Skøn opskrift på vikingegryde, der er en både nem, hurtig og nogenlunde billig gryderet, som hele familien elsker. Lækker hverdagsmad.
Vikingegryde er en af mine favoritretter, når det kommer til nemme gryderetter spækket med smag og vikinge-stemning.
Det sidste er måske en sandhed med modifikationer, for du skal lede længe efter runer, hjelme, Freja og Odin i denne gryderet.
Jeg har faktisk ingen anelse om, hvad en original "vikingegryde" består af, og jeg tror næppe der findes et endegyldigt svar på dette spørgsmål til titusinde kroner.
Denne vikinge-inspirerede gryderet er sådan en ruskomsnusk-ret, som kan tilberedes med forskellige kødtyper som fx oksekød, kyllingekød og svinekød.
Tilberedningstiden vil variere alt efter kødtype, men den hurtigste tilberedning får du med kyllingebryst og svinemørbrad.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på vikingegryde
Nem hverdagsmad
Denne vikinge-inspirerede gryderet er nem hverdagsmad, som kun kræver en halv time af din tilstedeværelse i køkkenet.
Du kan variere retten i det uendelige, når det kommer til kødtyper og grøntsager. Jeg kalder det en ruskomsnusk-ret, da denne opskrift kun er vejledende.
Med andre ord har du rig mulighed for at få bugt med grøntsager, som skriger på at blive brugt i grøntsagsskuffen.
Min udgave af denne herlige gryderet er med porrer, champignoner, løg og hvidløg, men du kan også sagtens bruge peberfrugter, forårsløg og rodfrugter.
Kan laves med kylling eller oksekød
Som nævnt tidligere kan du også bruge kyllinge- og oksekød, men jeg sværger nu mest til svinemørbrad, som er hurtigt at tilberede og forholdsvis billigt i indkøb.
Du kan vælge at skære svinemørbraden ud i små bøffer, eller halvere hele mørbraden på langs, og så skære kødet ud i fingertykke skiver.
Den mest optimale arbejdsproces får du ved at stege baconskiverne sprøde, imens du pudser mørbraden og klargør de forskellige grøntsager.
Det tager ca. en halv time at tilberede gryderetten, og herefter skal vikingegryden stå og småsimre i et kvarters tid, hvor du også kan tilberede ris eller andet tilbehør.
Denne opskrift på vikingegryde er:
- En lækker gryderet med sprødstegt bacon og brunede mørbradstykker
- En lækker sammenkogt ret for hele familien
- Nem hverdagsmad, som kan tilberedes i forvejen og er fryseegnet
- Populær mormormad, som kan nydes hele året rundt
Nem og billig gryderet
Som sagt har jeg ingen anelse om, hvorfor denne gryderet hedder "vikingegryde", men den originale udgave er efter sigende med svinemørbrad, og minder ret beset om en klassisk mørbradgryde.
Du kan ofte købe svinemørbrad på tilbud, hvilket gør dette måltid til et forholdsvis billigt måltid, og du kan sagtens erstatte piskefløden med madlavningsfløde eller mælk, hvis du vil spare lidt på kalorierne.
Bacon er jo nærmest et krydderi i sig selv, og et must-have i retten, hvis jeg selv skal sige det.
Hvis du undlader baconen, og for den sags skyld cocktailpølserne i retten, kan du med fordel erstatte den søde paprika med røget paprika, som tilfører gryderetten en skøn røget smag, som på mange måder minder om bacon.
i aarhus var der engang en restaurant, der hed "viking". de havde en ret på menuen, der hed vikingbøf! det kunne være din opskrift😋
Tak fordi du bruger opskriften på vikingegryde og skriv gerne hvad du synes om den.