Baregomad.dk » Opskrifter » Hovedretter » Billig aftensmad » Mexicansk kylling i fad

Mexicansk kylling i fad

Mexicansk kylling i fad

Velkommen ombord. I dag tager vi på en kulinarisk rejse gennem det farverige og smagfulde mexicanske køkken. Undervejs på turen vil vi dykke ned i en spændende opskrift, der kombinerer saftige fajita-krydrede kyllingebryst-stykker på bund af cremede risottoris, grofthakkede tomater og sorte bønner. En vaskeægte fejring af den mexicanske kultur og gastronomi, som samtidig er utrolig nem at tilberede - selv på en travl hverdag.

Mexicansk kylling med ris

Det mexicanske køkken er berømt for sine intense smage, sprudlende farver og brug af friske råvarer. Disse mexicansk inspirerede kyllingebryster i fad på bund af risottoris og grofthakkede tomater er en sand fest for smagsløgene. Server mexicansk kylling med ris ledsaget af den friske pico de gallo, guacamole og sprøde tortillachips. Den ultimative opskrift på en autentisk mexicansk madoplevelse. Mexicansk kylling i fad er som skabt til en hyggelig gæstemiddag, hvor du for en stund kan forkæle dine venner med lidt mexicansk stemning.

Prøv lige at se opskriften på: Enchiladas med kylling

Denne opskrift på mexicansk kylling i fad er:

  • Mexicansk kylling med risottoris og grofthakkede tomater
  • Nem og billig hverdagsmad for hele familien
  • Lækker gæstemad ledsaget af pico de gallo og guacamole med ostegratinerede tortillachips
  • Mexicanske ris tilberedt i ovn med fajita-krydret kyllingbryst

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Kyllingebryst
  • Fajita-krydderi (færdiglavet krydderiblanding på pose)
  • Risottoris
  • Sorte bønner
  • Lime
  • Grofthakkede tomater
  • Hvidløg
  • Hønsebouillon
  • Rapsolie

Prøv lige at se opskriften på: Pico de Gallo

Airfryer opskrifter
Madlavning i en airfryer er meget andet end friterede pomfritter og sprødstegt kylling. Den hurtigt cirkulerende varmluft giver uanede muligheder, når det kommer til hurtig og velsmagende aftensmad. Den smarte varmluft-teknologi muliggør tilberedning uden brug af olie, og kan mange gange erstatte de klassiske tilberedningsmetoder i ovn, friture og pandestegning. Og alle de måltider du kan tilberede i ovn, kan du også tilberede i en airfryer. Få opskrifter på mad i airfryer her.

Mexicansk kylling i fad med ris
Mexicansk kylling i fad med ris er et sandt overflødighedshorn af farver og smage. Server mexicansk kylling til en skål pico de gallo, guacomole og sprøde tortillachips gratineret med revet cheddar.

Er du også vild med græsk mad?
Jeg er personlig helt pjattet med det græske køkken, som på bedste vis repræsenterer det fantastiske Middelhavskøkken, og ikke mindst autentisk og rustik kogekunst. Det græske køkken udnytter til fulde det spisekammer, som findes i og omkring det græske fastland og de mange græske småøer. Her har danskerne for længst kastet deres kærlighed på de mange græske retter - lige fra moussaka, græske frikadeller til gyros og fladbrød. Se opskrifter på græsk mad her.

God fornøjelse.

Mexicansk kylling i fad

Mexicansk kylling i fad

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.8/5
( 84 bedømmelser )

Ingredienser:

Mexicanske ris:

  • 3 store kyllingebryster
  • 400 gr. grofthakkede tomater
  • 1 mellemstort løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finpresset
  • 230 gr. sorte bønner (1 dåse minus lage)
  • 2,5 dl. risottoris
  • 4 dl. hønsebouillon
  • 0,25 tsk. tørrede knuste chiliflager (kan undlades eller erstattes med cayennepeber)
  • 1,5 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Fajita-krydret kylling:

  • 3 store kyllingebryster, trimmet for sener og fedt
  • 15-20 gr. fajita-krydderi (færdiglavet krydderiblanding på pose)
  • 2-3 spsk. rapsolie

Anretning:

  • Cremefraiche 18%
  • Lime, skåret i både
  • Persille, finthakket

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

Mexicanske ris:

  1. Forvarm ovnen til 180° grader varmluft.
  2. Fordel alle ingrediensrene til de ovnbagte mexicanske ris i et passende ildfast fad, og rør forsigtigt rundt i risblandingen, så ingredienserne bliver jævnt fordelt. 
  3. Kom staniol over fadet og bag risene i den forvarmede ovn i ca. 25 minutter. Imens risene er i ovnen, går du videre med tilberedningen af kyllingestykkerne.
  4. Tag fadet med risene ud af ovnen efter 25 minutter, og rør rundt i de mexicaske ris.
  5. Fordel de marinerede kyllingestykker ovenpå risene i fadet, og sæt fadet ind i ovnen igen uden staniol i ca. 25 minutter, eller til kyllingekødet er gennemstegt.
  6. Tag fadet ud af ovnen når kyllingen er færdigtilberedt, og anret fadet med limebåde og finthakket persille.
  7. Server retten varm ledsaget af en skål pico de gallo, guacamole og tortillachips.
  8. Velbekomme.

Fajita-krydret kylling:

  1. Trim kyllingebrysterne for fedt og hinder. Skær hvert kyllingebryst ud i 3 lige store stykker på tværs af brystkødet.
  2. Hæld fajita-krydderierne op i en passende røreskål sammen med rapsolien, og vend kyllingestykkerne rundt i krydderiblandingen. Lad kødet stå og marinere i krydderiblandingen imens risene bliver tilberedt i ovnen.

Anretning:

  1. Hak persillen fint.
  2. Skær limen ud i både.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.