Bløde og saftige pizzasnegle spækket med pepperoni, skinkestrimler og en uimodståelig pizzasovs, som kan tilberedes på godt og vel halvanden time inklusiv hævning. Mini-pizzaer perfekte til børnenes madpakke, brunchbordet, fisketuren og når du er sulten for sjov. Må jeg præsentere dig for den ultimative opskrift på pizzasnegle, som tager udgangspunkt i en af mine populære opskrifter på pizzadej, som er spækket med smag og som fremfor alt smager af autentisk pizza. Lækre svampede pizzasnegle med fuldkorn, som gør disse madbrød ekstra mættende og sunde. Hvis du ønsker en helt almindelig pizzadej med hvedemel, skal du bare erstatte mængden af fuldkornsmel med hvedemel.
Opskrift på pizzasnegle
Pizzasnegle er det ultimative madbrød til madpakken, som altid er et stort hit blandt børn og voksne. Jeg bruger ofte grahamsmel, når jeg bager pizzasnegle og pølsehorn, da grahamsmel har en bedre bageevne end fuldkornshvedemel, men ikke lige så god som almindelig hvedemel. Derfor kan du med fordel anvende grahamsmel sammen med hvedemel i blandingsforholdet 70:30, hvor hvedemelet forstærker dejens hæveevne og elasticitet. Set ud fra et ernæringsmæssigt synspunkt er grahamsmel rig på kostfibre, vitaminer og mineraler. Grahamsmel ser finere ud i konsistensen end fuldkornshvedemel, men det skyldes blot den finere formaling, som jeg synes gør den velegnet til mini-pizzaer uden at dejen bliver for grov og rustik. Du kan også anvende speltmel eller almindelig fuldkornsmel i kombination med Tipo 00 eller Manitoba hvedemel. Dejens konsistens skal være fugtig og lige på grænsen til klistret, så tilsæt væsken af flere omgange, og vær opmærksom på, at mængden af væske kun er vejledende.
Prøv lige at se opskriften på: Chokorug a la Lagkagehuset
Denne opskrift på pizzasnegle er:
- Den ultimative opskrift på pizzasnegle med hjemmelavet pizzasovs
- Nemme pizzasnegle med skinke og pepperoni
- Lækre små mini-pizzaer til madpakken
- Saftige og bløde med masser af lækkert fyld
Disse ingredienser skal du bruge:
- Tipo 00 mel (almindelig hvedemel med højt proteinindhold kan også bruges)
- Grahamsmel eller andet fuldkornsmel
- Vand
- Gær
- Sukker
- Salt
- Olivenolie
- Grofthakkede tomater på dåse
- Tomatkoncentrat
- Løg
- Hvidløg
- Tørret oregano
- Tørret basilikum
- Sukker
- Skinkestrimler
- Pepperoni
- Revet mozzarella
- Æg
Prøv lige at se opskriften på: Bløde og luftige pølsehorn
Prøv lige at se opskriften på: Grødboller
Fyld til pizzasnegle
Mit favoritfyld i pizzasnegle er skinkestrimler, oksekød, pepperoni, chorizo og salchichón toppet med revet mozzarella eller cheddar. Som udgangspunkt kan du bruge lige nøjagtig det fyld du ønsker i dine hjemmelavede mini-pizzaer, og det er kun fantasien sætter grænser. Du kan også lave en vegetarisk udgave med fx finthakket aubergine, champignoner, løg, feta, soltørrede tomater, spinat, basilikum og hvidløg. Blot for at nævne nogle eksempler.
Hvor længe kan pizzasnegle holde sig?
Hjemmelavede pizzasnegle har en holdbarhed på frost på minimum 3-4 måneder afhængig af fyld. Du skal opbevare mini-pizzaerne i en tætlukket frysepose eller anden lufttæt beholder. På køl skal du opbevare pizzasneglene i en tætlukket pose, hvor de kan holde sig friske i ca. 2-3 dage. De bør dog lunes først i ovnen eller på en brødrister, da de bliver lidt småkedelige af at blive opbevaret på køl.
God fornøjelse.
Ingredients
- Dej:
- 350 gr. Tipo 00 hvedemel
- 150 gr. grahamsmel
- 280 gr. fingervarmt vand (ca. 37° grader)
- 2,5 tsk. tørgær (25 gr. frisk gær kan også anvendes)
- 2 tsk. sukker
- 1 tsk. salt
- 3 spsk. olivenolie
- Pizzasovs:
- 1 ds. hele eller grofthakkede tomater (en god kvalitet)
- 1 ds. tomatpuré (140 gr.)
- 0,25 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finpresset
- 1 tsk. tørret oregano (med top)
- 1 tsk. tørret basilikum (med top)
- 1 tsk. sukker (med top)
- 2-3 spsk. olivenolie
- 1,5 tsk. salt (med top)
- Fyld:
- 200 gr. skinkestrimler
- 100 gr. pepperoni
- 200 gr. revet mozzarella (revet cheddar kan også anvendes)
- Pensling:
- 1 æg, sammenpisket
Instructions
Dej:
- Rør alle de tørre ingredienser sammen i en røreskål (mel, gær, salt og sukker).
- Hæld det fingervarme vand og olivenolie ned i røreskålen til de øvrige ingredienser, og rør dejen godt igennem med en grydeske, køkkenmaskine eller håndmixer indtil den slipper røreskålen. Du kan også ælte dejen med fingrene i røreskålen (smør lidt madolie på fingrene, så er dejen nemmere at arbejde med).
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. en times tid.
- Forvarm ovnen til 200° grader varmluft.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til en kvadratisk plade, svarende til størrelsen på bagepladen fra en almindelig ovn.
- Smør pizzasovsen ud på dejpladen med en grydeske, og fordel dit fyld ovenpå dejen. Du kan dele dejpladen op i en side med fx pepperoni, og en anden side med skinkestrimler.
- Rul dejen forholdsvis stramt sammen fra den lange side til en stor roulade, og skær den ud i fingertykke skiver med en bredde på 2-3 cm.
- Fordel sneglene på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve yderligere i ca. 20 minutter.
- Pensle snegle med et sammenpisket æg.
- Bag sneglene midt i ovnen i ca. 11-13 minutter, eller til de er gyldne og gennembagte alt afhængig af ovntype.
- Lad de færdigbagte pizzasnegle køle af på en bagerist.
- Velbekomme.
Pizzasovs:
- Hæld alle ingredienserne op i en blender eller et højt glas (hvis du anvender en stavblender), og blend alle ingredienserne godt indtil konsistensen er ensartet. Smag pizzasaucen til.
- Stil tomatsovsen på køl indtil den skal smørres ud på pizzasneglene.
Notes
Kom de afkølede pizzasnegle i fryseposer, og frys dem ned så du løbende kan forkæle dig selv og familien med pizzasnegle. Pizzasnegle har en holdbarhed på minimum 3 måneder på frost. Den hjemmelavede pizzasovs kan holde sig frisk på køl i et tætlukket glas i minimum en uge. Tomatsovsen er også fryseegnet med en holdbarhed på op til 3 måneder. Olivenolien legerer tomatsovsen, så den ikke så let trænger ned i pizzabunden under bagningen.