Forside » Opskrifter » Indiske hakkebøffer a la Bollywood

Indiske hakkebøffer a la Bollywood

Krydrede hakkebøffer a la Bollywood

Bollywood er kælenavnet for den indiske filmindustri, der har hjemme i Bombay. Bollywood er en sammentrækning af ordet "Bombay" og "Hollywood". Når jeg tænker på ordet "Bollywood", tænker jeg straks på farvestrålende film, glade mennesker, sang og masser af positiv udstråling.

Med inspiration fra Indien

Lidt de samme associationer får jeg, når vi med jævne mellemrum laver denne skønne indisk inspirerede ret, indiske hakkebøffer. Jeg har sidenhen tilføjet "a la Bollywood", da jeg bliver glad oveni låget af at lave denne ret.

Det er en utrolig nem ret at lave - på niveau med boller i karry og kræver ikke ret mange ingredienser. Det er en lettere krydret ret, ikke på nogen måder stærk, så hele familien kan være med her.

Indiske hakkebøffer a la Bollywood har udover en fantastisk smag, også et dejligt positivt farveregister, idet gurkemejen og korianderne er med til at give retten et skønt farvemiks med de gule og grønne nuancer.

God fornøjelse.

Indiske hakkebøffer a la Bollywood

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • Indiske hakkebøffer
  • 500 gr. hakket oksekød (8-12% fedtprocent)
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. groft salt
  • 1½ dl. mælk
  • 3 spsk. mandelmel (kan undlades eller erstattes med rasp)
  • Sauce
  • 6 dl. mælk
  • ½ tsk. gurkemeje
  • ½ tsk. garam masala
  • 1 dl. friskhakket korianderblade eller persille (helst koriander pga. smagen)
  • 2-3 spsk. maizena til jævning

Instructions

Indiske hakkebøffer:

  1. Det hakkede oksekød hældes ned i en skål. Mælken tilsættes sammen med de øvrige ingredienser. Vælger du at bruge rasp i farsen, skal du starte med at blande rasp og mælk sammen i skålen, før kødet tilsættes.
  2. Rør farsen lind og lad farsen hvile i 5-10 min. Herefter formes farsen til små hakkebøffer med en spiseske. De får en lidt oval form.
  3. Olie eller smør tilsættes en stor stegepande eller wokpande, og når fedtstoffet er blevet gyldent, steges de indiske hakkebøffer i ca. 7-9 min. - vendes et par gange.
  4. Bøfferne tages af panden og panden tørres af med køkkenrulle.

Saucen:

  1. Mælken hældes i den aftørrede pande og krydres med gurkemeje og garam masala. Pas på ikke at komme for meget garam masala i saucen, da smagen af garam masala lige pludselig godt kan blive for dominerende.
  2. Ønsker man mere kulør i saucen, tilsættes blot lidt mere gurkemeje.
  3. Saucen jævnes med maizena og smages til, hvorefter de indiske hakkebøffer kommes tilbage i panden og småkoger i ca. 5 min.
  4. De hakkede korianderblade eller persille drysses hen over retten inden servering.
  5. Velbekomme.

Notes

Til denne ret kan man enten få basmati ris eller et sundere alternativ, hvis man gerne vil undgå kulhydraterne, de fantastiske blomkålsris. Hertil plejer vi at servere dampet broccoli eller haricots verts. Hvis du vælger at lave blomkålsris til retten, kan disse jo også tilpasses retten med lidt gurkemeje eller friskhakkede korianderblade, som lige steger med i et par min. inden servering.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *