Værsgo, så er der serveret. Paprikagryde med kylling, bacon, chorizo og en masse skønne grøntsager camoufleret i en lækker krydret flødesovs. Paprikagryde med kylling er inspireret af populære gryderetter som fx mørbrad i fad, pramdragergryde, sorte gryde og fattigmands tournedos. En lækker og nem gryderet, som du både kan servere i hverdagen eller som lækker gæstemad i weekenden. Denne opskrift på paprikagryde er med kylling, men du kan også udskifte kyllingen med svinemørbrad, som den absolut ikke bliver ringere af.
Prøv lige at se opskriften på: Kokkens gryderet med svinemørbrad og chorizo
Denne opskrift på paprikagryde med kylling er:
- En mundvandsdrivende lækker gryderet med kylling, bacon og chorizo
- En af familiens helt store favoritter, som kan serveres til ris eller kartoffelmos
- Spækket med smag og masser af grøntsager camoufleret i en skøn cremet flødesovs
- Inspireret af populære gryderetter som fx sorte gryde, pramdragergryde og mørbradgryde
Prøv lige at se opskriften på: Hakkebøffer i fad
Disse ingredienser skal du bruge:
- Kyllingebryst
- Bacon
- Chorizo
- Løg
- Hvidløg
- Squash
- Aubergine
- Champignon
- Rød peberfrugt
- Paprika
- Røget paprika
- Tomatpuré
- Madlavningsfløde
- Salt
- Friskkværnet peber
Prøv lige at se opskriften på: Hakkebøffer med bacon i svampedrøm
Prøv lige at se opskriften på: Mørbrad i fad
Gryderet med kylling, chorizo og bacon
Paprikagryde med kylling er i min optik rigtig mormormad. En klassisk dansk gryderet med en fantastisk lækker flødesovs spækket med smag og gastronomisk velvære. Du kan både anvende madlavningsfløde, piskefløde eller mælk - måske en kombination af fløde og mælk, hvis du ønsker en lidt mindre syndig mormorsovs. Jeg bruger altid madlavningsfløde eller rigtig piskefløde, da det bare giver en helt fantastisk sovs, og vil du spare lidt på kalorierne, kan du jo bare nøjes med lidt mindre sovs på tallerken. Her på matriklen får vi sovs-med-sovs-på en til to gange hver 14. dag, og derfor nyder vi med sindsro hjemmelavet mormorsovs i alverdens afskygninger.
God fornøjelse.
Ingredients
- 450-500 gr. kyllingebryst, skåret i mundrette stykker
- 200 gr. bacon, skåret i fingertykke strimler
- 75-100 gr. chorizopølse, skåret i små tern
- 300 gr. champignon, skåret i skiver
- 1 squash, halveret på langs og skåret i fingertykke skiver
- 1 aubergine, halveret på langs og skåret i fingertykke skiver
- 1 stort løg, skåret i tynde både
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 rød peberfrugt, halveret på langs og skåret i tynde strimler eller rustikke tern
- 2 spsk. mild paprika
- 0,5 tsk. røget paprika
- 140 gr. tomatpuré (stor dåse)
- 1 spsk. økologisk rørsukker eller gastrik
- 1 spsk. æblecidereddike (undlades hvis du anvender gastrik)
- 5 dl. madlavningsfløde (piskefløde eller mælk kan også anvendes)
- Salt
- Friskværnet peber
- 1 knsp. stødt chili (kan sagtens undlades)
- Evt. lidt majsstivelse til jævning
Instructions
- Skær chorizopølsen ud i små tern og baconskiverne i fingertykke strimler.
- Skær løget i tynde både og hak eller pres hvidløget fint.
- Trim kyllingebrysterne for fedt og hinder, og skær dem ud i mundrette stykker.
- Rens champignonerne under koldt vand, og skær dem i tynde skiver.
- Skyl squash og aubergine under koldt vand, og halver grøntsagerne på langs. Skær dem ud i fingertykke skiver.
- Skyl peberfrugten under koldt vand, og skær den ud i tynde strimler eller rustikke tern.
- Opvarm lidt smør eller olie i en stor gryde, og steg løgene klare i 3-4 minutter.
- Tilsæt champignonerne og steg dem fri for væde ved høj varme i 3-5 minutter.
- Tilsæt aubergine, squash og peberfrugt og lad alle grøntsagerne stege videre ved høj varme i 4-5 minutter.
- Hæld alle grøntsagerne over i en røreskål.
- Opvarm lidt mere olie eller smør i gryden, og steg bacon og chorizopølse let gyldne ved middelhøj varme.
- Tilsæt kyllingestykkerne og drys paprika ud over kødet i gryden. Steg kyllingekødet mørt ved middelhøj varme.
- Vend de stegte grøntsager tilbage i gryden, og tilsæt tomatpuré, madlavningsfløde, gastrik eller æblecidereddike og rørsukker.
- Bring gryderetten i kog og smag den til med salt, friskkværnet peber og evt. lidt mere gastrik eller æblecidereddike og rørsukker.
- Du kan med fordel lade gryderetten simre videre under låg imens du tilbereder risene eller kartoffelmosen.
- Ønsker du en tykkere sovs kan du jævne den med lidt majsmel opløst i koldt vand.
- Velbekomme.
Synes jeres mad ser rigtig lækkert ud - og jeg følger gerne bloggen mvh karina
Hej Karina,
Tusinde tak for de pæne ord - det varmer mit madhjerte 😊 Det gør det til en fornøjelse at lave madopskrifter.
Venlig hilsen
Thomas