Få den lækre opskrift på Fanøgryde, der er en skøn gryderet med inspiration fra Nørby Kro på Fanø. Med mørbrad, cocktailpølser og paprika.
Fanøgryde er endnu en klassiker indenfor gryderetter, og er inspireret af et besøg sidste sommer på Fanø, hvor jeg og min kone lagde vejen forbi Nørby Kro, som er indbegrebet af en gammel dansk kro med stråtag, sjæl og hygge i lange baner.
Menukortet på Nørby Kro repræsenterer det klassiske danske køkken, og her kan du få alt lige fra kroens pebersteak til wienerschnitzel og pandestegt rødspætte med smørsovs og nye danske kartofler.
Og selvfølgelig Fanøgryde, som er en rigtig mormor-gryderet med møre mørbradstykker, svampe og en cremet paprikaflødesovs.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på Fanøgryde
Gryderetten fra Vadehavet
En gryderet, som smagsmæssigt kun bliver bedre dagen derpå, og som kan varieres i det uendelige i forhold til grønsager og kødtyper.
I opskriften anvender jeg brune champignon og løg, men du kan fx også anvende andre champignoner og svampe, og for den sags skyld andre grøntsager som fx gulerødder, squash, aubergine og forårsløg.
Mulighederne er mange, og en god måde til at få bugt med slatne grøntsager i køleskabet.
Fanøgryde er på ingen måder stærk, og er derfor meget børnevenlig – med eller uden champignoner. Jeg synes retten skal tilberedes med champignoner eller svampe, da det både smager godt og giver en god struktur i flødesovsen.
Du kan evt. tilberede champignonerne hele, så de er nemmere at gå udenom.
Denne opskrift på fanøgryde er:
- Min personlige fortolkning af den klassiske fanøgryde fra Nørby Kro i Vadehavet
- En nem og lækker gryderet med mørbradstykker, cocktailpølser, løg, champignoner og en uimodståelig flødesovs
- Mormormad på den helt store klinge
- En gryderet, som hele familien med statsgaranti vil elske
Comfort food og mormormad
Fanøgryde er comfort-food og mormormad på den helt store klinge, men kan nydes hele året rundt med forskelligt årstidsbestemt tilbehør som fx kogte ris, kartoffelmos, bulgur, bønnesalat eller en simpel grøn salat. Det er luksusmad i hverdagen, eller lækker gæstemad i weekenden.
Her får du sprødstegte cocktailpølser, champignoner, løg og møre mørbradstykker, og ikke mindst en uimodståelig krydret paprika-flødesovs, som kan tryllebinde de fleste personer med hang til klassisk mormormad.
Start med at stege cocktailpølserne sprøde og gyldne i en gryde ved middelhøj varme, og klargør de øvrige ingredienser imens.
Du kan sagtens lave fanøgryden dagen før, hvis tiden er knap, da gryderetter kun bliver bedre af at stå og samle sig i køleskabet.
Varm retten godt igennem, og server den til en omgang fløjlsblød kartoffelmos, kogte ris eller blomkålsris.
God fornøjelse.
Tak fordi du bruger opskriften og skriv endelig hvad du synes om den 🙂
Fantastisk god og nem opskrift.
Bestemt en favorit..
Tak for det.😊