God mad. Let at lave. Færdig på 20 minutter. Så kan de fleste være med selv på en travl hverdag. Italiensk fastfood når det er bedst. En nem pastaret til hele familien. Spaghetti. Sprødstegt bacon. Løg og hvidløg. Tomatsauce. Persille. Tonsvis af persille. Så er der serveret. Mums.
Prøv lige at se opskriften på: Pasta i cremet parmesansovs med asparges og kylling
Værd at vide om denne nemme pastaret:
- Du kan både anvende tørret og frisk pasta. Frisk pasta skal du huske at opbevare på køl
- Bruger du fuldkornspasta til retten, får du et mere mættende måltid med flere kostfibre og vitaminer
- Du kan erstatte baconskiverne med et stykke bacon fra slagteren, som du så selv kan skære ud i tern eller skiver
- Ønsker du en lidt mere spicy udgave, kan du tilsætte lidt tørret eller frisk chili
- Du kan med fordel prøve at tilsætte et par spsk. balsamico til saucen, som gør saucen endnu mere aromatisk
- Husk at anvende rigeligt med persille i retten
Prøv lige at se opskriften på: Pasta med pesto og bacon
Nem pastaret i en fart
God mad er ofte det helt simple af slagsen. Få gode råvarer og simpel tilberedning. Nem og god aftensmad til den travle hverdag, eller til de dage, hvor motivationen til det helt store gastronomiske måltid kan ligge på et meget lille sted. Jeg tror de fleste kan nikke genkendende til det. Ikke sandt?
Prøv lige at se opskriften på: Cremet pastasalat med karry, kylling og bacon
Energien er der ikke lige, men man ønsker stadigvæk at få noget fornuftigt indenbords. Her kommer de kære pastaretter ind i billedet. Pasta er særligt velegnet som nem og hurtig aftensmad. Italiensk fastfood som både er mættende og sundt. Denne nemme pastaret både smager og mætter godt. Den består af få simple ingredienser, hvor den stegte bacon er med til at løfte hele måltidet. Friskkogt spaghetti vendt i en lækker simpel tomatsauce. De hjemmelavede kødboller holder hviledag til fordel for baconen, så den klassiske scene med Lady og Vagabonden parkerer vi lige for en stund.
God fornøjelse!
Ingredients
- 500 gr. spaghetti (fuldkorns eller almindelig)
- 4 store løg
- 3-4 fed hvidløg
- 2 dåser grofthakkede tomater
- 1 stor dåse tomatpuré
- 4 pk. skiveskåret bacon
- 1 stort bdt. persille
- Lidt olie
- Salt
- Friskkværnet peber
Instructions
- Start med at skære baconskiverne i mindre stykker på ca. 1 cm. bredde.
- Opvarm et par spsk. olie i en stor tykbundet gryde, og tilsæt baconen. Sørg for at adskille baconskiverne, så alle sider bliver stegt sprøde.
- Hak løgene i mindre tern, og tilsæt løgene til den færdigstegte bacon. Lad løgene stege klare i et par minutter ved middel varme.
- Pres hvidløgene ned i gryden til løgene.
- Når løgene er stegt klare, tilsættes hakkede tomater og tomatpuré. Rør godt rundt i blandingen og lad saucen simre videre i ca. 5 minutter.
- Bring vand i kog og tilsæt spaghettien i letsaltet vand. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
- Hæld vandet fra den færdigkogte spaghetti, og fordel nu spaghettien i gryden med den færdige tomatsauce.
- Hak persillen groft og drys det ud over retten. Jo mere persille jo bedre 🙂
- Server spaghettien sammen med friskrevet parmesan og lidt groft brød.
- Buon appetito.