isterninger
Frosé frozen rosé
Blende is og rose til frosé
Hæld den frosne rosévin op i blenderen sammen med et par håndfulde isterninger, jordbærsirup og citronsaft, og blend hurtigt blandingen. Smag den til og tilsæt mere jordbærsirup eller citronsaft alt efter hvor sød og frisk du ønsker din frosé.

Indbegrebet af dansk sommerstemning

Frosé er indbegrebet af dansk sommerstemning når det er bedst. Smagen af de røde sommerbærfrugter og jordbærsirup i skøn forening med en god flaske rosévin, ja, så bliver sommerstemningen på terrassen ikke ret meget bedre. Frosé er samtidig utrolig nem at tilberede, og kræver meget få ingredienser, som udover en flaske rosévin og nogle friske jordbær er standard fødevarer i de fleste husholdninger.

Prøv fx at lave en frosé tilsat lidt vodka eller vandmelon - kun fantasien sætter grænser. Og husk at nedfryse rosévinen i 5-6 timer inden servering - det kræver lige en smule planlægning, men du kan sagtens hælde en flaske rosé op i en plastikbeholder, og så have den som reserve i fryseren, da den aldrig vil fryse helt på grund af alkoholen i vinen.

Prøv lige at se opskriften på: Fetacreme

Det frække alternativ til almindelig rosévin

Frosé er et frisk og anderledes indslag til en læskende sommerdrink på terrassen. Bevares, et glas kølig rosévin i sit eget selskab eller til grillmaden er ikke at gå i vejen for, men denne trendy sommercocktail løfter lige sommerstemningen til nye højder. Det bedste resultat opnår du ved at købe en flaske rosévin med en god fylde, og et intenst smagsregister af sommerbærfrugter.

Du kan selvfølgelig anvende lige den rosévin du ønsker, men en kraftig rosévin vil tilføre denne cocktail mere smag og intensitet. Prøv dig frem - juster lidt på blandingsforholdene, og gør dig dine egne erfaringer.

Skål.

Frosé eller frozen rosé

Print
Serves: 6 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.9/5
( 9 voted )

Ingredients

  • 1 flaske kraftig rosévin
  • 1½ dl. økologisk rørsukker (hvidt sukker kan også anvendes)
  • 1 dl. vand
  • 300 gr. friske danske jordbær (frosne kan også anvendes)
  • 0,5 dl. citronsaft
  • 2 håndfulde isterninger

Instructions

  1. Hæld din rosévin ned i en plastikskål, og stil den i fryseren i min. 5-6 timer (rosévinen vil langsomt fryse ind til grødis).
  2. Skyld og rens de friske jordbær, og skær dem i kvarte stykker.
  3. Hæld vand og sukker op i en lille gryde, og lad det koge op under omrøring indtil al sukkeret er opløst.
  4. Tilsæt jordbærerne til sukkerlagen i gryden, og bring blandingen i kog. Når blandingen koger skal du skrue ned for varmen, og lade jordbærerne småkoge i sukkerlagen i ca. 10 minutter.
  5. Tag gryden af varmen, og lad de udkogte jordbær stå og trække i 30 minutter (det giver en endnu mere intens jordbærsirup).
  6. Hæld og pres herefter jordbærerne gennem en sigte, så du kun står tilbage med den rene jordbærsirup. Al saften skal presses ud af jordbærerne.
  7. Hæld herefter din jordbærsirup tilbage i gryden, og lad den koge op. Lad jordsaften simre i ca. 5 minutter, eller til den har den rette konsistens. Siruppen bliver tykkere når den køler af, så du kan evt. kontrollere konsistensen ved at dryppe lidt sirup på en tallerken og lade det køle af. Er siruppen blevet for tyk, kan du tilsætte en smule vand og lade det koge ind i siruppen.
  8. Hæld den færdige jordbærsirup på en rengjort skoldet flaske, og stil den på køl.
  9. Tag den delvis frosne rosévin ud af fryseren, og hæld det op i en blender eller en skål.
  10. Tilsæt citronsaft, isterninger og ca. 1,5 dl. jordbærsirup. Blend blandingen godt sammen til noget der minder om slush-ice. Smag dig lidt frem undervejs.
  11. Du kan evt. stille blandingen kortvarigt i fryseren igen, hvis den er for tynd.
  12. Server din lækre frosé i nogle cocktailglas, og pynt med et stykke jordbær og en myntestilk.
  13. Froséen kan evt. serveres sammen med et sugerør, så du kan røre lidt rundt i denne lækre sommercocktail.
  14. Velbekomme.

Notes

Du kan sagtens nedfryse rosévinen natten over, da den på grund af alkoholen ikke fryser helt.

Frosé frozen rosé

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *