Her har du opskriften på hjemmebagte indiske naanbrød, som er utrolig simple at fremtrylle i ovnen. Perfekte som madbrød til indisk mad.
Naanbrød er et lækkert indisk madbrød, som man både kan bage i ovnen, på et bagestål eller på en pande.
Det er et fladt madbrød, som er en fast bestanddel i det indiske køkken, og som er utrolig lækkert til indisk inspirerede måltider som fx indisk dahl, veganske kødboller i indisk karrysovs og kylling tikka masala.
Det er et madbrød som du kan variere i det uendelige - både hvad angår sammensætning af meltyper, og ikke mindst toppingen, som fx kan bestå af nigellafrø; krydderurter som koriander og persille; garam masala og hvidløgsolie.
I Indien bager man naanbrød i en tandoori ovn, som er en lille varm stenovn, men mindre kan også gøre det - det er bare vigtigt at de bliver bagt ved en forholdsvis høj temperatur. Jeg har bagt disse naanbrød på et bagestål, hvor bagetiden kun er 4-5 minutter ved 250° grader.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på nemme naanbrød
Disse naanbrød er:
- Utrolig lækre og luftige
- Meget nemme at bage
- Det perfekte madbrød til indiske retter
- Fryseegnede
- Den perfekte kombination i selskab med hjemmelavet raita
Skal dette indiske fladbrød bages eller steges?
Du skal måske til at bage dit første naanbrød, og har søgt inspiration på nettet, hvor de første 149.000 opskrifter dukker op.
Dagens store spørgsmål - hvilken opskrift skal jeg vælge? Hvilken en er bedst? Jeg siger ikke, at denne opskrift er den bedste, men den er mere end godkendt herhjemme, og skaber tilfredse blikke og begejstring hver gang duften af dette indiske madbrød breder sig i huset.
Jeg er dog ret overbevist om, at en husmor i Indien med sin tandoori ovn i ler kan give alle madbloggere seriøs baghjul, når det kommer til naanbrød og indisk madlavning.
Du skal derfor tage stilling til, om du vil bage det i ovn, eller stege det i klaret smør på en pande. Om dit indiske madbrød skal være helt fladt - altså flad som i pandekage, eller om det skal være lidt mere luftigt og fyldigt.
Madbrød anvendes hovedsageligt til at suge sovs og væde op med fra tallerkenen, eller som redskab til at gribe fat om maden med. Mulighederne er mange, men jeg er personligt meget begejstret for denne opskrift.
Bevar luften i dejen
Når du går i gang med disse indiske madbrød, er det vigtigt at du ikke anvender en kagerulle, når den færdighævede dej skal rulles ud.
Hæld dejen ud et meldrysset køkkenbord, og skær dem ud i 8 lige store dele. Tag fat i hver ende, og træk brødt lidt fra hinanden, så det bliver tyndere på midten, og tykkere i enderne.
Tryk brødene flade med din håndflade - that's it. Den skånsomme forarbejdning af dejen er med til at gøre brødet rigtig luftigt, som ellers nemt kan gå tabt ved anvendelsen af en kagerulle.
God fornøjelse med bageprojektet.
Tak fordi du bruger opskriften på naanbrød, og skriv gerne hvad du synes om dem.