Annonce
Koteletter i fad

Koteletter i fad. En elsket klassiker, som er med til at definere det danske køkken, og som jeg forbinder med hjemmelavet mormormad. Og ikke mindst min barndom, hvor fadkoteletter af gris tilberedt i fad var en populær gæst på vores ugentlige madplaner. Et forholdsvis simpelt måltid bestående af svinekoteletter, bacon og ikke mindst masser af grøntsager, som tilberedes i et ildfast fad i ovnen. Ikke at forglemme sovsen, som indkapsler hele måltidet, og som jeg ynder at servere til ris, hjemmelavet kartoffelmos, bagt blomkål, broccoli eller en simpel salat.

Denne elskede klassiker skal selvfølgelig laves med piskefløde. Du kan selvfølgelig også anvende madlavningsfløde eller mælk, men piskefløde giver altså det bedste smagsmæssige resultatet. En mundvandsdrivende lækker flødesovs, som forvandler disse fadkoteletter i fad til den ultimative luksusudgave. En luksusudgave, som kan tryllebinde langt de fleste glade madsjæle med hang til hjemmelavet mormormad og flødesovs.

Opskrift på koteletter i fad

Koteletter i fad består kort og godt af brunede koteletter af svinekød, grøntsager, sprødstegte baconskiver og en uimodståelig tomatflødesovs, som tilberedes i et ildfast fad i ovnen. Fadkoteletter er nem og velsmagende aftensmad for hele familien. En udødelig klassiker, som jeg husker fra min barndom. Den lækre tomatflødesovs binder hele retten sammen, og tilfører fadretten en ekstra smagsmæssig dimension. Det er et måltid som er nem at tilberede, og som smager helt fantastisk. Jeg vælger at servere fadkoteletterne med ris, men hjemmelavet kartoffelmos er også meget velegnet, da tilbehøret skal kunne absorbere den lækre sovs.

Koteletterne skal som sagt brunes og baconskiverne steges sprøde på en bradepande beklædt med bagepapir i ovnen. Alle grøntsagerne skal sauteres inden fløden, grofthakkede tomater, tomatkoncentrat og de forskellige krydderier tilsættes. Smag sovsen til og hæld tomatflødesovsen ovenpå koteletterne i fadet. Voila.

Prøv lige at se opskriften på: Koteletter i fad med whiskysauce

Denne opskrift på koteletter i fad er:

  • Den ultimative udgave på klassiske koteletter i fad med sprødristet bacon
  • Mormormad på den helt store klinge
  • Nem at tilberede i en stor pande eller gryde, og så en tur i ovnen i et ildfast fad
  • Velegnet som luksus-hverdagsmad eller lækker gæstemad i weekenden

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Koteletter af gris uden ben
  • Bacon i skiver
  • Løg
  • Forårsløg
  • Røde peberfrugter
  • Champignon
  • Hvidløg
  • Grofthakkede tomater
  • Tomatkoncentrat

  • Piskefløde (madlavningsfløde eller mælk kan også anvendes)
  • Sød paprika
  • Balsamicoeddike
  • Rørsukker
  • Cayennepeber (kan undlades)
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Evt. lidt madkulør og lidt majsmel eller Maizena til at jævne sovsen med

Prøv lige at se opskriften på: Hakkebøffer i fad

Koteletter i fad

Prøv lige at se opskriften på: Mørbrad i fad

Hvordan laver man koteletter i fad

Fadkoteletter er nem og velsmagende aftensmad, som kan tilberedes på selv en travl hverdag. Koteletterne skal brunes, og grøntsagerne sauteres. Tomatflødesovsen skal lige op og småkoge i et par minutter, og smages til. Herefter hældes grøntsagerne og tomatflødesovsen ovenpå koteletterne i fadet, og fadet skal nu stå og passe sig selv i ovnen. Med andre ord er det aftensmad der passer sig selv. Imens kan du koge nogle ris, sætte en vask over eller hjælpe ungerne med lektierne. Det er hjemmelavet aftensmad uden den helt store indsats i køkkenet. Det er samtidig et forholdsvis billigt måltid, da svinekoteletter er en forholdsvis billig udskæring, som ofte kan købes som storkøb og fryses ned.

Prøv lige at se opskriften på: Vikingegryde

Kan jeg bruge andre grøntsager?

Ja. Du kan stort set bruge de grøntsager du har lyst til. Grøntsagerne angivet i opskriften er kun vejledende, og kan varieres i det uendelige. Den helt klassiske udgave fra min barndom er med champignoner, løg, peberfrugter og grofthakkede tomater, men du kan også eksperimentere med blomkål, broccoli, gulerødder og squash. Blot for at nævne nogle eksempler. Det er den ultimative tøm-køleskabet-ret.

God fornøjelse.

Koteletter i fad

Koteletter i fad

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 800 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.7/5
( 218 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 4 koteletter af gris uden ben, krydret med salt og friskkværnet peber
  • 150 gr. bacon i skiver
  • 1 stort løg, finthakket
  • 1 bdt. forårsløg, skåret i tynde skiver
  • 2 røde peberfrugter, skåret i rustikke stykker
  • 350 gr. champignon, skåret i kvarter
  • 3 fed hvidløg, finpresset
  • 1 ds. grofthakkede tomater
  • 2 spsk. tomatkoncentrat (med top)
  • 2,5 dl. piskefløde (mælk kan også anvendes)
  • 1 spsk. sød paprika (med top)
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. økologisk rørsukker
  • 0,25 tsk. cayennepeber (kan undlades)
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Evt. lidt madkulør og lidt majsmel eller Maizena til at jævne sovsen med

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Forvarm ovnen til 200° grader varmluft.
  2. Steg baconskiverne sprøde på en bageplade beklædt med bagepapir, og læg de sprødstegte baconskiver op på en tallerken beklædt med køkkenrulle.
  3. Brun koteletterne i rigeligt fedtstof ved forholdsvis høj varme i et par minutter på hver side, og krydre kødet med salt og friskkværnet peber. Læg de brunede koteletter over i det ildfaste fad. Koteletterne skal brunes, og ikke gennemsteges, da de bliver stegt færdige i ovnen.
  4. Svits champignonerne ved middelhøj varme (8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i ca. 4-5 minutter, eller til de har smidt det meste af deres væske. Læg champignonerne over i det ildfaste fad ovenpå koteletterne.
  5. Hæld lidt mere olie ned i gryden, som du lige har svitset champignonerne i, og sauter løg, hvidløg, peberfrugt og forårsløg i 3-4 minutter ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen).
  6. Vend fløde, grofthakkede tomater, tomatkoncentrat, paprika, cayennepeber, salt, friskkærnet peber, balsamicoeddike og rørsukker ned i gryden til alle grøntsagerne, og bring det hele i kog under omrøring. Smag tomatflødesovsen til med salt, friskkværnet peber og juster evt. farven på sovsen med lidt madkulør.
  7. Fordel tomatflødesovsen i det ildfaste fad ovenpå de brunede koteletter, og sæt fadet i ovnen i ca. 25-30 minutter.
  8. Imens retten er i ovnen, kan du tilberede tilbehøret som fx kan være ris, bulgur eller kartoffelmos.
  9. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Koteletter i fad

Koteletter i fad

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

2 kommentarer

Berit 11. februar 2022 - 06:49

Godmorgen. Nu har vi spist Koteletter i fad i tre dage. og det har været lige lækkert hver dag. Det er første gang jeg forsøger mig med koteletter i fad på denne måde, men bestemt ikke sidste. tak for opskriften. glæder mig allerede til at lave din Viking gryde, som er Søndag, Mandag mad.

Besvar
Thomas fra Barego'mad 12. februar 2022 - 10:24

Hej Berit,
Og mange tak for din søde besked :-) Jeg er rigtig glad for, at opskriften på koteletter er faldet i god jord hjemme hos jer, og koteletter i fad flere dage i træk er ikke det værste man kan udsætte sig selv for :-) Vikingegryden er virkelig også en lækker gryderet, så håber den også falder i god jord.

Velbekomme.

Hilsen
Thomas

Besvar

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2022 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner