Forside » Svinekød » Paprikagryde

Paprikagryde

billede med paprikagryde

Få den bedste opskrift på lækker paprikagryde. En nem og skøn gryderet med grisekød, masser af paprika og cocktailpølser. Serveres med mos.

Jeg er vild med paprikagryde. Det er en af de helt store klassikere indenfor mormormad og gryderetter, og som på mange måder minder om mørbradgryde.

Paprikagryden er utrolig nem at tilberede, og kan tilberedes af mange forskellige udskæringer som fx svinemørbrad, kyllingebryst og skinkekød.

Skinkekød kræver lidt længere tilberedningstid end kylling og svinemørbrad, men det er absolut ventetiden værd.

Det er en gryderet, som smagsmæssigt kun bliver bedre på andendagen, og som kan varieres i det uendelige i forhold til grønsager og kødtyper.

I opskriften anvender jeg champignoner, løg og røde peberfrugter, men du kan fx også anvende gulerødder, squash, aubergine og forårsløg. Mulighederne er mange, og en god måde til at få bugt med slatne grøntsager i køleskabet.

Paprikagryde er på ingen måder stærk, og er derfor børnevenlig - med eller uden champignoner. Jeg synes retten skal tilberedes med champignoner, da det både smager godt og giver en god struktur i flødesovsen.

Du kan evt. tilberede champignonerne hele, så de er nemmere at gå udenom.

Se også de populære opskrifter på:

Opskrift på lækker paprikagryde

billede med paprikagryde

Paprikagryde

5 fra 1 stemme
Få den bedste opskrift på lækker paprikagryde. En nem og skøn gryderet med grisekød, masser af paprika og cocktailpølser. Serveres med mos.
Udskriv Facebook Pinterest
RetAftensmad
KøkkenDansk
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal4 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad - skåret i store mundrette stykker, 400-500 g skinkekød i tern kan også anvendes
  • 200 g bacon - i tern, bacon i skiver kan også anvendes
  • 200 g cocktailpølser
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 350 g champignon - skåret i kvarter eller skiver
  • 2 røde peberfrugter - skåret i rustikke strimler
  • 2 løg - skåret i tynde både
  • 3 fed hvidløg - presset
  • 2 spsk tomatkoncentrat - 1 lille dåse på 70 g
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1,5 spsk paprika - mild
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 spsk rørsukker
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Steg baconternene sprøde ved forholdsvis høj varme (7-8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i en stor gryde. Læg de sprødstegte bacontern over i en røreskål.
  • Steg cocktailpølserne gyldne i fedtstoffet fra baconternene, og læg de brunede cocktailpølser ned i skålen til baconternene.
  • Puds svinemørbraden fri for sener og fedt, og halver den på langs. Skær de to halve mørbradstykker ud i fingertykke stykker.
  • Brun mørbradskiverne i fedtstoffet fra baconternene, og læg de brunede mørbradstykker ned i røreskålen.
  • Rens champignonerne under koldt vand, og skær dem i kvarte eller halve stykker.
  • Pil løgene og skær dem ud i tynde både.
  • Skyl, udkern og skær peberfrugterne i rustikke strimler.
  • Steg løg, hvidløg, champignoner og peberfrugter i det resterende fedtstof i gryden, hvor du også har stegt mørbradstykkerne. Steg grøntsagerne i 3-4 minutter, eller til løgene begynder at tage lidt farve.
  • Tilsæt de grofthakkede tomater, tomatkoncentrat, de to slags paprika, æbleeddike, rørsukker og madlavningsfløde, og rør alle ingredienserne godt rundt i gryden.
  • Hæld mørbradstykkerne og baconternene tilbage i gryden, og bring gryderetten i kog under omrøring. Når retten koger skruer du ned for varmen, og lader retten simre videre i yderligere 12-15 minutter.
  • Tilsæt de brunede cocktailpølser og smag retten til med salt og friskkværnet peber.
  • Pynt paprikagryden med lidt grofthakket persille, og server retten til fx kogte ris, kartoffelmos eller bulgur.

Noter

Kogte ris og dampede bønner smager rigtig godt til hjemmelavet paprikagryde.
Du kan også servere brune ris eller blomkålsris, hvis du ønsker et sundere alternativ.
Jeg anbefaler, at du smager sovsen til med sukker og æbleeddike, da det komplimenterer det bitre fra paprikaen, det sure og syrlige fra tomaterne, og det salte fra baconternene og cocktailpølserne.
Resultatet er en super lækker flødesovs.

Næringsindhold

Næringsindhold
Paprikagryde
Mængde pr. portion
Kalorier
533
% Daglig værdi*
Fedt
 
24
g
37
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
137
mg
46
%
Natrium
 
2416
mg
105
%
Kalium
 
1614
mg
46
%
Kulhydrater
 
27
g
9
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
17
g
19
%
Protein
 
55
g
110
%
Vitamin A
 
3750
IU
75
%
Vitamin C
 
94
mg
114
%
Calcium
 
158
mg
16
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Denne opskrift er:

  • Den ultimative mormor-gryderet med bacon, cocktailpølser og en uimodståelig flødesovs
  • Nem og lækker aftensmad til både hverdag og weekend
  • En populær klassiker, som hele familien vil elske
  • Mørbradgryde smagt til med sød og røget paprika
Paprikagryde

Opskrift på gryderet med paprika

Paprikagryde er comfort-food og vintermad på den helt store klinge, men kan nydes hele året rundt med forskelligt årstidsbestemt tilbehør som fx kogte ris, kartoffelmos, bulgur, bønnesalat eller en simpel grøn salat.

Det er luksusmad i hverdagen, eller lækker gæstemad i weekenden. Her får du sprødstegte bacontern, cocktailpølser og madlavningsfløde, som kan tryllebinde de fleste personer med hang til klassisk mormormad og en krydret flødesovs.

Start med at stege baconternene sprøde i en gryde, og klargør de øvrige ingredienser imens. Du kan sagtens lave paprikagryden dagen før, hvis tiden er knap, da gryderetter kun bliver bedre af at stå og samle sig i køleskabet.

Varm retten godt igennem, og server den til en omgang fløjlsblød kartoffelmos, kogte ris eller blomkålsris.

3 kommentarer til “Paprikagryde”

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Jan,
      Mange tak for dit feedback og rosende ord om paprikagryden og bloggen - det er jeg utrolig glad for at høre 😊 Paprikagryde er altid et hit her på matriklen.

      Venlig hilsen
      Thomas

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.