Velkommen ombord. I dag tager vi på en kulinarisk rejse gennem det farverige og smagfulde mexicanske køkken. Undervejs på turen vil vi dykke ned i en spændende opskrift, der kombinerer saftige fajita-krydrede kyllingebryst-stykker på bund af cremede risottoris, grofthakkede tomater og sorte bønner. En vaskeægte fejring af den mexicanske kultur og gastronomi, som samtidig er utrolig nem at tilberede - selv på en travl hverdag.
Mexicansk kylling med ris
Det mexicanske køkken er berømt for sine intense smage, sprudlende farver og brug af friske råvarer. Disse mexicansk inspirerede kyllingebryster i fad på bund af risottoris og grofthakkede tomater er en sand fest for smagsløgene. Server mexicansk kylling med ris ledsaget af den friske pico de gallo, guacamole og sprøde tortillachips. Den ultimative opskrift på en autentisk mexicansk madoplevelse. Mexicansk kylling i fad er som skabt til en hyggelig gæstemiddag, hvor du for en stund kan forkæle dine venner med lidt mexicansk stemning.
Prøv lige at se opskriften på: Enchiladas med kylling
Denne opskrift på mexicansk kylling i fad er:
- Mexicansk kylling med risottoris og grofthakkede tomater
- Nem og billig hverdagsmad for hele familien
- Lækker gæstemad ledsaget af pico de gallo og guacamole med ostegratinerede tortillachips
- Mexicanske ris tilberedt i ovn med fajita-krydret kyllingbryst
Disse ingredienser skal du bruge:
- Kyllingebryst
- Fajita-krydderi (færdiglavet krydderiblanding på pose)
- Risottoris
- Sorte bønner
- Lime
- Grofthakkede tomater
- Hvidløg
- Hønsebouillon
- Rapsolie
Prøv lige at se opskriften på: Pico de Gallo
God fornøjelse.
Ingredients
- Mexicanske ris:
- 3 store kyllingebryster
- 400 gr. grofthakkede tomater
- 1 mellemstort løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finpresset
- 230 gr. sorte bønner (1 dåse minus lage)
- 2,5 dl. risottoris
- 4 dl. hønsebouillon
- 0,25 tsk. tørrede knuste chiliflager (kan undlades eller erstattes med cayennepeber)
- 1,5 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- Fajita-krydret kylling:
- 3 store kyllingebryster, trimmet for sener og fedt
- 15-20 gr. fajita-krydderi (færdiglavet krydderiblanding på pose)
- 2-3 spsk. rapsolie
- Anretning:
- Cremefraiche 18%
- Lime, skåret i både
- Persille, finthakket
Instructions
Mexicanske ris:
- Forvarm ovnen til 180° grader varmluft.
- Fordel alle ingrediensrene til de ovnbagte mexicanske ris i et passende ildfast fad, og rør forsigtigt rundt i risblandingen, så ingredienserne bliver jævnt fordelt.
- Kom staniol over fadet og bag risene i den forvarmede ovn i ca. 25 minutter. Imens risene er i ovnen, går du videre med tilberedningen af kyllingestykkerne.
- Tag fadet med risene ud af ovnen efter 25 minutter, og rør rundt i de mexicaske ris.
- Fordel de marinerede kyllingestykker ovenpå risene i fadet, og sæt fadet ind i ovnen igen uden staniol i ca. 25 minutter, eller til kyllingekødet er gennemstegt.
- Tag fadet ud af ovnen når kyllingen er færdigtilberedt, og anret fadet med limebåde og finthakket persille.
- Server retten varm ledsaget af en skål pico de gallo, guacamole og tortillachips.
- Velbekomme.
Fajita-krydret kylling:
- Trim kyllingebrysterne for fedt og hinder. Skær hvert kyllingebryst ud i 3 lige store stykker på tværs af brystkødet.
- Hæld fajita-krydderierne op i en passende røreskål sammen med rapsolien, og vend kyllingestykkerne rundt i krydderiblandingen. Lad kødet stå og marinere i krydderiblandingen imens risene bliver tilberedt i ovnen.
Anretning:
- Hak persillen fint.
- Skær limen ud i både.