Få en nem opskrift på italiensk focaccia brød, der smager himmelsk. Lækkert brød bagt med rosmarin og oliven. Det perfekte madbrød hele ugen.
Foccacia brød skal være luftig og svampet med en sprød gylden skorpe. En let saltet smag af det azurblå Middelhav, og delikate aromaer af en frodig italiensk olivenlund.
Skorpen skal være sej og let fedtet, men på ingen måder sejle i olivenolie. Et madbrød spækket med smag og sydlandsk feriestemning.
Se det er den ultimative opskrift på hjemmelavet foccacia brød. En tyk udgave af den legendariske napolitanske pizza.
Foccacia kan tilberedes med eller uden fyld. Det er og bliver en smagssag, og der er frit valg fra alle hylder, da fyld og pynt kan varieres i det uendelige.
Dette luftige italienske madbrød kan nydes året rundt - lige fra vinterens tunge simreretter til grillmåltider på terrassen og lette sommersalater.
Det er med andre ord et lækkert brød, som du både kan stille på bordet i hverdagen eller til gæstemiddagen i weekenden.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på focaccia brød
Nem opskrift på italiensk madbrød
Denne opskrift på foccacia brød er nem og lige til at gå til. Det kræver kun en røreskål og ganske få ingredienser. Ingen køkkenmaskine. Ingen langstrakt hæveproces.
Dette madbrød er autentisk bagværk som i det gode gamle antikke Rom. Her blev madbrødet serveret til kirkelige højtider og bryllupsfester.
Som lovet ingen køkkenmaskine. Læg først alle ingredienserne i en stor skål, og rør dejen sammen med en spatel.
Når dejen er samlet og let klistret, skal den hvile i skålen tildækket i 10 minutter.
Herefter skal dejen formes til en stor kugle, som bliver smurt ind i et par spiseskefulde olivenolie. Lad dejen hæve i ca. halvanden time, eller til dejen er hævet til dobbelt størrelse.
Fordel herefter dejen i en springform beklædt med bagepapir, og stik fingrene ned i dejen, så der kommer en masse fordybninger.
Drys med salt og valgfrit tilbehør, og slut af med et par stænk olivenolie.
Bag madbrødet i en forvarmet ovn i ca. en halv time, og lad det køle lidt af på en rist inden du sætter tænderne i dit friskbagte focaccia brød.
Denne opskrift er:
- Den ultimative opskrift på autentisk foccacia brød
- Autentisk madbrød fra det antikke Rom
- Helt uden brug af køkkenmaskiner
- Det perfekte madbrød til alt lige fra tunge simreretter til sommerens grillmåltider
- Luftig, svampet og med en uimodståelig sprød gylden skorpe
Velegnet fyld til foccacia brød
Mulighederne er uendelige, når det kommer til fyld på foccacia brød. Det kan varieres lige fra havsalt og rosmarin til cherrytomer, oliven, løg, hvidløg, spiselige blomster, capers, pesto og champignon.
Min personlige favorit er denne udgave med løg, oliven og lidt havsalt toppet med et par stænk god olivenolie.
Rosmarin er næsten selvskreven oven på dette italienske madbrød, men igen kommer det an på hvad det skal serveres til.
Rosmarin og hvidløg kan i for store mængder nemt tage opmærksomheden fra det øvrige tilbehør på bordet.
Ideer til fyld:
- Rosmarin
- Havsalt
- Spiselige blomster
- Tomater
- Capers
- Squash
- Valnødder
- Oliven
- Løg
- Hvidløg
- Ramsløg
- Pesto
- Champignon
- Chili
Opbevaring af foccacia
Det meste brød smager allerbedst friskbagt - direkte fra ovnen og stadigvæk lunt. Kan du fornemme duften af foccaciabrød toppet med rosmarin og hvidløg? Det kan jeg.
Og til trods for at dette uimodståelige madbrød bliver ved med at lokke med endnu et stykke, vil der med stor sandsynlighed være noget tilovers.
Det kan du gemme, så du også i morgen kan forkæle dig selv og familien med frisk madbrød.
Hvis du ikke har planer om at spise resterne i morgen, kan du fryse det ned i op til 4-6 måneder.
Du skal gøre følgende:
Du skal selvfølgelig undgå at brødet tørrer ud.
Pak det overskydende brød ind i husholdningsfilm, og stil det på køl. Opvarm ovnen til 200° grader varmluft, og fjern husholdningsfilmen.
Sæt brødet i ovnen på en rist, og lun det i 3-4 minutter.
Skorpen bliver sprød og krummen forbliver stadigvæk svampet takket være husholdningsfilmen, som har holdt på fugten i brødet.
Valg af meltyper
Udbuddet af meltyper er på grænsen til det uoverskuelige nu-om-dage, og mel er ikke bare mel.
Det mest nærliggende er ganske almindelig hvedemel, når du vil i gang med at bage foccacia brød.
Bageegenskaberne i melet afhænger af glutenkvaliteten, som er et protein der findes i frøhviden i kornet, og som har indflydelse på hæveevnen og din krumme i det færdige madbrød.
Jeg bruger ofte Tipo 00 hvedemel til foccacia, eller en kombination af Tipo 00 og almindelig hvedemel.
Du kan også erstatte fx 100 gram af hvedemelet med fuldkornshvedemel eller hvid hvede, som tilfører ekstra smag og kostfibre til madbrødet.
Tak fordi du bruger opskriften på dette lækre madbrød. Skriv gerne hvad du synes om det her.