Annonce
Forloren hare

Farsbrød med bacon tilberedt i ovn. Klassisk mormormad. Forloren hare. Her får du den ultimative opskrift på gammeldags forloren hare med den mest uimodståelige vildtsovs, som løfter dette populære farsbrød til nye kulinariske højder. Forloren hare med bacon og vildtsovs er mormormad når det er størst. Et stykke dansk madkultur, som nyder stor popularitet blandt alle aldersgrupper. Hvem kan modstå et farsbrød spækket med smag, og toppet med den mest velsmagende vildtsovs, som selv det mest sovse-forskrækkede individ må bukke under for.

Og nej. Dette populære måltid har intet med hare at gøre. Det er en snyderet, som måske kun i facon minder lidt om en tilberedt hare i fad. Dette farsbrød svøbt ind i bacon minder mig om min mormor, som mestrede mormormad til perfektion. Jeg mindes hun lavede forloren hare til fødselsdage, som blev serveret med den mest uimodståelige vildtsovs. Vildtsmagen i sovsen skabte hun med blåskimmelost, gastrik og ribsgelé. Blåskimmelost i sovs? Ja, den er god nok. Det er den ultimative smagsforstærker i sovs, hvor du ønsker en smag af vildt. Hvordan du laver den mest fantastiske vildtsovs med blåskimmelost afslører jeg i opskriften.

Prøv lige at se opskriften på: Stegt flæsk i ovn

Opskrift på forloren hare

Det er nemt og enkelt at lave forloren hare. Du skal blot røre en fars sammen bestående af hakket kalve- og svinekød, løg, mælk, æg, rasp, havregryn og ikke mindst sprødstegte bacontern. Farsen minder i store træk om en frikadellefars, og tager kun ganske få minutter at samle i en røreskål med en håndmixer. Farsbrødet skal du samle i et stort ildfast fad, hvor der også skal være plads til mælk og svinebouillon, som udgør stegeskyen fra haren, og som du skal anvende i vildtsovsen. Farsbrødet pakker du stramt ind med bacon i skiver, og sørg for at få baconskiverne skubbet godt ind under farsen, så de ikke flytter sig under tilberedningen i ovnen. Farsbrødet skal tilberedes i ovnen i ca. 50 minutter, eller til kernetemperaturen er minimum 78° grader. Når den forlorne hare er stegt færdig i ovnen, skal stegeskyen sies fra ned i en gryde, og så er du klar til at lave den velsmagende vildtsovs.

Prøv lige at se opskriften på: Hakkebøffer i fad

Denne opskrift på forloren hare er:

  • Den ultimative opskrift på gammeldags forloren hare med bacon
  • Klassisk mormormad på den helt store klinge
  • Farsbrød med bacon tilberedt i ovn
  • Med den mest fantastiske vildtsovs

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Hakket kalv og flæsk
  • Bacontern
  • Bacon i skiver
  • Løg
  • Mælk
  • Piskefløde
  • Blåskimmelost
  • Æg

  • Ribsgelé
  • Rasp
  • Finvalsede havregryn
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Svinebouillon
  • Majsstivelse til jævning
  • Madkulør

Prøv lige at se opskriften på: Koteletter i fad

Gammeldags forloren hare
Værsgo – så er der serveret. Forloren hare med glaserede perleløg, bønnesalat, smørstegte kartofler og den mest velsmagende vildtsovs.

Fars til forloren hare
Form farsen til et aflangt farsbrød i et smurt ildfast fad, og tryk farsen godt sammen med klør fem. Der skal være plads til stegeskyen i fadet, som du hælder ned langs kanterne under tilberedningen i ovnen.

Forloren hare svøbt ind i bacon
Fordel baconskiverne ovenpå farsbrødet, og tryk baconskiverne godt ind under farsbrødet, så de ikke flytter sig under tilberedningen i ovnen.

Prøv lige at se opskriften på: Wienerschnitzel

Tilbehør til forloren hare

Der er uanede muligheder, når det kommer til tilbehør og garniture. Jeg mindes min mormor serverede kogte kartofler, mormorsalat og vildtsovs smagt til med blåskimmelost, hvilket nok kommer den klassiske udgave nærmest. Jeg plejer at servere smørstegte kartofler, bønnesalat med bacon og glaserede perleløg til farsbrødet, men skal det laves på en hverdag kan du sagtens nøjes med kogte kartofler eller den fyldige bønnesalat med bacon. Bønnesalaten passer rigtig godt til den kraftige vildtsovs, som med sin syrlige marinade giver et frisk modspil til sovsen og farsbrødet. Du kan også undlade bønnesalaten, og servere ovnstegte rodfrugter som fx gulerødder, rødbeder, pastinak og evt. lidt kartofler vendt i raps- eller solsikkeolie og krydret med tørret timian, salt og friskkværnet peber.

God fornøjelse.

Forloren hare

Forloren hare

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 450 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.7/5
( 126 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 500 gr. hakket kalv og flæsk
  • 150 gr. bacontern, stegt sprøde
  • 150 gr. bacon i skiver
  • 2 løg, finthakket
  • 2 dl. mælk
  • 2 æg
  • 1 spsk. ribsgelé
  • 1 dl. rasp
  • 2 spsk. finvalsede havregryn
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk. friskkværnet peber

Stegesky fra haren:

  • 2 dl. mælk
  • 2 dl. svinebouillon

Sauce til forloren hare:

  • Stegesky fra haren, sigtet
  • 3.5 dl. piskefløde
  • 2 spsk. gastrik (2 spsk. æbleeddike og 1 spsk. rørsukker kan også anvendes)
  • 2 spsk. ribsgelé
  • 25 gr. blåskimmelost (kan undlades, men giver en god vildtsmag)
  • Madkulør
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Tilbehør:

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Selve farsbrødet (forloren hare):

  1. Forvarm ovnen til 250° grader almindelig over- og undervarme.
  2. Steg baconternene sprøde i en gryde. Når baconternene er ved at være sprøde, vender du de hakkede løg ned til baconternene i gryden. Steg løgene klare og bløde i ca. 4-5 minutter, og tag gryden af varmen.
  3. Rør kødet sejt med salt og friskkværnet peber. Tilsæt æg, mælk, rasp, ribsgelé, havregryn, sprødstegte bacontern og løg, og rør farsen ensartet og fast med en håndmixer.
  4. Form farsen til et aflangt farsbrød i et smurt ildfast fad, og fordel baconskiverne ovenpå farsbrødet. Tryk baconskiverne godt ind under farsbrødet, så de ikke flytter sig under tilberedningen i ovnen.
  5. Bag farsbrødet ved 250 grader i 20 minutter, og skru herefter ned for varmen til 180° grader.
  6. Hæld mælk og svinebouillon ned i fadet, og lad farsbrødet stege videre i ca. 30 minutter.
  7. Tag det ildfaste fad ud af ovnen, og læg den forlorne hare over på et skærebræt, og dæk farsbrødet til med staniol.
  8. Skær farsbrødet ud i fingertykke skiver, og server den forlorne hare sammen med det øvrige tilbehør.
  9. Velbekomme.

Sauce:

  1. Hæld stegeskyen fra det ildfaste fad gennem en sigte ned i en passende gryde, og tilsæt piskefløde, ribsgelé, gastrik, blåskimmelost og madkulør. Har du ikke gastrik, skal du blot tilsætte et par spiseskefulde æbleeddike og en spiseskefuld sukker. Det tilfører dybde og syre til sovsen.
  2. Bring sovsen i kog og lad sovsen koge videre i 3-4 minutter under omrøring. Du kan evt. jævne sovsen med lidt majsmel opløst i koldt vand, hvis sovsen skal være tykkere i konsistensen.
  3. Smag sovsen til med salt, friskkværnet peber, ribsgelé og blåskimmelost. Blåskimmelosten smelter i sovnen, og giver en fantastisk smag af vildt.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Forloren hare med bacon

Forloren hare

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2022 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner