Få den bedste opskrift på forloren hare med bacon og vildtsovs. En dansk klassiker med masser af smag, som hele familien elsker og holder af.
Forloren hare. Farsbrød med bacon tilberedt i ovn. Klassisk mormormad, som alle elsker.
Her får du den ultimative opskrift på gammeldags forloren hare med den mest uimodståelige vildtsovs, som løfter dette populære farsbrød til nye kulinariske højder.
Et stykke dansk madkultur, som nyder stor popularitet blandt alle aldersgrupper. Hvem kan modstå et farsbrød spækket med smag, og toppet med den mest velsmagende vildtsovs, som selv det mest sovse-forskrækkede individ må bukke under for.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på forloren hare
Er der hare i forloren hare?
Og nej. Dette populære måltid har intet med hare at gøre. Det er en snyderet, som måske kun i facon minder lidt om en tilberedt hare i fad.
Dette farsbrød svøbt ind i bacon minder mig om min mormor, som mestrede mormormad til perfektion. Jeg mindes hun lavede forloren hare til fødselsdage, som blev serveret med den mest uimodståelige vildtsovs.
Vildtsmagen i sovsen skabte hun med blåskimmelost, gastrik og ribsgelé. Blåskimmelost i sovs? Ja, den er god nok.
Det er den ultimative smagsforstærker i sovs, hvor du ønsker en smag af vildt. Hvordan du laver den mest fantastiske vildtsovs med blåskimmelost afslører jeg i opskriften.
Simpel opskrift
Det er nemt og enkelt at lave forloren hare. Du skal blot røre en fars sammen bestående af hakket kalve- og svinekød, løg, mælk, æg, rasp, havregryn og ikke mindst sprødstegte bacontern.
Farsen minder i store træk om en frikadellefars, og tager kun ganske få minutter at samle i en røreskål med en håndmixer.
Farsbrødet skal du samle i et stort ildfast fad, hvor der også skal være plads til mælk og svinebouillon, som udgør stegeskyen fra haren, og som du skal anvende i vildtsovsen.
Farsbrødet pakker du stramt ind med bacon i skiver, og sørg for at få baconskiverne skubbet godt ind under farsen, så de ikke flytter sig under tilberedningen i ovnen.
Farsbrødet skal tilberedes i ovnen i ca. 50 minutter, eller til kernetemperaturen er minimum 78 grader. Når den forlorne hare er stegt færdig i ovnen, skal stegeskyen sies fra ned i en gryde, og så er du klar til at lave den velsmagende vildtsovs.
Tilbehør til forloren hare
Der er uanede muligheder, når det kommer til tilbehør og garniture. Jeg mindes min mormor serverede kogte kartofler, mormorsalat og vildtsovs smagt til med blåskimmelost, hvilket nok kommer den klassiske udgave nærmest.
Jeg plejer at servere smørstegte kartofler, bønnesalat med bacon og glaserede perleløg til farsbrødet, men skal det laves på en hverdag kan du sagtens nøjes med kogte kartofler eller den fyldige bønnesalat med bacon.
Bønnesalaten passer rigtig godt til den kraftige vildtsovs, som med sin syrlige marinade giver et frisk modspil til sovsen og farsbrødet.
Du kan også undlade bønnesalaten, og servere ovnstegte rodfrugter som fx gulerødder, rødbeder, pastinak og evt. lidt kartofler vendt i raps- eller solsikkeolie og krydret med tørret timian, salt og friskkværnet peber.
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvor glad du er for den.