Få nem og lækker opskrift på koteletter i fad. En klassiker i det danske køkken med koteletter, bacon, champignon og skøn flødesovs.
Koteletter i fad. En elsket klassiker, som er med til at definere det danske køkken, og som jeg forbinder med hjemmelavet mormormad. Og ikke mindst min barndom, hvor fadkoteletter af gris tilberedt i fad var en populær gæst på vores ugentlige madplaner.
Et forholdsvis simpelt måltid bestående af svinekoteletter, bacon og ikke mindst masser af grøntsager, som tilberedes i et ildfast fad i ovnen. I
kke at forglemme sovsen, som indkapsler hele måltidet, og som jeg ynder at servere til ris, hjemmelavet kartoffelmos, bagt blomkål, broccoli eller en simpel salat.
Denne elskede klassiker skal selvfølgelig laves med piskefløde. Du kan selvfølgelig også anvende madlavningsfløde eller mælk, men piskefløde giver altså det bedste smagsmæssige resultatet.
En lækker flødesovs, som forvandler disse fadkoteletter i fad til den ultimative luksusudgave. En luksusudgave, som kan tryllebinde langt de fleste glade madsjæle med hang til hjemmelavet mormormad og flødesovs.
Se også de skønne madopskrifter på:
Opskrift på nemme koteletter i fad
Når mad i fad er bedst
Koteletter i fad består kort og godt af brunede koteletter af svinekød, grøntsager, sprødstegte baconskiver og en uimodståelig tomatflødesovs, som tilberedes i et ildfast fad i ovnen.
Fadkoteletter er nem og velsmagende aftensmad for hele familien. En udødelig klassiker, som jeg husker fra min barndom. Den lækre tomatflødesovs binder hele retten sammen, og tilfører fadretten en ekstra smagsmæssig dimension.
Det er et måltid som er nem at tilberede, og som smager helt fantastisk. Jeg vælger at servere fadkoteletterne med ris, men hjemmelavet kartoffelmos er også meget velegnet, da tilbehøret skal kunne absorbere den lækre sovs.
Koteletterne skal som sagt brunes og baconskiverne steges sprøde på en bradepande beklædt med bagepapir i ovnen.
Alle grøntsagerne skal sauteres inden fløden, grofthakkede tomater, tomatkoncentrat og de forskellige krydderier tilsættes. Smag sovsen til og hæld tomatflødesovsen ovenpå koteletterne i fadet. Voila.
Denne opskrift på fadkoteletter i ovn er:
- Den ultimative udgave på klassiske koteletter i fad med sprødristet bacon
- Mormormad på den helt store klinge
- Nem at tilberede i en stor pande eller gryde, og så en tur i ovnen i et ildfast fad
- Velegnet som luksus-hverdagsmad eller lækker gæstemad i weekenden
Hvordan laver man koteletter i fad
Fadkoteletter er nem og velsmagende aftensmad, som kan tilberedes på selv en travl hverdag.
Koteletterne skal brunes, og grøntsagerne sauteres. Tomatflødesovsen skal lige op og småkoge i et par minutter, og smages til.
Herefter hældes grøntsagerne og tomatflødesovsen ovenpå koteletterne i fadet, og fadet skal nu stå og passe sig selv i ovnen. Med andre ord er det aftensmad der passer sig selv. Imens kan du koge nogle ris, sætte en vask over eller hjælpe ungerne med lektierne.
Det er hjemmelavet aftensmad uden den helt store indsats i køkkenet. Det er samtidig et forholdsvis billigt måltid, da svinekoteletter er en forholdsvis billig udskæring, som ofte kan købes som storkøb og fryses ned.
Kan jeg bruge andre grøntsager?
Ja. Du kan stort set bruge de grøntsager du har lyst til. Grøntsagerne angivet i opskriften er kun vejledende, og kan varieres i det uendelige.
Den helt klassiske udgave fra min barndom er med champignon, løg, peberfrugter og grofthakkede tomater, men du kan også eksperimentere med blomkål, broccoli, gulerødder og squash. Blot for at nævne nogle eksempler. Det er den ultimative tøm-køleskabet-ret.
Godmorgen. Nu har vi spist Koteletter i fad i tre dage. og det har været lige lækkert hver dag. Det er første gang jeg forsøger mig med koteletter i fad på denne måde, men bestemt ikke sidste. tak for opskriften. glæder mig allerede til at lave din Viking gryde, som er Søndag, Mandag mad.
Hej Berit,
Og mange tak for din søde besked 🙂 Jeg er rigtig glad for, at opskriften på koteletter er faldet i god jord hjemme hos jer, og koteletter i fad flere dage i træk er ikke det værste man kan udsætte sig selv for 🙂 Vikingegryden er virkelig også en lækker gryderet, så håber den også falder i god jord.
Velbekomme.
Hilsen
Thomas
Jeg skulle lige have brugt nogle koteletter fra fryseren, så jeg prøvede denne opskrift. Den er nu noteret til en anden gang 🤗 da den absolut blev godkendt, selv om den ikke er helt ‘som mormor lavede den’ 😊
Tak for den 👍
Hej Anne-Grethe,
Mange tak for dit feedback på koteletter i fad 😊 Jeg er rigtig glad for at høre, at opskriften faldt i god jord hos jer - det til trods for at den ikke helt er, som mormor lavede den 😉
Venlig hilsen
Thomas
Tak fordi du bruger opskriften. Kom også gerne med din vurdering af den.