Macaroni and cheese med broccoli og spinat

Makaroni og ost. Mac ‘n’ cheese. Macaroni and cheese. Den ultimative børnevenlige pastaret, som hele familien med statsgaranti vil elske. Her får du den helt klassiske udgave med amerikanske rødder (som nærmest er en nationalret), som kort og godt består af bagt macaroni i en cremet ostesauce toppet med gratineret ost. Og selvfølgelig masser af broccoli og frisk spinat, som tilfører noget sundt og grønt til pastaretten. Med andre ord behøver du ikke servere noget tilbehør til dette pastafad. Det er makaroni og ost med all inclusive.

Bagt makaroni med gratineret ostelåg

Macaroni and cheese er lynhurtig aftensmad – vaskeægte hyggemad, som med sin herlige cremede konsistens af ostesovs, er en sikker vinder på aftenmadsbordet. Min opskrift på pasta med ost tager udgangspunkt i en hjemmelavet béchamelsauce, som sammen med den revne mozzarella løfter dette simple pastafad til nye kulinariske højder.

Macaroni & cheese er uden grøntsager en intetsigende ovnbagt pastaret uden smag og personlighed, som jeg højest vil servere som tilbehør. Derfor har jeg valgt at tilsætte et broccoli og masser af frisk spinat, som forvandler den ovnbagte makaroni med ost til et skønt hovedmåltid, som børnene stadigvæk vil elske. De obligatoriske grøntsager bliver camoufleret i en mild cremet ostesovs. What’s not to like?

Prøv lige at se opskriften på: Cacio e pepe

Denne opskrift på macaroni and cheese med broccoli og spinat er:

  • Den ultimative mac and cheese udgave spækket med grøntsager
  • Bagt macaroni med cremet ostesauce og gratineret ost
  • En klassisk amerikansk pastaret, som hele familien vil elske
  • Nem og hurtig aftensmad med pasta, grøntsager og ost

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Fuldkornspasta (fx suppehorn eller makaroni)
  • Broccoli
  • Frisk spinat
  • Løg
  • Hvidløg
  • Smør til opbagning af béchamelsauce
  • Sødmælk
  • Mel
  • Stødt muskatnød
  • Parmesan
  • Mozzarella
  • Rasp

Prøv lige at se opskriften på: Linsepasta med feta og grøntsager

Sådan gør du kødet mere mørt, saftigt og velsmagende
Gourmetsaltning er kort og godt en mild forsaltning, hvor kødet saltes let inden tilberedning. Den milde forsaltning øger vandbindingsevnen i kødet, hvilket medvirker til at holde på kødets saft, og samtidig bliver kødet mere velsmagende og mørt. Du kan gourmetsalte langt de fleste kødtyper, men mængden af salt og ikke mindst varigheden af gourmetsaltningen varierer i forhold til kødtype og størrelsen på kødet. Se her hvordan du gourmetsalter dit kød.

Macaroni and cheese med broccoli og spinat

Er du også vild med græsk mad?
Jeg er personlig helt pjattet med det græske køkken, som på bedste vis repræsenterer det fantastiske Middelhavskøkken, og ikke mindst autentisk og rustik kogekunst. Det græske køkken udnytter til fulde det spisekammer, som findes i og omkring det græske fastland og de mange græske småøer. Her har danskerne for længst kastet deres kærlighed på de mange græske retter – lige fra moussaka, græske frikadeller til gyros og fladbrød. Se opskrifter på græsk mad her.

Prøv lige at se opskriften på: Vodka pasta

Bedste mac and cheese opskrift

Jeg har gennem årene smagt mange forskellige udgaver af macaroni and cheese – ikke mindst på vores ferie i USA, hvor makaroni med ost var at finde i alle buffeter. I USA serveres mac and cheese fx som tilbehør til en steak eller grillet kylling, hvorimod vi her i Danmark ofte serverer dette pastafad som en decideret hovedret. Ikke et ondt ord om ost og pasta, men efter min mening bliver den helt klassiske udgave lidt for tam. Derfor har jeg valgt at tilføje nogle grøntsager, som absolut ikke gør denne klassiske pastaret ringere. De små broccolibuketter og den friske spinat tilfører masser af struktur, og bidrager samtidig med kostfibre og vitaminer.

God fornøjelse.

Macaroni and cheese med broccoli og spinat

Macaroni and cheese med broccoli og spinat

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 650 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.3/5
( 155 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 400 gr. fuldkornspasta (fx suppehorn eller makaroni)
  • 1 broccoli, skåret i små buketter
  • 200 gr. frisk spinat
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finpresset
  • Lidt rapsolie til stegning

Béchamelsauce:

  • 7,5 dl. sødmælk
  • 50 gr. smør
  • 3 spsk. mel (med top)
  • 0,5 tsk. muskatnød, stødt
  • 75 gr. parmesan, fintrevet
  • 100 gr. mozzarella, revet
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Topping:

  • 100 gr. mozzarella, revet
  • 1 håndfuld rasp

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Forvarm ovnen til 180° grader varmluft eller 200° grader almindelig over- og undervarme.
  2. Kog pastaen efter anvisningerne på emballagen.
  3. Skyl broccolien under koldt vand, og skær den ud i små buketter. Du kan også anvende stokken på broccolien, som kan skæres i små tynde skiver. Lad broccolibuketterne koge sammen med pastaen de sidste 2 minutter af pastaens kogetid. Hæld vandet fra gryden, og lad pastaen og broccolien dryppe godt af. Smør et ildfast fad med lidt smør eller olie, og fordel den kogte pasta og broccoli i fadet.
  4. Pil løget og hak det fint.
  5. Skyl spinaten under koldt vand, og lad det dryppe af i en sigte.
  6. Pres hvidløget fint.
  7. Smelt lidt smør i en stor gryde, og steg løgene blanke og klare i 4-5 minutter ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen). Tilsæt det finpressede hvidløg, og lad løgene stege videre i yderligere et minut.
  8. Tilsæt smørret til bechamelsaucen, og lad smørret smelte helt i gryden med løgene.
  9. Tilsæt hvedemelet, og rør det godt rundt i gryden med et piskeris. Lad melet "brænde af" i et par minutter, så du undgår smagen af mel i béchamelsovsen.
  10. Tilsæt mælken og bring ostesovsen i kog under omrøring. Lad sovsen småkoge et par minutter, og tilsæt herefter revet parmesan og mozzarella. Lad osten smelte i sovsen under omrøring, og smag til med salt, peber og stødt muskat.
  11. Vend spinaten ned i gryden til ostesovsen, og fordel spinaten i béchamelsaucen. Lad spinaten falde lidt sammen i gryden - det tager et par minutter. Hæld forsigtigt osteblandingen ned i det ildfaste fad, og rør det hele godt rundt.
  12. Drys med resten af mozzarellaosten, og afslut med en håndfuld rasp. Raspen gør din maccaroni and cheese mere sprød og lækker.
  13. Bag retten i ovnen i ca. 20 minutter, eller til osten er gylden og boblende.
  14. Server pastaretten med det samme.
  15. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner