Annonce
Græske frikadeller

Græske frikadeller. Grækenland er et af danskernes foretrukne rejsemål. Skønt vejr med solgaranti. Herlige badestrande i det Middelhavsblå vand. Ouzo. Feta. Græsk salat. Og selvfølgelig græske frikadeller. Klassikeren, som de fleste danskere har haft fornøjelsen af at smage under de varme himmelstrøg sydpå. En oksekødsfars spækket med krydderurter, feta og hvidløg, som kan tilberedes på pande eller i ovn. Personligt foretrækker jeg at tilberede frikadellerne på en stegepande, da det giver en mere lækker stegeskorpe og saftig midte i forhold til tilberedning i ovn.

Prøv lige at se opskriften på: Fetacreme

Opskrift på græske frikadeller med feta

Hvad siger du til at sætte tænderne i en krydret græsk-inspireret udgave af den klassiske danske frikadelle. Frikadellerne består af en oksekødsfars rørt op med æg, rasp, løg, hvidløg og en masse forskellige krydderurter – både tørrede og friske. Jeg elsker ganske enkelt smagen af disse krydrede frikadeller, som kan serveres til lidt af hvert. Lige fra en græsk salat, fladbrød til knuste kartofler – og selvfølgelig masser af tzatziki.

På græsk benævnes disse krydrede kødboller Keftedes, som kan laves med enten okse- eller lammekød. Det er autentisk græsk mad, som kan tilberedes på selv en travl hverdag, da tilberedningstiden er den samme som ved helt almindelige frikadeller. Frikadellerne kan tilberedes med eller uden feta – personligt laver jeg dem ofte uden feta, da kødbollerne i forvejen er spækket med krydderurter som fx persille og mynte, som gør frikadellerne ekstra saftige. Vælger du at lave dine Keftedes med feta, skal du først tilsætte fetaen i små klumper når farsen er rørt sammen, så osten ikke bliver rørt helt ud i farsen.

Prøv lige at se opskriften på: Knuste kartofler

Denne opskrift på græske frikadeller er:

 • Krydrede kødboller spækket med tørrede og friske krydderurter
 • Græsk-inspirerede frikadeller med indbygget sydlandsk feriestemning
 • Mundvandsdrivende lækre kødboller også kendt som Keftedes
 • Autentiske græske kødboller, som kan tilberedes med eller uden feta

Prøv lige at se opskriften på: Græsk pitabrød

Disse ingredienser skal du bruge:

 • Hakket oksekød 8-12% (du kan også bruge 50/50 af hakket okse- og svinekød – det giver en mere saftig frikadelle)
 • Rasp
 • Løg
 • Æg
 • Hvidløg
 • Vand
 • Lime
 • Oregano
 • Peber
 • Timian
 • Salt
 • Persille
 • Mynte

Prøv lige at se opskriften på: Græsk salat

Græske frikadeller med indbygget feriestemning

Jeg er vild med det græske køkken. Det overgår selvfølgelig ikke det overflødighedshorn af specialiteter og råvarer, som Italien kan præstere, men mindre kan også gøre det. Jeg vil betegne det græske køkken som et fusionskøkken. Et køkken sammensat af forskellige kulturelle indslag fra Orienten. Kogekunst der oser af forskellige folkeslag og nationaliteter. Græsk mad er krydret mad. Det smager af noget. Aromatisk, men ikke stærk mad.

Prøv lige at se opskriften på: Græsk kartoffelsalat

Sådan gør du kødet mere mørt, saftigt og velsmagende
Gourmetsaltning er kort og godt en mild forsaltning, hvor kødet saltes let inden tilberedning. Den milde forsaltning øger vandbindingsevnen i kødet, hvilket medvirker til at holde på kødets saft, og samtidig bliver kødet mere velsmagende og mørt. Du kan gourmetsalte langt de fleste kødtyper, men mængden af salt og ikke mindst varigheden af gourmetsaltningen varierer i forhold til kødtype og størrelsen på kødet. Se her hvordan du gourmetsalter dit kød.

Græske frikadeller
Her har jeg lavet farsen af lige dele hakket okse- og svinekød, som er min personlige favorit, da det giver en mere saftig frikadelle. Om sommeren laver jeg tit keftedes på træspyd, som jeg så griller over høj varme på min gasgrill. Resultatet bliver de mest velsmagende græske frikadeller på træspyd – med flotte grillstriber, og den karakteristiske smag af grillmad.

Kan man fryse pizzadej?
Det helt store spørgsmål til tusinde kroner – kan man virkelig fryse hjemmelavet pizzadej? Det korte svar er et stort og rungende ja. Du kan sagtens fryse din hjemmelavede pizzadej, så du i løbet af ingen tid kan forkæle dig selv og familien med den mest sprøde og velsmagende pizza.

Græsk mad er mere end blot moussaka

Græsk mad er ikke gastronomi på et højere plan, men god gedigen mad fremstillet af friske råvarer. Græsk mad er for mange danskere synonym med moussaka og tzatziki. Men grækernes gastronomiske overarm kan præstere langt mere. Velsmagende farsbrød. Stifado. Grillede fisk fra Middelhavet. Og så krydrede kødboller. Krydrede kødboller aka græske frikadeller. Frikadeller fremstillet af hakket oksekød tilsat en masse sydlandsk stemning. Og sikke en stemning disse frikadeller kan skabe rundt om middagsbordet. Man kan smage et lille stykke Grækenland, hver gang man sætter tænderne i disse fantastiske kødboller. Orientalsk islæt pakket ind i en lille krydret kødbolle. Ganske imponerende.

Prøv lige at se opskriften på: Græsk farsbrød med tzatziki

Græske keftedes til en flad 50’er

Græske frikadeller er nem og billig aftensmad. Det koster under en flad 50’er at strikke disse krydrede kødboller sammen til en familie på fire. Det er græsk fastfood når det er bedst. Farsen kan forberedes en dag i forvejen, og blot stå og samle sig i køleskabet et døgns tid. At stege frikadellerne tager mindre end 20 minutter, hvor du imens kan tilberede en omgang tzatziki og en skål græsk salat eller Tabbouleh.

Prøv lige at se opskriften på: Græsk gyros

Sidstnævnte salat er oprindelig en libanesisk persillesalat, som går rigtig godt i spænd med grillet og stegt kød. Og det bedste af det hele er at også denne salat kan forberedes aftenen forinden, så man ikke står med alle tingene på en gang. Græske frikadeller. Orienten i en mundfuld.

God fornøjelse.

Græske frikadeller

Græske frikadeller

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 320 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.6/5
( 223 bedømmelser )

Ingredienser:

 • 500 gr. hakket oksekød 8-12%
 • 1 æg
 • 100 gr. feta, smuldret (kan undlades)
 • 0,5 dl. rasp
 • 1 stort løg, finthakket
 • 3 fed hvidløg, finpresset
 • 0,5 dl. vand
 • Saften fra en halv lime
 • 0,5 tsk. oregano
 • 0,5 tsk. friskkværnet peber
 • 0,5 tsk. tørret chili (kan undlades)
 • 1 tsk. timian
 • 1 tsk. salt
 • 1 lille bdt. persille, grofthakket
 • 1 lille bdt. mynte, grofthakket

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Start med at hakke løget rigtig fint, og hæld det ned i en stor røreskål.
 2. Tilsæt det hakkede oksekød og pres de to fed hvidløg ned i skålen til kødet.
 3. Tilsæt nu alle de øvrige ingredienser til blandingen og rør det hele godt rundt i adskillige minutter - gerne med en håndmixer, så du står med en ensartet fars. I modsætning til almindelige frikadeller skal denne fars på græske frikadeller ikke være lind, men fast i konsistensen som en hakkebøf.
 4. Har du tid har farsen rigtig godt af at hvile sig lidt i køleskabet - gerne 1-2 timer, så krydderierne rigtig kan nå at sætte sig, og trænge bedre ind i kødet.
 5. Opvarm lidt olie på en pande, og steg de græske frikadeller ved jævn varme i ca. 15 minutter.
 6. Vend frikadellerne undervejs, så de får en fin ensartet stegeskorpe.
 7. Server de færdigstegte frikadeller sammen med en lækker salat som fx Tabbouleh, tzatziki og ovnbagte kartofler.
 8. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Farsen til græske frikadeller kan med fordel forberedes aftenen forinden, da selve farsen sagtens kan stå i køleskabet et døgns tid og hvile, så de mange krydderier rigtig kan sætte sig i kødet. Du kan også med fordel stege dem forinden, fryse dem ned og så lige opvarme dem i ovnen i et ildfast fad - så har du nem og hurtig aftensmad med god samvittighed.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Græske frikadeller

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2022 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner