Forside » Oksekød » Krydrede kødboller i tomatsauce

Krydrede kødboller i tomatsauce

Krydrede kødboller i tomatsauce

Der er lidt Lady og Vagabonden over krydrede kødboller i tomatsauce, og så alligevel ikke. Denne opskrift på krydrede kødboller minder mig mest om en ferie til Tyrkiet, hvor man får serveret kødboller i en shakshuka-inspireret tomatsauce ledsaget af kartofler i ovn og tyrkisk bulgursalat som kesir. Lukker du øjnene et kort øjeblik kan du næsten fornemme den orientalske stemning i det lille hjem. Disse krydrede oksekødsboller er spækket med smag og stemning, og vil med garanti være et hit for både store og små i familien.

Prøv lige at se opskriften på: Kylling i fad med karry og ananas

Denne opskrift på krydrede kødboller er:

  • Utrolig nem at tilberede i blot en gryde
  • Med shakshuka-inspireret tomatsauce
  • Lækker velsmagende aftensmad på under en time
  • Smagen af Nordafrika og det tyrkiske køkken

Prøv lige at se opskriften på: Hakkebøffer i fad

Krydrede kødboller a la Shakshuka

Krydrede kødboller og græske frikadeller har en del tilfælles, da de begge består af hakket oksekød, men hvor græske frikadeller ofte serveres med en god græsk salat, ovnbagte kartofler og tzatziki, bliver disse krydrede kødboller tilberedt i en lækker tomatsovs, som minder lidt om den nordafrikanske shakshuka, som er en krydret tomatsovs med blandt andet chili og løg med pocherede æg på toppen.

Shakshuka-tomatsovsen er ganske enkelt fantastisk. Spækket med seriøse mængder krydderier og krydderurter, som gør denne tomatsovs til en sand aromabombe uden den på nogen måde er stærk og overvældende. At kødbollerne rummer mange af de samme krydderier som tomatsovsen, og som samtidig bliver tilberedt i sovsen tilfører blot yderligere smag og kraft til retten, som du sagtens kan servere til kogt pasta, hvis du ikke lige er til ovnbagte kartofler og tyrkisk kesir.

Prøv lige at se opskriften på: Græske frikadeller

Krydrede kødboller i tomatsauce

Små runde orientalske oksekødsboller

Godt forarbejde er det halve resultat. Tilberedningen af disse skønne oksekødsboller er såre simpel. De skal blot samles i en røreskål, og så er du klar til at forme farsen til små kødboller. Sørg for at samle farsen godt i håndfladen, og form den så til en lille rund kødbolle på størrelse med en golfbold.

Prøv lige at se opskriften på: Veganske frikadeller

Som med al madlavning er det vigtigt at foreberede de forskellige ingredienser, så du ikke skal stå og stresse midt i madlavningen. Det samme gør sig gældende med disse kødboller, som jeg vil anbefale dig at forme og lægge på en tallerken, så de lige er til at putte i tomatsovsen på en gang.

God fornøjelse.

Krydrede kødboller i tomatsauce

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 350 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 5 voted )

Ingredients

  • Krydrede kødboller:
  • 500 gr. hakket oksekød 8-12%
  • 2 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. salt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld koriander
  • 2 æg
  • 1 dl. rasp
  • Tomatsauce:
  • 2 ds. hakkede tomater
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. mild paprika
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Lidt olie

Instructions

Krydrede kødboller:

  1. Rør alle ingredienserne sammen i en røreskål til en god ensartet fars.
  2. Form kødbollerne til små kugler på størrelse med en golfbold, og læg dem på et fad eller tallerken.

Tomatsauce:

  1. Hak løget i små tern og hak hvidløget helt fint.
  2. Skyl peberfrugterne under koldt vand, og skær rundt om stilken, så du kan fjerne både frøstol og vægge. Halver peberfrugterne og skær dem ud i tynde strimler.
  3. Opvarm lidt olie i en gryde, og steg løg, peberfrugter og hvidløg klare i ca. 5 minutter ved forholdsvis høj varme.
  4. Tilsæt herefter alle krydderierne og de hakkede tomater.
  5. Lad nu tomatsovsen simre under låg i minimum 15 minutter - gerne længere.
  6. Smag tomatsovsen til inden du tilsætter kødbollerne.
  7. Fordel nu de krydrede kødboller i gryden med tomatsovsen, og lad retten simre videre under låg i ca. 20 minutter.
  8. Fjern låget og lad retten simre videre i ca. 10 minutter til oksekødsbollerne er færdigtilberedte.
  9. Top retten med lidt feta og friskhakket koriander eller persille.
  10. Server de krydrede kødboller i tomatsovs sammen med fx ovnbagte kartofler og tyrkisk bulgursalat.
  11. Velbekomme.

Notes

Retten er fryseegnet og kan med fordel tilberedes dagen i forvejen, så krydderierne rigtig kan samle sig i retten. Ønsker du en kødfri udgave kan du vælge og erstatte de krydrede kødboller med veganske frikadeller, og æggene kan erstatten med hørfrømel opløst i vand (se opskriften på veganske æg her på bloggen),

Krydrede kødboller i tomatsauce

2 kommentarer til “Krydrede kødboller i tomatsauce”

  1. Dine krydrede kødboller i tomatsovs, har jeg lavet flere gange, og synes det er en dejlig smagsfuld ret, dog uden koriander 😄 jeg har serveret til pasta og ris. Nogle få gange har jeg tilføjet lidt cremefine 😊 jeg har nogle gange brugt syltede peberfrugter, det fungere også godt hvis man ikke lige har fået købt de friske.

    1. Thomas fra Baregomad.dk

      Hej Irene,
      Mange tak for dit feedback på opskriften - det er jeg super glad for. God ide med de syltede peberfrugter - det har jeg ikke lige tænkt på var en mulighed, så det må jeg da prøve 😊

      Venlig hilsen
      Thomas

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *