Her får du en nem og lækker opskrift på karbonader i fad tilberedt i ovn med cremet flødesovs, vindruer, løg, krydderurter og champignon.
Karbonader i fad er et super lækkert måltid, som du sagtens kan tilberede i hverdagen, men som med fordel også kan serveres i weekenden som en skøn gæstemiddag.
Der er lidt mormormad over disse karbonader tilberedt i ovn, som nyder deres spaophold i den cremede flødesovs.
Karbonaderne vendes i æg og rasp inden de steges, hvorefter de fordeles i et ildfast fad. De øvrige grøntsager tilberedes på panden sammen med finthakkede krydderurter, og det hele kulminerer med en himmelsk cremet flødesovs spækket med smag, som vendes over karbonaderne i fadet.
Herefter færdigtilberedes retten i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter. Se det er karbonader i fad. Og en lækker fortolkning af klassiske karbonader.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på karbonader i fad
Karbonader i ovn
Karbonader i fad. Karbonader i ovn. Jeg har valgt at kalde denne opskrift for karbonader i fad, men reelt set er det jo karbonader i fad tilberedt i ovn.
Og hvis jeg selv skal sige det, et gudemåltid hvis du sætter pris på en god karbonade og en uimodståelig flødesovs med vindruer, champignon, løg og krydderurter.
Opskriften er utrolig enkel og lige til at gå til, og kræver kun et kvarters indsats i køkkenet, en stegepande og et fad.
Du kan tilberede karbonaderne af både hakket svinekød og hakket svine- og kalvekød. Personligt foretrækker jeg karbonader tilberedt af ren svinekød, som kun er hakket en gang.
Du kan selvfølgelig også tilberede karbonader af hakket svine- og kalvekød, og når alt kommer til alt er det jo en smagssag.
Denne opskrift på karbonader i ovn er:
- Lækker aftensmad til hverdag og weekend
- Vaskeægte mormormad tilberedt i ovn
- Nem aftensmad tilberedt på godt og vel en halv time
- Karbonader lynstegt på pande og færdigtilberedt i cremet sovs med vindruer og champignon
Karbonade eller krebinet?
Hvad er forskellen på karbonader og krebinetter? Er det ikke bare to forskellige betegnelser for den samme kødret?
Det korte svar er nej. De tilberedes begge af hakket svinekød, men her stopper samhørigheden også.
Karbonader er runde flade bøffer, som paneres i æg og rasp.
Krebinetter er aflange bøffer, som svøbes ind i et fedtnet, som på fransk hedder "crépine" - deraf navnet krebinetter.
Tak fordi du bruger opskriften, og skriv gene hvad du synes om den her.