Rør vand og sukker sammen i en skål indtil sukkeret er opløst.
Bland mel, gær og salt sammen i en anden skål, og hæld det opløste sukkervand ned i melblandingen.
Rør dejen sammen med en spatel indtil den er ensartet i konsistensen og let klistret. Dejen skal på dette tidspunkt ikke formes, men blot røres sammen i skålen.
Dæk skålen til med et viskestykke, og lad dejen hvile i ca. 10 minutter.
Form dejen til en stor kugle, og smør dejen ind i et par spiseskefulde olivenolie.
Lad nu dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 90 minutter, eller indtil dejen er hævet til dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Beklæd en springform med bagepapir, og fordel dejen i formen. Sørg for at trykke dejen godt ud i hjørnerne med fingrene, men skånsomt så du ikke presser al luften ud af dejen.
Stik dine fingre ned i dejen, og lav huller i overfladen (det får luften til at komme op af dejen, så den lækre olivenolie trænger ned i foccacia brødet).
Smør lidt olivenolie ud over dejen i springformen, og drys med rosmarin og løgskiver.
Lad dejen efterhæve i yderligere 30 minutter.
Bag foccacia brødet midt i ovnen i ca. 20 minutter eller til det er gennembagt og let gyldent i skorpen. Bagetiden vil variere alt efter ovntype, så hold løbende øje med brødet i ovnen.
Bemærkninger
Lad det færdigbagte madbrød køle lidt af på en rist.
Næringsindhold
Næringsindhold
Focaccia brød
Mængde pr. portion
Calories
305
% Daglig værdi*
Fat
14
g
22
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Polyunsaturated Fat
2
g
Monounsaturated Fat
10
g
Sodium
876
mg
38
%
Potassium
66
mg
2
%
Carbohydrates
39
g
13
%
Fiber
2
g
8
%
Sugar
1
g
1
%
Protein
5
g
10
%
Vitamin A
16
IU
0
%
Vitamin C
0.3
mg
0
%
Calcium
16
mg
2
%
Iron
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.