Ingen pizza uden en god tomatsauce. Punktum.
Den nemme måde er at køre ned i supermarkedet og købe et glas tomatsauce til pizza. Nemt, bekvemt og smagløs. Skal man i gang med hjemmelavet pizzadej, kommer man ikke uden om en hjemmelavet tomatsauce. Det kræver en minimal indsats i køkkenet at fremstille en god tomatsauce, som vil imponere med sin smagfulde dybde.
Denne opskrift på hjemmelavet tomatsauce er:
- Lækker cremet og velegnet til både pasta, pizza og tomatsuppe
- Utrolig simpel at fremtrylle i køkkenet
- Pizzaens bedste ven
- Den bedste tomatsauce nord for alperne
Prøv lige at se opskriften på: Pizzadej
Cremet og lækker tomatsauce med et twist
Der findes et utal af opskrifter på tomatsauce til pizza, men jeg foretrækker personligt New Yorker stilen, hvor man koger tomaterne ind med de øvrige ingredienser og til sidst blender saucen sammen til en let cremet tomatsauce.
Den napolitanske tomatsauce er en kold sauce, hvor man blender de forskellige ingredienser sammen. Den indeholder ikke sukker og får ikke den samme varme af krydderurter og den perfekte balance imellem det sure, søde og syrlige.
Prøv lige at se opskriften på: Krydrede kødboller i tomatsauce
Bevares, der er intet i vejen med den traditionelle tomatsauce, hvor man blot blender alle ingredienserne sammen, men jeg er en stor fan af denne kogte krydrede tomatsauce, som jeg synes løfter en god pizza yderligere.
Prøv lige at se opskriften på: Vitello tonnato
Friske krydderurter i en rigtig tomatsauce
Rygraden i denne tomatsauce er de friske krydderurter, som koges ind sammen med de øvrige ingredienser - bare hele stilke, som fjernes til sidst i processen. Jeg foretrækker friske krydderurter, men du kan også sagtens anvende tørrede. Anvender du tørrede krydderurter, vil jeg anbefale dig at tilføje disse, når du har blendet tomatsaucen, da det ellers giver en mere grålig sauce.
Nå, ikke mere snak - nu skal du i gang med den bedste tomatsauce til pizza nord for alperne.
Ingredients
- 2 ds. hakkede økologiske tomater
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. rørsukker
- 2 hvidløgsfed i tynde skiver
- 3 spsk. olivenolie
- 2 kviste basilikum
- 4 stængler timian
- 1 løg i både
- 1 lille dåse tomatpure
- Salt og friskkværnet peber
Instructions
- Opvarm olien op i en gryde og tilsæt løg og hvidløg. Blank løgene klare i ca. 2-3 minutter.
- Tilsæt herefter alle de øvrige ingredienser og bring det hele i kog.
- Når tomatsaucen koger, skruer du ned for varmen og lader det simre stille og roligt under låg i ca. 45 minutter.
- Tag stænglerne med basilikum og timian op af gryden og blend tomatsaucen med en stavblender, så du får en ensartet sauce. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie for at legere saucen, så den ikke trænger ned i pizzabunden under bagningen.
- Så er din tomatsovs klar!
Notes
Tomatsauce New York style er den perfekte tomatsauce til hjemmelavet pizza, pasta eller topping til børnenes favorit, pizzasnegle. Tomatsaucen kan sagtens holde sig på køl i flere dage, og kan derfor anvendes til flere forskellige måltider, eller kombinere en pizzaften med noget lækker pasta med tomatsauce og friskrevet parmesan. Laver du fx en dobbelt portion af denne skønne tomatsauce, kan du næste dag tilsætte lidt fløde til den resterende tomatsauce og du står med den lækreste tomatsuppe, som kan nydes med lidt friskbagt madbrød.