Annonce
Pizzadej på 4 timer

Når naboerne impulsivt kommer over til pizza i aften

Spænd hjelmen, for nu bliver du klædt på til at fremstille den ultimative italienske pizzadej på blot fire timer. Perfekt til weekenden, hvor naboerne spontant over hækken inviterer sig selv på pizza og rødvin om aftenen. Der er nogle der elsker at gøre fremstillingen af pizzadej til raketvidenskab, men hånden på hjertet så behøver det altså ikke være så kompliceret, og med denne opskrift kommer du trygt og sikkert i mål med din pizzadej. En god pizzadej kræver kærlighed, og fortjener at blive anerkendt. Det er ikke molekylær gastronomi, men ret beset en dej af vand og mel.

Prøv lige at se opskriften på: Pizzasauce

Opskrift på pizzadej på 4 timer

Den autentiske italienske pizzadej kommer fra Napoli, som er verdenskendt for sine pizzaer med en nærmest papirstynd skorpe, som alligevel er luftig og blød. Til trods for at du måske sætter en eller flere pizzaer til livs om måneden, har du måske aldrig smagt en ægte napolitansk pizza. Du vil blive overrasket over, at så få simple ingredienser som vand, mel og gær i en glohed pizzastenovn, kan forvandles til den mest mundvandsdrivende lækre stenovnspizza med de karakteristiske boblernde leopardpletter, som er kendetegnende for en pizzaskorpe i ægte italiensk stil.

Hvis du skal være helt tro mod den napolitanske pizza, skal fyldet bestå af en god pizzasovs fremstillet af solmodne italienske tomater, mozzarella, basilikum og selvfølgelig et par stænk ekstra jomfruolivenolie (når pizzaen er færdigbagt). Ganske få ingredienser af høj kvalitet. Less is more. Gå derfor ikke på kompromis med gode råvarer, som er med til at definere en god hjemmelavet pizza.

Prøv lige at se opskriften på: Foccacia brød

Denne opskrift på pizzadej på 4 timer er:

 • Det bedste udgangspunkt for hjemmelavet pizza
 • Nem og hurtig pizzadej til både weekend og hverdag
 • En populær grundopskrift, som der kan bygges videre på med forskellige meltyper
 • Velegnet til bagestål og bagesten

Disse ingredienser skal du bruge:

 • Tipo 00 eller Manitoba hvedemel
 • Vand
 • Tørgær
 • Sukker
 • Salt
 • Olivenolie

Prøv lige at se opskriften på: Pizzadej

Hvilket bagestål er bedst i test?
Hvilket bagestål er bedst i test? Hånden på hjertet – der er ingen vindere eller tabere i denne test. Jeg sammenligner de fem mest solgte bage- og pizzastål i Danmark, hvoraf jeg selv har testet to af de fem nævnte. Testen tager derfor udgangspunkt i egne erfaringer, produktspecifikationer, tredjeparter og forbrugernes anmeldelser af de enkelte bagestål. Læs hele testen af de fem mest populære bagestål i Danmark.

Pizzadej på 4 timer

Sådan bager du med tørgær
Hvad er bedst? Tørgær eller frisk gær? Dit bageresultat bliver det samme – uanset om du anvender tørgær eller frisk gær i langt de fleste bageopskrifter. Når det er sagt, er der dog nogle ting du skal tage højde for undervejs i processen. Læs her hvordan du omgås tørgær, og lykkedes med dit næste bageprojekt.

Hvor store bliver pizzaerne?

Denne opskrift giver fire til fem store napolitanske pizzaer med en diameter på ca. 28-30 cm. og en vægt på ca. 280-290 gr. Størrelsen svarer med andre ord til en solid pizza fra din lokale pizzamand. Jeg laver altid dobbeltportion (eller tripel) af mine forskellige pizzadeje, så jeg altid er leveringsdygtig i hjemmelavede pizzaer, når naboerne inviterer selv sig på aftensmad, eller når alle vores børn og kærester melder deres ankomst. Dejen er selvfølgelig fryseegnet, og dejkuglerne skal bare pakkes ind i husholdningsfilm eller fryseposer, og så direkte i fryseren når dejen er færdighævet. Når du skal bruge dejen, skal den blot tø op ved stuetemperatur i ca. 3 timer.

God bagelyst.

Pizzadej på 4 timer

Pizzadej på 4 timer

Antal personer: 4-5 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.5/5
( 41 bedømmelser )

Ingredienser:

 • Ca. 750 gr. Tipo 00 eller Manitoba hvedemel
 • 4,2 dl. fingervarmt vand (ca. 40° grader)
 • 2 tsk. tørgær (6,2 gr.)
 • 1 spsk. sukker (10 gr.)
 • 1,5 tsk. salt (5 gr.)
 • 0,8 dl. olivenolie (43 gr.)

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Forvarm ovnen til højeste temperatur. Hvis du benytter et bagestål, kan du med fordel anvende grillfunktionen i ovnen til at opvarme bagestålet, så stålet får lagret så meget varme som muligt inden pizzaen sættes i ovnen. Sluk for grillfunktionen minimum 10 minutter før du du sætter pizzaen ind i ovnen.
 2. Rør alle ingredienserne sammen i en stor røreskål med en el-mixer (påmonteret dejkroge) eller på en køkkenmaskine. Anvender du en køkkenmaskine, skal du starte med at ælte på laveste trin indtil dejen begynder at samme sig. Fortsæt så med at ælte, indtil dejen er smidig og blød og slipper skålens sider - tilsæt evt. mere mel efter behov for at opnå denne konsistens.
 3. Del nu dejen i fire lige store stykker, og form hver enkelt dejstykke til en glat kugle. Drys lidt mel ud på en bageplade, og placer dejkuglerne på bagepladen. Dæk dejen til med et rent viskestykke eller husholdningsfilm, og lad dejkuglerne hæve i ca. 4 timer.
 4. Nu skal du forme dejkuglerne til 4 lige store pizzaer med en diameter på ca. 28-30 cm. Du kan vælge at strække eller forme dejkuglerne ved hjælp af tyngdekraft-metoden - alternativt kan du rulle dejen ud med en kagerulle, men det gør dejen mindre luftig, og uden den karakteristiske kant. Strække-metoden går ud på at flytte luften fra midten af dejen og ud til kanterne. Dette gør du ved hjælp af dine fingerspidser, hvor du skånsomt trykker dejen ud fra midten, og ud mod kanten indtil du har grundformen på en pizza.
 5. Pensle kanten på pizzaen med lidt olivenolie (det gør den ekstra gylden).
 6. Top pizzaerne med en god tomatsovs og dit favoritfyld, og bag pizzaerne skiftevis til bundene er sprøde og fyldet gyldent og lækkert. Bagetiden vil variere alt efter ovntype, og om du anvender bagesten, bagestål eller pizzasten.
 7. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Dejen kan opbevares på køl i op til to dage, hvilket bunden i øvrigt bliver mere sprød af. Dejen er fryseegnet i op til et par måneder, og skal blot samles og så fryses ned. Dejen skal tø op ved stuetemperatur i ca. 3 timer inden brug. Spar på fyldet og tomatsovsen - less is more. Med for meget tomatsovs på pizzaen, risikerer du at bunden bliver blød, mindre luftig og sprød. Derfor hold lidt igen med fyldet og den hjemmelavede tomatsovs, og brug derimod få, men gode råvarer. Gå ikke på kompromis med melet. Du bør ikke bruge almindelig hvedemel, men fx Tipo 00 hvedemel, semola durummel eller decideret pizzamel med fin formaling og et højt indhold af gluten, som gør pizzadejen ekstra elastisk, og medvirker til en sprød skorpe og lækker krumme. Du kan med fordel bage din pizza på et forvarmet bagestål eller bagesten, som giver en hurtig afbagning med en fantastisk smag og sprød skorpe. Olivenolie og lidt grønt på toppen som fx rucola eller snittet icebergsalat løfter lige den samlede smagsoplevelse, men vent med det grønne og olivenolien til pizzaen er færdigbagt.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

4 kommentarer

Kevin 30. januar 2022 - 20:19

Fulgte opskriften som anvist. Dejen hævede flot op. Men kunne ikke forstå hvorfor den smagte sf pølsebrød. Den trækker simplethen det meste af smagen ud af fyldet. Så kiggede jeg nærmere på opskriften og din ratio af sukker til salt 2:1. Så giver det mening. Det var godt nok en ærgerlig oplevelse. Beklager

Besvar
Thomas fra Baregomad.dk 30. januar 2022 - 20:31

Hej Kevin,
Mange tak for dit feedback. Jeg er oprigtig ked af, at du ikke synes om det færdige resultat. Jeg synes bestemt ikke, at dejen smager af pølsebrød, men sukkeret er med til at tilføre smag og booste hævningen, så dejen er færdighævet efter 4 timer. Det er meget normalt man tilsætter sukker i pizzadej, som skal hæve hurtigt ved stuetemperatur. Der findes ikke en definitv opskrift på pizzadej, og det er smag og behag hvilken udgave der falder i god jord. Man kan jo altid reducere sukkermængden en smule, og når man laver en pizzadej på 4 timer, bliver man nødt til at gå lidt på kompromis, da man springer 48 timers koldhævning over 😊

Venlig hilsen
Thomas

Besvar
Kevin 30. januar 2022 - 20:49

Hej Thomas og tak for svaret. Familiens pizza ansvarlige ligger syg. Så jeg måtte stå for det idag. Jeg har ihvertfald lært noget, at det er lidt nemmere og overskueligt at lave pizzadej selv og at jeg helt klart er mest til den salte side af når det kommer til pizzadej. Tak og god aften :)

Besvar
Thomas fra Barego'mad 30. januar 2022 - 20:55

Hej igen Kevin,
Det er helt klart mest tilfredsstillende at lave sin egen pizzadej – helt enig 😊 Du må eksperimentere og prøve dig lidt frem – det ender jo med at du bliver husets nye store pizzaekspert 😂

Hilsen
Thomss

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2022 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner