4koteletter - af gris uden ben, krydret med salt og friskkværnet peber
150gbacon - i skiver
1stortløg - finthakket
1bundtforårsløg - skåret i tynde skiver
2røde peberfrugter - skåret i rustikke stykker
250gchampignon - skåret i kvarte
3fedhvidløg - presset
1dåsehakkede tomater
2spsktomatkoncentrat - med top
2,5dlpiskefløde - mælk kan også anvendes
1spskpaprika - med top
2spskbalsamicoeddike
1spskrørsukker
0,25tskcayennepeber - kan undlades
salt og friskkværnet peber
madkulør - og lidt majsmel eller Maizena til at jævne sovsen med
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Steg baconskiverne sprøde på en bageplade beklædt med bagepapir, og læg de sprødstegte baconskiver op på en tallerken beklædt med køkkenrulle.
Brun koteletterne i rigeligt fedtstof i en gryde ved forholdsvis høj varme i et par minutter på hver side, og krydre kødet med salt og friskkværnet peber. Læg de brunede koteletter over i det ildfaste fad. Koteletterne skal brunes, og ikke gennemsteges, da de bliver stegt færdige i ovnen.
Svits champignon ved middelhøj varme (8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i ca. 4-5 minutter, eller til de har smidt det meste af deres væske. Læg champignonerne over i det ildfaste fad ovenpå koteletterne.
Hæld lidt mere olie ned i gryden, som du lige har svitset champignonerne i, og sauter løg, hvidløg, peberfrugt og forårsløg i 3-4 minutter ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen).
Vend fløde, grofthakkede tomater, tomatkoncentrat, paprika, cayennepeber, salt, friskkærnet peber, balsamicoeddike og rørsukker ned i gryden til alle grøntsagerne, og bring det hele i kog under omrøring.
Smag tomatflødesovsen til med salt, friskkværnet peber og juster evt. farven på sovsen med lidt madkulør.
Fordel tomatflødesovsen i det ildfaste fad ovenpå de brunede koteletter, og sæt fadet i ovnen i ca. 25-30 minutter.
Imens retten er i ovnen, kan du tilberede tilbehøret som fx kan være ris, bulgur eller kartoffelmos.
Næringsindhold
Næringsindhold
Koteletter i fad
Mængde pr. portion
Calories
592
% Daglig værdi*
Fat
35
g
54
%
Saturated Fat
19
g
119
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
3
g
Monounsaturated Fat
10
g
Cholesterol
171
mg
57
%
Sodium
1.644
mg
0
%
Potassium
1.395
mg
0
%
Carbohydrates
24
g
8
%
Fiber
5
g
21
%
Sugar
16
g
18
%
Protein
47
g
94
%
Vitamin A
4.169
IU
0
%
Vitamin C
97
mg
118
%
Calcium
128
mg
13
%
Iron
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.