Baregomad.dk » Opskrifter » Inspiration » Sovs, dip og dressinger » Tomatsauce New York style til pizza og pasta

Tomatsauce New York style til pizza og pasta

Tomatsauce New York style

Ingen pizza uden en god tomatsauce. Punktum.

Den nemme måde er at køre ned i supermarkedet og købe et glas tomatsauce til pizza. Nemt, bekvemt og smagløs. Skal man i gang med hjemmelavet pizzadej, kommer man ikke uden om en hjemmelavet tomatsauce. Det kræver en minimal indsats i køkkenet at fremstille en god tomatsauce, som vil imponere med sin smagfulde dybde.

Denne opskrift på hjemmelavet tomatsauce er:

  • Lækker cremet og velegnet til både pasta, pizza og tomatsuppe
  • Utrolig simpel at fremtrylle i køkkenet
  • Pizzaens bedste ven
  • Den bedste tomatsauce nord for alperne

Prøv lige at se opskriften på: Pizzadej

Cremet og lækker tomatsauce med et twist

Der findes et utal af opskrifter på tomatsauce til pizza, men jeg foretrækker personligt New Yorker stilen, hvor man koger tomaterne ind med de øvrige ingredienser og til sidst blender saucen sammen til en let cremet tomatsauce.

Den napolitanske tomatsauce er en kold sauce, hvor man blender de forskellige ingredienser sammen. Den indeholder ikke sukker og får ikke den samme varme af krydderurter og den perfekte balance imellem det sure, søde og syrlige.

Prøv lige at se opskriften på: Krydrede kødboller i tomatsauce

Tomatsauce New York style

Bevares, der er intet i vejen med den traditionelle tomatsauce, hvor man blot blender alle ingredienserne sammen, men jeg er en stor fan af denne kogte krydrede tomatsauce, som jeg synes løfter en god pizza yderligere.

Prøv lige at se opskriften på: Vitello tonnato

Friske krydderurter i en rigtig tomatsauce

Rygraden i denne tomatsauce er de friske krydderurter, som koges ind sammen med de øvrige ingredienser - bare hele stilke, som fjernes til sidst i processen. Jeg foretrækker friske krydderurter, men du kan også sagtens anvende tørrede. Anvender du tørrede krydderurter, vil jeg anbefale dig at tilføje disse, når du har blendet tomatsaucen, da det ellers giver en mere grålig sauce.

Nå, ikke mere snak - nu skal du i gang med den bedste tomatsauce til pizza nord for alperne.

Tomatsauce New York style

Tomatsauce New York style

Antal personer: 4-6 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 5.0/5
( 3 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 2 ds. hakkede økologiske tomater
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. rørsukker
  • 2 hvidløgsfed i tynde skiver
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 kviste basilikum
  • 4 stængler timian
  • 1 løg i både
  • 1 lille dåse tomatpure
  • Salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Opvarm olien op i en gryde og tilsæt løg og hvidløg. Blank løgene klare i ca. 2-3 minutter.
  2. Tilsæt herefter alle de øvrige ingredienser og bring det hele i kog.
  3. Når tomatsaucen koger, skruer du ned for varmen og lader det simre stille og roligt under låg i ca. 45 minutter.
  4. Tag stænglerne med basilikum og timian op af gryden og blend tomatsaucen med en stavblender, så du får en ensartet sauce. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie for at legere saucen, så den ikke trænger ned i pizzabunden under bagningen.
  5. Så er din tomatsovs klar!

Yderligere kommentarer

Tomatsauce New York style er den perfekte tomatsauce til hjemmelavet pizza, pasta eller topping til børnenes favorit, pizzasnegle. Tomatsaucen kan sagtens holde sig på køl i flere dage, og kan derfor anvendes til flere forskellige måltider, eller kombinere en pizzaften med noget lækker pasta med tomatsauce og friskrevet parmesan. Laver du fx en dobbelt portion af denne skønne tomatsauce, kan du næste dag tilsætte lidt fløde til den resterende tomatsauce og du står med den lækreste tomatsuppe, som kan nydes med lidt friskbagt madbrød.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.