1,5dlgrøntsagsbouillon - 1 bouillonterning opløst i kogende vand
2spsktomatkoncentrat - 1 lille dåse på 70 gr.
1,5spskpaprika - mild
1tskrøget paprika
2spskæbleeddike
1spskrørsukker
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Steg cocktailpølserne gyldne i lidt fedtstof i en gryde eller pande ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen), og læg de brunede cocktailpølser ned i en røreskål.
Puds svinemørbraden fri for sener og fedt, og halver den på langs. Skær de to halve mørbradstykker ud i fingertykke stykker.
Brun mørbradskiverne ved forholdsvis høj varme (8 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) , og læg de brunede mørbradstykker ned i røreskålen til cocktailpølserne.
Rens champignon under koldt vand, og skær dem i kvarte stykker.
Pil løg og skær dem ud i tynde både.
Steg løg, hvidløg og champignoner i det resterende fedtstof i gryden, hvor du også har stegt mørbradstykkerne. Steg grøntsagerne i 3-4 minutter, eller til løgene begynder at klare og tage lidt farve.
Tilsæt tomatkoncentrat, de to slags paprika, æbleeddike, rørsukker, bouillon og madlavningsfløde, og rør alle ingredienserne godt rundt i gryden.
Hæld mørbradstykkerne tilbage i gryden, og bring gryderetten i kog under omrøring. Når retten koger skruer du ned for varmen, og lader retten simre videre i yderligere 10-12 minutter. Rør rundt i gryden et par gange undervejs.
Tilsæt de brunede cocktailpølser og smag retten til med salt og friskkværnet peber.
Pynt fanøgryden med lidt grofthakket persille, og server retten til fx kogte ris, kartoffelmos, bulgur eller blomkålsris.
Bemærkninger
Kogte ris og dampede bønner eller broccolibuketter smager rigtig godt til hjemmelavet fanøgryde. Du kan også servere brune ris eller blomkålsris, hvis du ønsker et sundere alternativ.Jeg anbefaler, at du smager sovsen til med sukker og æbleeddike, da det komplimenterer det bitre fra paprikaen, det sure og syrlige fra tomatpuréen, og det salte og røgede fra cocktailpølserne.
Næringsindhold
Næringsindhold
Fanøgryde
Mængde pr. portion
Calories
618
% Daglig værdi*
Fat
42
g
65
%
Saturated Fat
21
g
131
%
Trans Fat
0.1
g
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
14
g
Cholesterol
200
mg
67
%
Sodium
1430
mg
62
%
Potassium
1258
mg
36
%
Carbohydrates
18
g
6
%
Fiber
3
g
13
%
Sugar
11
g
12
%
Protein
43
g
86
%
Vitamin A
2584
IU
52
%
Vitamin C
9
mg
11
%
Calcium
85
mg
9
%
Iron
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.