Forside » Fjerkræ » Kylling i cremet tomatflødesovs

Kylling i cremet tomatflødesovs

Kylling i cremet tomatflødesovs

Saftigt kyllingebryst med lækker smagfuld stegeskorpe på spaophold i den mest cremede tomatflødesovs med frisk babyspinat, hvidløg og parmesan. Hurtig mundvandsdrivende aftensmad på blot 25 minutter, og med statsgaranti et hit for både store og små i familien. Denne opskrift på kylling i cremet tomatflødesovs er en af familiens nye favoritter, og kan serveres på en hverdagsaften eller som lækker gæstemad i weekenden. Det er hurtig og nem velsmagende aftensmad på under en halv time. Jeg er fan.

Denne opskrift på kylling i cremet tomatflødesovs er:

  • Nem og lækker aftensmad på blot 25 minutter
  • En populær ret for hele familien
  • Spækket med smag og flotte farver
  • Kræver kun én pande eller gryde til både tomatflødesovs og kylling
  • Perfekt til fx pasta, ris, smørstegte kartofler og kartofler i ovn med gremolata

Prøv lige at se opskriften på: Kylling i mascarpone og tomat

Kylling i cremet tomatflødesovs

Sådan steger du et kyllingebryst

Når du skal stege et kyllingebryst på panden, er det altid vigtigt at panden er godt varm. Samtidig er det vigtigt at fedtstoffet bruser af inden du lægger kødet på panden, da kødet ellers vil komme til at koge istedet for at stege. Du kan teste om fedtstoffet er varmt nok ved at lade spidsen af dit kyllingebryst berøre panden - bruser og syder det er det lige som det skal være. Et sprødstegt kyllingebryst smager helt fantastisk, og det er stegeskorpen der giver den gode smag til kødet.

Prøv lige at se opskriften på: Frikadeller i fad

Det er samtidig vigtigt, at du lader kødet ligge samme sted på panden indtil det skal vendes - ikke noget med at flytte det rundt på panden. Lad kødet få stegeskorpe på den ene side før du vender det, og når begge sider har fået stegeskorpe, skruer du ned for varmen indtil kødet er helt gennemstegt. Kyllingekød skal have en kernetemperatur på minimum 75° grader for at være gennemstegt.

Prøv lige at se opskriften på: Hakkebøffer i fad

Tips til det perfekte kyllingebryst på pande:

  • 50/50-stegereglen (50% smør og 50% olie - smørret tilfører smag til kødet, og olien gør at smørret ikke branker)
  • Lad panden og fedtstoffet blive rigtig varm inden du lægger kødet på panden
  • Lad kødet få stegeskorpe på den ene side inden du vender kødet (ikke noget med at vende kødet hele tiden)
  • Stegetid for stegeskorpe ved høj varme ca. 1-2 minutter
  • Stegetid for gennemstegt kyllingekød ved middelvarme ca. 5-6 minutter
  • Sørg for at kyllingekødet er gennemsteget inden du serverer det (kernetemperatur på minimum 75° grader)
  • Krydre med salt og peber når kødet er færdigstegt

Prøv lige at se opskriften på: Fattigmands tournedos

Et måltid der kan skræddersyes efter dine ønsker

Jeg har det sådan med madopskrifter, at de skal være vejledende. Der er selvfølgelig nogle helt basale ting man skal overholde og respektere som fx stegetider, men ellers kan man godt freestyle lidt bag gryderne, og sætte sit helt eget personlige aftryk på det man putter i munden. En opskrift som kylling i cremet tomatflødesovs kan du sagtens udbygge, og jeg sørger altid for at finde anvendelse for de grøntsager, som fx er ved at løbe på dato i grøntsagsskuffen. Madspild skal man undgå.

Kylling i cremet flødesovs bliver også blød i knæene over fx:

  • Sprødstegte bacontern
  • Sprødstegt chorizopølse skåret i skiver
  • Pikant flødeost
  • Grønkål
  • Forårsløg
  • Friske tomater
  • Champignon
  • - mulighederne er mange ...

God fornøjelse.

Kylling i cremet tomatflødesovs

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 500 calories 20 grams fat
Rating: 4.6/5
( 10 voted )

Ingredients

  • 4 stk. kyllingsbryst
  • 2½ dl. fløde eller madlavningsfløde
  • 1 ds. tomatpuré (2-3 spsk.)
  • 1 ds. grofthakkede tomater
  • 100 gr. grofthakket babyspinat
  • 3 fed finthakket hvidløg
  • 100 gr. revet parmesan
  • 1 tsk. fennikelfrø eller ½ tsk. røget paprika
  • ½ tsk. tørret chiliflager
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Lidt friskhakket basilikum til pynt
  • Olie og smør

Instructions

  1. Varm panden op til meget høj temperatur og tilsæt et par spsk. olie og et par spsk. smør (ca. 25 gram).
  2. Læg kyllingebrysterne på panden, og steg dem på hver side i ca. 1-2 minutter indtil kødet har en fin lysebrun stegeskorpe. Skru så lidt ned for varmen, og lad kødet stege videre i ca. 5 minutter eller til kødet er gennemstegt.
  3. Læg de færdigstegte kyllingefileter over på en tallerken, og krydre dem med flagesalt og friskkværnet peber.
  4. Vend tomatpuré, finthakket hvidløg, fennikelfrø eller røget paprika og chiliflager på panden i det overskydende fedtstof fra stegningen, og lad krydderierne og tomatpuréen "brænde af" i ca. 1 minut.
  5. Hæld de grofthakkede tomater på panden, og lad dem simre med krydderierne i ca. 3-4 minutter.
  6. Riv parmesanen på et rivejern og hak babyspinaten groft.
  7. Vend fløde, parmesan og babyspinat ned i tomatblandingen på panden, og vend spinaten godt rundt i flødesovsen. Lad det simre videre i ca. 3 minutter.
  8. Smag til med salt og friskkværnet peber og læg de færdigstegte kyllingefileter tilbage på panden i flødesovsen.
  9. Lad nu retten simre videre ved middel til lav varme i yderligere 5 minutter.
  10. Pynt retten med lidt friskhakket basilikum og lidt revet parmesan.
  11. Server din kylling i cremet tomatflødesovs sammen med frisk pasta, ris, ovnstegte kartofler og måske som på billedet med en lækker couscous med feta og avocado.
  12. Velbekomme.

Notes

Retten er fryseegnet i op til tre måneder, og kan holde sig på køl i op til to dage. Du kan også anvende andre grøntsager i retten som fx grønkål, friske tomater, champignon, forårsløg og rødløg.

Kylling i cremet tomatflødesovs

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *