1svinemørbrad - afpudset for fedt, sener og hinder og skåret i fingertykke halve bøffer
150gbaconm i skiver - skåret i fingertykke skiver, bacontern kan også anvendes
200gcocktailpølser - kan undlades
350gchampignon - renset og skåret i kvarte
2porrer - renset og skåret i fingertykke skiver
1stortløg - skåret i tynde både
3fedhvidløg - presset
1spskpaprika - med top
1spskkarry - med top
1spsktomatkoncentrat - med top
2,5dlfløde
1dlmælk - kan erstattes med fløde
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Opvarm en sauterpande eller stor pande, og start med at stege baconskiverne sprøde ved middel varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen). Imens baconen steges sprød og gylden, kan du gå videre med de øvrige ingredienser i opskriften.
Puds svinemørbraden fri for sener, hinder og fedt, og skær mørbraden igennem på langs. Skær mørbraden ud i fingertykke halve mørbradbøffer.
Pil løget og halver det på midten. Skær løget ud i tynde rustikke løgbåde.
Pil hvidløget og pres det med en hvidløgspresser.
Skyl champignonerne under koldt vand, og skær dem ud i kvarte stykker.
Skyl porrerne under koldt vand, og skær dem i fingertykke skiver. Skyl porreringene under koldt vand, og lad dem dryppe af i en i sigte.
Læg det sprødstegte bacon op i en røreskål, hvor der også er plads til svinemørbraden.
Brun mørbradstykkerne ved forholdsvis høj varme i 2-3 minutter på hver side. Steg evt. kødet af et par omgange, så det ikke koger i fedtstoffet, men steger og får en flot gylden stegeskorpe. Læg de brunede kødstykker op i skålen til baconen.
Steg cocktailpølserne gyldne i det resterende fedtstof fra kødet, og læg dem op i skålen til baconen og svinemørbraden.
Steg champignonerne ved høj varme i det resterende fedtstof fra mørbradstykkerne i ca. 4-5 minutter, så champignonerne får mulighed for at smide det meste af deres væske.
Vend løg, hvidløg og porreringe ned til champignonerne på panden, og lad grøntsagerne stege med i yderligere et par minutter.
Tilsæt karry, paprika og tomatkoncentrat, og rør det godt rundt imellem grøntsagerne.
Hæld det sprødstegte bacon og brunede mørbradstykker tilbage på panden, og tilsæt piskefløden.
Lad nu alle ingredienserne simre videre uden låg ved middel varme (5-6 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i ca. 10-15 minutter.
Smag din vikingegryde til med salt og friskkværnet peber, og fordel cocktailpølserne oveni retten.
Næringsindhold
Næringsindhold
Vikingegryde
Mængde pr. portion
Calories
792
% Daglig værdi*
Fat
58
g
89
%
Saturated Fat
27
g
169
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
6
g
Monounsaturated Fat
21
g
Cholesterol
228
mg
76
%
Sodium
1493
mg
65
%
Potassium
1350
mg
39
%
Carbohydrates
20
g
7
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
10
g
11
%
Protein
49
g
98
%
Vitamin A
3232
IU
65
%
Vitamin C
12
mg
15
%
Calcium
141
mg
14
%
Iron
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.