Baregomad.dk » Opskrifter » Hovedretter » Koteletter i fad (nem opskrift med bacon og lækker sovs)

Koteletter i fad (nem opskrift med bacon og lækker sovs)

koteletter i fad opskrift

Få nem og lækker opskrift på koteletter i fad. En klassiker i det danske køkken med koteletter, bacon, champignon og skøn flødesovs.

Koteletter i fad. En elsket klassiker, som er med til at definere det danske køkken, og som jeg forbinder med hjemmelavet mormormad. Og ikke mindst min barndom, hvor fadkoteletter af gris tilberedt i fad var en populær gæst på vores ugentlige madplaner.

Et forholdsvis simpelt måltid bestående af svinekoteletter, bacon og ikke mindst masser af grøntsager, som tilberedes i et ildfast fad i ovnen. I

kke at forglemme sovsen, som indkapsler hele måltidet, og som jeg ynder at servere til ris, hjemmelavet kartoffelmos, bagt blomkål, broccoli eller en simpel salat.

Denne elskede klassiker skal selvfølgelig laves med piskefløde. Du kan selvfølgelig også anvende madlavningsfløde eller mælk, men piskefløde giver altså det bedste smagsmæssige resultatet.

En lækker flødesovs, som forvandler disse fadkoteletter i fad til den ultimative luksusudgave. En luksusudgave, som kan tryllebinde langt de fleste glade madsjæle med hang til hjemmelavet mormormad og flødesovs.

Se også: Mørbradgryde (opskrift med bacon, pølser og mørbrad)

Når mad i fad er bedst

Koteletter i fad består kort og godt af brunede koteletter af svinekød, grøntsager, sprødstegte baconskiver og en uimodståelig tomatflødesovs, som tilberedes i et ildfast fad i ovnen.

Fadkoteletter er nem og velsmagende aftensmad for hele familien. En udødelig klassiker, som jeg husker fra min barndom. Den lækre tomatflødesovs binder hele retten sammen, og tilfører fadretten en ekstra smagsmæssig dimension.

Det er et måltid som er nem at tilberede, og som smager helt fantastisk. Jeg vælger at servere fadkoteletterne med ris, men hjemmelavet kartoffelmos er også meget velegnet, da tilbehøret skal kunne absorbere den lækre sovs.

Koteletterne skal som sagt brunes og baconskiverne steges sprøde på en bradepande beklædt med bagepapir i ovnen.

Alle grøntsagerne skal sauteres inden fløden, grofthakkede tomater, tomatkoncentrat og de forskellige krydderier tilsættes. Smag sovsen til og hæld tomatflødesovsen ovenpå koteletterne i fadet. Voila.

Prøv lige at se opskriften på: Koteletter i fad med whiskysauce

Denne opskrift på fadkoteletter i ovn er:

 • Den ultimative udgave på klassiske koteletter i fad med sprødristet bacon
 • Mormormad på den helt store klinge
 • Nem at tilberede i en stor pande eller gryde, og så en tur i ovnen i et ildfast fad
 • Velegnet som luksus-hverdagsmad eller lækker gæstemad i weekenden

Prøv lige at se opskriften på: Hakkebøffer i fad

Koteletter i fad

Prøv lige at se opskriften på: Mørbrad i fad

Hvordan laver man koteletter i fad

Fadkoteletter er nem og velsmagende aftensmad, som kan tilberedes på selv en travl hverdag.

Koteletterne skal brunes, og grøntsagerne sauteres. Tomatflødesovsen skal lige op og småkoge i et par minutter, og smages til.

Herefter hældes grøntsagerne og tomatflødesovsen ovenpå koteletterne i fadet, og fadet skal nu stå og passe sig selv i ovnen. Med andre ord er det aftensmad der passer sig selv. Imens kan du koge nogle ris, sætte en vask over eller hjælpe ungerne med lektierne.

Det er hjemmelavet aftensmad uden den helt store indsats i køkkenet. Det er samtidig et forholdsvis billigt måltid, da svinekoteletter er en forholdsvis billig udskæring, som ofte kan købes som storkøb og fryses ned.

Prøv lige at se opskriften på: Vikingegryde

Kan jeg bruge andre grøntsager?

Ja. Du kan stort set bruge de grøntsager du har lyst til. Grøntsagerne angivet i opskriften er kun vejledende, og kan varieres i det uendelige.

Den helt klassiske udgave fra min barndom er med champignon, løg, peberfrugter og grofthakkede tomater, men du kan også eksperimentere med blomkål, broccoli, gulerødder og squash. Blot for at nævne nogle eksempler. Det er den ultimative tøm-køleskabet-ret.

Opskrift på koteletter i fad

koteletter i fad opskrift

Koteletter i fad (nem opskrift med bacon og lækker sovs)

5 fra 1 stemme
Få nem og lækker opskrift på koteletter i fad. En klassiker i det danske køkken med koteletter, bacon, champignon og skøn flødesovs.
Udskriv Facebook Pinterest
RetAftensmad
KøkkenDansk
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal4 personer
ForfatterThomas fra Baregomad.dk

Ingredienser

 • 4 koteletter - af gris uden ben, krydret med salt og friskkværnet peber
 • 150 g bacon - i skiver
 • 1 stort løg - finthakket
 • 1 bundt forårsløg - skåret i tynde skiver
 • 2 røde peberfrugter - skåret i rustikke stykker
 • 250 g champignon - skåret i kvarte
 • 3 fed hvidløg - presset
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 2 spsk tomatkoncentrat - med top
 • 2,5 dl piskefløde - mælk kan også anvendes
 • 1 spsk paprika - med top
 • 2 spsk balsamicoeddike
 • 1 spsk rørsukker
 • 0,25 tsk cayennepeber - kan undlades
 • salt og friskkværnet peber
 • madkulør - og lidt majsmel eller Maizena til at jævne sovsen med

Sådan gør du

 • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
 • Steg baconskiverne sprøde på en bageplade beklædt med bagepapir, og læg de sprødstegte baconskiver op på en tallerken beklædt med køkkenrulle.
 • Brun koteletterne i rigeligt fedtstof i en gryde ved forholdsvis høj varme i et par minutter på hver side, og krydre kødet med salt og friskkværnet peber. Læg de brunede koteletter over i det ildfaste fad. Koteletterne skal brunes, og ikke gennemsteges, da de bliver stegt færdige i ovnen.
 • Svits champignon ved middelhøj varme (8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i ca. 4-5 minutter, eller til de har smidt det meste af deres væske. Læg champignonerne over i det ildfaste fad ovenpå koteletterne.
 • Hæld lidt mere olie ned i gryden, som du lige har svitset champignonerne i, og sauter løg, hvidløg, peberfrugt og forårsløg i 3-4 minutter ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen).
 • Vend fløde, grofthakkede tomater, tomatkoncentrat, paprika, cayennepeber, salt, friskkærnet peber, balsamicoeddike og rørsukker ned i gryden til alle grøntsagerne, og bring det hele i kog under omrøring.
 • Smag tomatflødesovsen til med salt, friskkværnet peber og juster evt. farven på sovsen med lidt madkulør.
 • Fordel tomatflødesovsen i det ildfaste fad ovenpå de brunede koteletter, og sæt fadet i ovnen i ca. 25-30 minutter.
 • Imens retten er i ovnen, kan du tilberede tilbehøret som fx kan være ris, bulgur eller kartoffelmos.

Næringsindhold

Næringsindhold
Koteletter i fad (nem opskrift med bacon og lækker sovs)
Mængde pr. portion
Kalorier
592
% Daglig værdi*
Fedt
 
35
g
54
%
Mættet fedt
 
19
g
119
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
171
mg
57
%
Natrium
 
1.644
mg
0
%
Kalium
 
1.395
mg
0
%
Kulhydrater
 
24
g
8
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
16
g
18
%
Protein
 
47
g
94
%
Vitamin A
 
4.169
IU
0
%
Vitamin C
 
97
mg
118
%
Calcium
 
128
mg
13
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Koteletter i fad
Koteletter i fad

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

5 kommentarer

Berit 11. februar 2022 - 06:49

Godmorgen. Nu har vi spist Koteletter i fad i tre dage. og det har været lige lækkert hver dag. Det er første gang jeg forsøger mig med koteletter i fad på denne måde, men bestemt ikke sidste. tak for opskriften. glæder mig allerede til at lave din Viking gryde, som er Søndag, Mandag mad.

Besvar
Thomas fra Barego'mad 12. februar 2022 - 10:24

Hej Berit,
Og mange tak for din søde besked 🙂 Jeg er rigtig glad for, at opskriften på koteletter er faldet i god jord hjemme hos jer, og koteletter i fad flere dage i træk er ikke det værste man kan udsætte sig selv for 🙂 Vikingegryden er virkelig også en lækker gryderet, så håber den også falder i god jord.

Velbekomme.

Hilsen
Thomas

Besvar
Anne-Grethe 11. september 2023 - 17:15

Jeg skulle lige have brugt nogle koteletter fra fryseren, så jeg prøvede denne opskrift. Den er nu noteret til en anden gang 🤗 da den absolut blev godkendt, selv om den ikke er helt ‘som mormor lavede den’ 😊
Tak for den 👍

Besvar
Thomas fra Baregomad.dk 11. september 2023 - 19:11

Hej Anne-Grethe,
Mange tak for dit feedback på koteletter i fad 😊 Jeg er rigtig glad for at høre, at opskriften faldt i god jord hos jer - det til trods for at den ikke helt er, som mormor lavede den 😉

Venlig hilsen
Thomas

Besvar
Holger 25. juni 2024 - 11:01

Tak fordi du bruger opskriften. Kom også gerne med din vurdering af den.

Besvar
5 from 1 vote

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Giv gerne din vurdering af opskriften her.
Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.