Pizzadej

af Baregomad.dk
Pizzadej - enkel opskrift på hjemmelavet pizzadej
0 kommentar
1

Den perfekte pizza kræver den perfekte pizzadej.

Indenfor de seneste par år er det blevet et stort hit med en hjemmebygget pizzaovn i haven. Vælger man at bygge sin egen pizzaovn, kræver det en fast placering og pizzaovnen skal stå ude i vejr og vind hele året rundt.

Jeg er mere tilhænger af de mobile pizzaovne, som i dag leverer pizzaer på fuld højde med de traditionelle stenovne. Fordelen ved en mobil pizzaovn er udover en noget lavere anskaffelsespris, at du kan tage den ind efter brug ligesom med en grill, så den ikke står og optager unødig plads på terrassen.

LÆS OGSÅ: Tomatsovs New York style

Uuni 2S pizzaovn til terrassen, haven og stranden

Derudover kan du med en mobil pizzaovn også tage den med til stranden eller på campingturen, og gøre de garvede fastliggere på pladsen grønne af misundelse, når du sætter tænderne i de skønneste friskbagte pizzaer.

Jeg har netop investeret i en mobil pizzaovn. En Uuni 2S, som jeg er ved at lære at kende. Denne lille pizzaovn er et transportabelt pizzabageri, som fremtryller de mest fantastiske pizzaer ved hjælp af træpiller. Med en kort optænding på blot 10 minutter og en makstemperatur på 500 grader, kan du på blot få minutter fremtrylle de mest lækre og sprøde pizzaer, som kan fremkalde mundvand hos selv de største anti-pizza-spisere.

LÆS OGSÅ: Naanbrød

Sådan laver du den perfekte pizzadej:

  1. Brug den rigtige meltype – hvedemel med et højt glutenindhold, gerne Tipo 00.
  2. Hæld ikke salt over gæren, da det dræber gærcelllerne. Opløs gæren i vand og tilsæt de øvrige ingredienser efterfølgende.
  3. Husk lidt sukker – det er en smagsforstærker til pizzadejen og virker som brændstof til gæren.
  4. Ælt pizzadejen godt igennem i min. 10 minutter. Pizzadejen skal være elastisk og smidig. Det kræver enten en masse knofedt eller en køkkenmaskine.
  5. Lang hævetid – gerne 24-48 timer i køleskabet. Langtidshævet brød smager bedst, da gærcellerne får tid til at danne flere aromastoffer.
  6. Brug aldrig en kagerulle til din pizzadej. En kagerulle presser luften ud af dejen og man får en pizzabund uden lufthuller. Brug istedet dine fingre til at forme selve pizzadejen.
  7. Høj varme – gerne 350-500 grader. Med høj varme er pizzaen færdig på få minutter.
  8. Brug en pizzasten. Pizzastenen er med til at suge fugten ud af din pizzadej og giver en mere sprød og lækker pizzabund.
  9. Husk at anvende masser af mel på bordet, når du former din pizzadej. Godt med mel på bordet sørger for, at din pizzadej ikke hænger fast på pizzaspaden, når den skal ind i ovnen.

LÆS OGSÅ: Galette med bacon og karameliserede rødløg

Uuni 2S pizzaovn til terrassen, haven og stranden

Anvend det rigtige mel til din pizzadej

Når du laver en hjemmelavet pizza, er det vigtigt, at du står med en smidig pizzadej, der er til at arbejde med. At pizzadejen er smidig, afhænger af glutenindholdet i melet. I Italien hedder dette mel Tipo 00, som har et meget højt glutenindhold. Jeg foretrækker at kombinere flere forskellige meltyper, idet lidt durummel giver en ekstra sprød bund og skorpe, som vi alle elsker ved en god pizza.

Den perfekte pizzadej er den italienske måde, hvor man laver en tynd bund og sparer på fyldet, men til gengæld anvender få og gode ingredienser. Så jeg er desværre nødt til at skuffe dig, hvis du elsker pizzaer med ananas, bearnaisesauce og cocktailpølser – det hører sig ikke hjemme på en ægte italiensk pizza.

LÆS OGSÅ: Pitabrød

Spar på fyldet og kræs for bunden

Det med at bruge for meget fyld på pizzaen er synd og skam. Man kvæler pizzabunden, hvis den bliver tildækket af et tykt lag fyld. Pizzadejen kan ikke komme af med fugten og hæver ikke ordentligt. Det samme gør sig gældende for tomatsaucen. Hold igen med saucen, så dejen stadigvæk kan ånde og hæve under bagningen.

Uuni 2S pizzaovn

Familiens nye pizzaovn – en Uuni 2S i rustfrit stål og med træpiller som optænding. På blot imponerende 10 minutter er pizzaovnen klar til at servere de sprødeste pizzaer. Den er måske ikke så romantisk som en hjemmebygget pizzaovn og byder ikke på så meget sjæl, men den er til at komme til for penge og frem for alt – flytbar.

Er du også på jagt efter det perfekte bageresultat?

Er du en ægte bagenørd, eller har du ønsker om at give deltagerne i Bagedysten kamp til stregen, så er en bagesten af stål et must-have i dit køkken. Forestil dig en gloende hed stålplade, som pumper varmen op i bunden af dit bagværk i det sekund det lander i ovnen. Resultatet er intet indre end fantastisk – langt bedre hævning og knasende sprød skorpe takket være op til 18 gange mere varme.

Jeg bruger personligt den fantastiske bageplade fra bagesten.dk, når vi både laver fredagspizzaer, gærdej og kager som ikke skal i springform. Og det bedste af det hele er, at jeg også kan anvende bagepladen på vores gasgrill i sommerhalvåret, når der skal bages pizzaer og madbrød. Det er mundvandsdrivende bagværk hvis du spørger mig.

Læs min store test af bagestålet, som jeg har haft mulighed for at teste i nogle uger.

Pizzadej - enkel opskrift på hjemmelavet pizzadej

Pizzadej

Den perfekte pizza kræver den perfekte pizzadej. Indenfor de seneste par år er det blevet et stort hit med en hjemmebygget pizzaovn i… Bagværk Pizzadej European Print opskrift
Antal personer: 7 Tidsforbrug i alt: Tilberedningstid:
Næringsindhold: 275 kalorier 20 grams fedt
Bedøm denne opskrift 5.0/5
( 3 bedømmelser )

Ingredienser

  • 8 dl. hvedemel (Gerne tipo 00 hvedemel)
  • 4 dl. durummel
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. havsalt
  • 1 tsk. sukker
  • 25 gr. gær
  • 4 dl. lunket vand

Sådan gør du

  1. Gæren røres ud i det lunkne vand, som skal have en temperatur på ca. 37 grader.
  2. Olivenolie, sukker og salt tilsættes og røres godt rundt. Sukker virker som brændstof til gærcellerne og udover at være en smagsforstærker til selve pizzadejen, bliver den bagte pizza også pænere brun.
  3. Tilsæt herefter hvedemel og durummel af flere omgange og ælt alle ingredienserne godt igennem.
  4. Jeg foretrækker at lave pizzadejen på min køkkenmaskine, hvor den langsomt kan stå og blive æltet i min. 10-15 minutter.
  5. Pizzadejen er færdig, når den føles smidig og skinnende og slipper både fingre og røreskål.
  6. Lad dejen hæve i køleskabet i min. en time, gerne 24-48 timer, idet aromaerne fra de to typer mel rigtig får lov til at udvikle sig og giver en ekstra velsmagende pizzabund.
  7. Efter endt hævning tages pizzadejen ud af køleskabet og skæres i portionsstørrelser á ca. 170 gr. Du kan lave ca. 6-7 pizzaer ud af denne opskrift på pizzadej.
  8. Ælt bollerne godt igennem ved at folde dejen ind mod det samme punkt i midten. Du står med den perfekte pizzadej, når du kan trykke på dejen og den rejser sig op igen af sig selv.
  9. Lad nu bollerne efterhæve i yderligere 30 minutter, hvorefter du er klar til at lave en skøn hjemmelavet pizza.
  10. God fornøjelse med pizzabagningen.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre om det! Smid mig en kommentar nedenfor, eller tag #baregomad og dine billeder på Instagram. Det vil betyde rigtig meget for mig.

0 kommentar
1

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.