Forside » Oksekød » Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

kødboller i tomatsauce

Prøv denne lækre opskrift på kødboller i tomatsauce med et italiensk twist. En sund, nem og smagfuld ret til aftensmaden.

Kødboller i tomatsauce er en lækker og nem ret, som leder tankerne hen til det italienske køkken, som jeg ofte lader mig inspirere af og benytter i dagligdagen. 

Retten har med sine tomater og balsamico eddike syrlige diskrete toner, som komplimenterer kødbollerne på bedste vis.

De italienske kødboller med tomatsovs er nem at lave, og det er god ret til hele familien.

Se også de italienske opskrifter på:

Opskrift på kødboller i tomatsauce

kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

5 fra 1 stemme
Prøv denne lækre opskrift på kødboller i tomatsauce med et italiensk twist. En sund, nem og smagfuld ret til aftensmaden.
Udskriv Facebook Pinterest
RetAftensmad
KøkkenItaliensk
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal4 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

Tomatsauce

  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 løg - finthakket
  • 2 fed hvidløg
  • rosmarin - frisk og hakket, eller 2 tsk tørret
  • 3 spsk balsamicoeddike
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk sukker - gerne rørsukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 0,5 dl soltørrede tomater - finthakkede/blendede, eller 3-4 spsk tomatpesto
  • oliven - sorte, kan undlades, hvis børnene ikke bryder sig om oliven

Kødboller

  • 500 g hakket oksekød - 8-12% - giver god smag
  • 1 æg
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 1 løg
  • 1 dl mælk - vand eller fløde (hvad du nu har ved hånden)
  • 1 tsk paprika
  • 4 spsk mandler - blendede (mandelmel)
  • rosmarin - frisk og hakket, eller 1 tsk tørret rosmarin
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

Tomatsauce

  • Løg og hvidløg sauteres i lidt olie indtil løgene er klare og blanke.
  • Resten af ingredienserne hældes i gryden og det hele simrer mens du tilbereder kødbollerne - ca. 30 min.

Kødboller

  • Alle ingredienser blandet sammen og farsen hviler et øjeblik - gerne 30 min. på køl inden den formes til de lækre kødboller.
  • Du kan forme kødbollerne med en spiseske. De formede kødboller ligges på en bradepande med bagepapir og sættes derefter ind i en forvarmet ovn på 200 grader almindelig ovnvarme i ca. 15 minutter.
  • De færdige kødboller lægger du over i et ildfast fad, hvor den færdiglavede tomatsauce hældes over.
  • Fadet med kødbollerne og saucen stilles nu ind i ovnen igen, hvor de gratineres i yderligere 10 minutter.
  • Du kan også putte de færdige kødboller ned i tomatsaucen og lade dem koge med i en 10 minutter., hvorefter retten serveres.

Næringsindhold

Næringsindhold
Kødboller i tomatsauce
Mængde pr. portion
Kalorier
537
% Daglig værdi*
Fedt
 
29
g
45
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
129
mg
43
%
Natrium
 
1794
mg
78
%
Kalium
 
1904
mg
54
%
Kulhydrater
 
40
g
13
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
24
g
27
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
856
IU
17
%
Vitamin C
 
36
mg
44
%
Calcium
 
210
mg
21
%
Jern
 
8
mg
44
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Servering

Retten serveres rygende varm med lidt friskhakket timian, fintrevet parmesan og noget pasta.

Kan laves i forvejen

Kødboller i lækker tomatsauce kan med fordel laves dagen i forvejen, da krydderierne blot når at sætte sig og tilfører retten endnu mere smag af Italien.

Da retten ikke indeholder mel eller andre former for stivelse, er det en rigtig sund og nærende ret, som med fordel kan serveres med revet squash som tilbehør.

1 kommentar til “Kødboller i tomatsauce”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.