Forside » Brød » Pølsehorn

Pølsehorn

pølsehorn hjemmebagte

Nem opskrift på verdens bedste pølsehorn. Bløde og luftige pølsehorn som samtidig er de nemmeste at bage. Til madpakken og sulten for sjov.

Pølsehorn er et hit for både børn og voksne, og et bagværk man tyer til, når den lille sult melder sig.

Pølsehorn er noget man spiser når man er sulten-for-sjov. Det mætter og smager godt, men udgør det ikke for et hovedmåltid.

I min optik er det en snack, som gør underværker når sulten melder sig på fisketuren eller når man er på picnic i det grønne.

Pølsehornene er selvfølgelig også velegnede som en lille snack i madpakken eller til børnefødselsdagen, hvor de med garanti vil vække begejstring.

Se også de populære opskrifter på:

Opskrift på pølsehorn

pølsehorn hjemmebagte

Pølsehorn

5 fra 1 stemme
Nem opskrift på verdens bedste pølsehorn. Bløde og luftige pølsehorn som samtidig er de nemmeste at bage. Til madpakken og sulten for sjov.
Udskriv Facebook Pinterest
RetBrød
KøkkenDansk
Forb. tid25 minutter
Tilb. tid1 time 45 minutter
Samlet tid2 timer 10 minutter
Antal16 stk.
ForfatterThomas

Ingredienser

Pølsehornsdej

  • 2,5 dl mælk
  • 25 g gær - eller 1 spsk. tørgær
  • 2 æg
  • 500 g hvedemel - ca. mængde
  • 150 g grahamsmel - speltmel eller fuldkorns hvedemel
  • 150 g smør - blødt
  • 1,5 tsk salt
  • 2 spsk sukker - sirup eller akaciehonning
  • 8 pølser - wienerpølser, deles i halve eller tredjedel størrelse
  • 1 dl tomatketchup

Pensling

  • 1 æg - sammenpisket

Topping

  • sesamfrø - eller nigellafrø

Sådan gør du

Pølsehornsdej

  • Lun mælken til ca. 37 grader, og opløs gæren heri i en stor røreskål.
  • Tilsæt alle de tørre ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage), og ælt dejen sammen i et par minutter.
  • Tilsæt de to æg og det bløde smør og ælt dejen godt igennem til den er ensartet og smidig. Skal lige akkurat kunne slippe fingerspidsen når du rører den, så føl dig lidt frem og tilsæt evt. lidt mere mel.
  • Dæk skålen med et låg eller klæde, og stil den til hævning i ca. 1 time ved stuetemperatur.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord, og del dejen i to lige store dele.
  • Rul den ene portion dej ud til størrelsen af en stor pizza, og skær den ud i 8 lige store slices/trekanter.
  • Smør en tsk. ketchup på hver trekant, og placer en halv pølse på det bredeste stykke af dejen.
  • Rul dejen stramt sammen om pølsen.
  • Gentag processen med den anden portion dej.
  • Placer pølsehornene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i ca. 15 minutter.
  • Pensle pølsehornene med et sammenpisket æg, og drys dem med lidt sesamfrø.
  • Bag dine pølsehorn i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 12-15 minutter eller til de er fine gyldne.

Noter

Lad de færdigbagte pølsehorn køle af på en bagerist.
Pølsehornene er fryseegnede i op til tre måneder, og bør opbevares på køl, hvis de ikke bliver spist med det samme.
Pølsehorn på køl kan holde sig i 2-3 dage.
Smager allerbedst når de serveres lune. Prøv at lave en portion, hvor du udskifter pølserne med lidt revet skinke og ost - evt. toppet med lidt oregano på toppen.

Næringsindhold

Næringsindhold
Pølsehorn
Mængde pr. portion
Kalorier
377
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
0.4
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
83
mg
28
%
Natrium
 
624
mg
27
%
Kalium
 
237
mg
7
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
13
g
26
%
Vitamin A
 
369
IU
7
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
39
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Indbagte pølser i gærdej med national-heltestatus

Det er lidt fascinerende, at noget så simpelt som et stykke bagt pølse indrullet i dej nærmest er en nationalspise i Danmark, men ikke desto mindre er det tilfældet.

Disse indbagte pølser i en let sødlig gærdej sælges i stor stil lige fra tankstationer og bagerbutikker til supermarkeder og fortorvscafeer.

Et dansk pølsehorn er vel for danskere som en croissant er for franskmænd og parisere.

Denne opskrift på pølsehornsdej er:

  • Den bedste pølsehornsdej bagt på ægte smør
  • Et hit til madpakken og når du er sulten for sjov-snack
  • Fryseegnet (lav en dobbeltportion og frys halvdelen ned)
  • Dejlig luftig, blød og svampet
  • Nem opskrift der er lige til at gå til for både børn og voksne
Bløde og luftige pølsehorn
Bløde og luftige pølsehorn
Ud af denne opskrift på pølsehorn har jeg lavet to forskellige størrelser, som giver enten 18 eller 24 færdige pølsehorn. De pølsehorn du ser på billedet er de store af slagsen, og det er nok min personlige favorit med en halv pølse i. Jeg vil nok fremover kun anvende ⅓ pølse til de små pølsehorn, som du også ser på billedet ovenfor, hvor dejen bliver delt ud i 8 trekanter, men det er selvfølgelig en smagssag.

Sådan ruller du pølsehorn

Det er faktisk legende let at rulle pølsehorn, når du først lige ser praktikken i det, og en arbejdsproces for både børn og voksne.

Et pølsehorn skal rulles stramt sammen, og det færdige resultat skal ligne et horn som fx et kærnemælkshorn.

Ikke noget med at pakke pølsen helt ind i dej, så det mest af alt ligner en fransk hotdog eller et snobrød med pølse.

Et pølsehorn skal rulles sammen til et sødt lille horn, hvor man kan ane pølsen i begge ender.

Bløde og luftige pølsehorn
Start med at rulle dejen ud til en stor cirkel på størrelse med en pizzatallerken (ca. 32 cm.), og skær så dejen ud i 6-8 trekanter eller slices.
Bløde og luftige pølsehorn
Jeg smører en lille teskefuld tomatketchup på hver trekant, og placerer pølsen i den bredeste ende. Rul så dejen stramt om pølsen til et horn.

Nem pølsehornsdej med mange muligheder

Dejen til disse pølsehorn er en gærdej, som selvfølgelig er skræddersyet til pølsehorn, men denne pølsehornsdej kan også anvendes til mange andre lækre snacks.

Prøv fx at udskifte pølserne med lidt skinkestrimler og revet mozzarellaost.

Er du mere til lidt middelhavsstemning kan du lægge et stykke feta på dejen toppet med lidt friskhakkede krydderurter som fx rosmarin og timian - det kan varmt anbefales.

Du får som sagt 16 pølsehorn ud af denne opskrift, så du kan med fordel lave nogle forskellige variationer, så der er lidt for enhver smag. Antallet afhænger af hvor store du laver dem.

1 kommentar til “Pølsehorn”

  1. Tak fordi du bruger opskriften på pølsehorn. Du er velkommen til at komme med din vurdering her.

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.