Få den bedste opskrift på lækker paprikagryde. En nem og skøn gryderet med grisekød, masser af paprika og cocktailpølser. Serveres med mos.
Jeg er vild med paprikagryde. Det er en af de helt store klassikere indenfor mormormad og gryderetter, og som på mange måder minder om mørbradgryde.
Paprikagryden er utrolig nem at tilberede, og kan tilberedes af mange forskellige udskæringer som fx svinemørbrad, kyllingebryst og skinkekød.
Skinkekød kræver lidt længere tilberedningstid end kylling og svinemørbrad, men det er absolut ventetiden værd.
Det er en gryderet, som smagsmæssigt kun bliver bedre på andendagen, og som kan varieres i det uendelige i forhold til grønsager og kødtyper.
I opskriften anvender jeg champignoner, løg og røde peberfrugter, men du kan fx også anvende gulerødder, squash, aubergine og forårsløg. Mulighederne er mange, og en god måde til at få bugt med slatne grøntsager i køleskabet.
Paprikagryde er på ingen måder stærk, og er derfor børnevenlig - med eller uden champignoner. Jeg synes retten skal tilberedes med champignoner, da det både smager godt og giver en god struktur i flødesovsen.
Du kan evt. tilberede champignonerne hele, så de er nemmere at gå udenom.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på lækker paprikagryde
Denne opskrift er:
- Den ultimative mormor-gryderet med bacon, cocktailpølser og en uimodståelig flødesovs
- Nem og lækker aftensmad til både hverdag og weekend
- En populær klassiker, som hele familien vil elske
- Mørbradgryde smagt til med sød og røget paprika
Opskrift på gryderet med paprika
Paprikagryde er comfort-food og vintermad på den helt store klinge, men kan nydes hele året rundt med forskelligt årstidsbestemt tilbehør som fx kogte ris, kartoffelmos, bulgur, bønnesalat eller en simpel grøn salat.
Det er luksusmad i hverdagen, eller lækker gæstemad i weekenden. Her får du sprødstegte bacontern, cocktailpølser og madlavningsfløde, som kan tryllebinde de fleste personer med hang til klassisk mormormad og en krydret flødesovs.
Start med at stege baconternene sprøde i en gryde, og klargør de øvrige ingredienser imens. Du kan sagtens lave paprikagryden dagen før, hvis tiden er knap, da gryderetter kun bliver bedre af at stå og samle sig i køleskabet.
Varm retten godt igennem, og server den til en omgang fløjlsblød kartoffelmos, kogte ris eller blomkålsris.
Stor ros for den her opskrift. En udødelig klassiker. Tak for rigtig mange gode opskrifter 😉
Hej Jan,
Mange tak for dit feedback og rosende ord om paprikagryden og bloggen - det er jeg utrolig glad for at høre 😊 Paprikagryde er altid et hit her på matriklen.
Venlig hilsen
Thomas
Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne din mening om den her.