Kødboller i tomatsauce

Lækker og nem ret, som leder tankerne hen til det italienske køkken, som jeg ofte lader mig inspirere af og benytter i dagligdagen. Retten har med sine tomater og balsamico eddike syrlige diskrete toner, som komplimenterer kødbollerne på bedste vis.

Kødboller i lækker tomatsauce kan med fordel laves dagen i forvejen, da krydderierne blot når at sætte sig og tilfører retten endnu mere smag af Italien. Da retten ikke indeholder mel eller andre former for stivelse, er det en rigtig sund og nærende ret, som med fordel kan serveres med revet squash som tilbehør.

God fornøjelse.

Kødboller i tomatsauce

Kødboller i lækker tomatsauce

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 2 bedømmelser )

Ingredienser:

Tomatsauce:

  • 2 ds. hakkede tomater
  • 2 finthakkede løg
  • 2 fed hvidløg
  • Frisk finthakket rosmarin (eller et par tsk. tørret rosmarin)
  • 3 spsk. balsamico eddike
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk sukker (gerne rørsukker)
  • Salt og peber
  • ½ dl. finthakkede/blendede tørrede solmodne tomater eller 3-4 spsk. tomatpesto
  • Sorte oliven (kan undlades, hvis børnene ikke bryder sig om oliven)

Løg og hvidløg sauteres i lidt olie indtil løgene er klare og blanke. Resten af ingredienserne hældes i gryden og det hele simrer imens du tilbereder kødbollerne - ca. 30 min.

Kødboller:

  • 500 gr. hakket oksekød (8-12 % - giver god smag)
  • 1 æg
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 løg
  • 1 dl. mælk, vand eller fløde (hvad du nu har ved hånden)
  • 1 tsk. paprika
  • 3-4 spsk. blendede mandler (mandelmel)
  • Frisk finthakket rosmarin (eller en tsk. tørret rosmarin)
  • Salt og peber

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Alle ingredienser blandet sammen og farsen hviler et øjeblik - gerne 30 min. på køl inden den formes til de lækre kødboller.
  2. Du kan forme kødbollerne med en spiseske. De formede kødboller ligges på en bradepande med bagepapir og sættes derefter ind i en forvarmet ovn på 200° grader almindelig ovnvarme i ca. 15 minutter. De færdige kødboller lægger du over i et ildfast fad, hvor den færdiglavede tomatsauce hældes over. Fadet med kødbollerne og saucen stilles nu ind i ovnen igen, hvor de gratineres i yderligere 10 minutter. Du kan også putte de færdige kødboller ned i tomatsaucen og lade dem koge med i en 10 minutter., hvorefter retten serveres.
  3. Retten serveres rygende varm med lidt friskhakket timian, fintrevet parmesan og noget pasta.
  4. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2022 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner