Baregomad.dk » Opskrifter » Hovedretter » Nem aftensmad » Kylling med mascarpone og tomat

Kylling med mascarpone og tomat

Kylling med mascarpone og tomat

Blot fordi aftensmaden er nem og er tilberedt på en halv time, kan den godt smage som en million. Det er jo egentlig det skønne ved sådan en ret somme denne, at ens beskedne indsats kommer tilbage tifoldigt. Opskriften på kylling med mascarpone og tomat er en iblandt mange af familiens favoritter. Udover den nemme tilberedning, er det samtidig også en sund og mættende ret i selskab med eksempelvis blomkålsris eller grønne bønner.

Denne opskrift på kylling med mascarpone og tomat er:

  • Lækker hverdagsmad for hele familien
  • Med den mest cremede lækre tomatsovs med krydderurter
  • Nem at tilberede på ca. en halv time
  • Forholdsvis budgetvenlig aftensmad

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Kyllingebrystfilet
  • Grofthakkede tomater
  • Tomatkoncentrat
  • Mascarpone
  • Løg
  • Hvidløg
  • Tørret chili
  • Frisk basilikum
  • Frisk timian
  • Tørret rosmarin

Prøv lige at se opskriften på: Hakkebøffer i fad

Sådan gør du kødet mere mørt, saftigt og velsmagende
Gourmetsaltning er kort og godt en mild forsaltning, hvor kødet saltes let inden tilberedning. Den milde forsaltning øger vandbindingsevnen i kødet, hvilket medvirker til at holde på kødets saft, og samtidig bliver kødet mere velsmagende og mørt. Du kan gourmetsalte langt de fleste kødtyper, men mængden af salt og ikke mindst varigheden af gourmetsaltningen varierer i forhold til kødtype og størrelsen på kødet. Se her hvordan du gourmetsalter dit kød.

Kylling med mascarpone og tomat

Er du også vild med græsk mad?
Jeg er personlig helt pjattet med det græske køkken, som på bedste vis repræsenterer det fantastiske Middelhavskøkken, og ikke mindst autentisk og rustik kogekunst. Det græske køkken udnytter til fulde det spisekammer, som findes i og omkring det græske fastland og de mange græske småøer. Her har danskerne for længst kastet deres kærlighed på de mange græske retter - lige fra moussaka, græske frikadeller til gyros og fladbrød. Se opskrifter på græsk mad her.

Prøv lige at se opskriften på: Cacio e pepe

Sværger man til det italienske køkken, vil denne ret helt sikkert falde i god jord. Masser af smag takket være de friske krydderurter og den fantastiske mascarpone, som bare kan løfte enhver ret op til nye gastronomiske højder.

God fornøjelse.

Kylling med mascarpone og tomat

Kylling med mascarpone og tomat

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 200 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.5/5
( 38 bedømmelser )

Ingredienser:

  • Ca. 500 gr. kyllingebrystfilet
  • 2 dåser grofthakkede tomater (á 400 gr.)
  • 1 dåse tomatkoncentrat (140 gr.)
  • 250 gr. mascarpone
  • 2 løg, skåret i tynde både
  • 4 fed hvidløg, finpresset
  • 1 tsk. tørret chili
  • 1 håndfuld frisk basilikum, grofthakket
  • 1 spsk. frisk timian (1 tsk. tørret timian kan også anvendes)
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie til stegning

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Skær kyllingefileterne midt igennem på den flade side, så du har to fileter. Herefter skærer du kyllingefileterne i rustikke mundrette stykker.
  2. Opvarm lidt olie i en gryde og steg kyllingestykkerne i ca. 6-7 minutter, eller til de har fået en flot gylden stegeskorpe. Læg de brunede kyllingestykker over på en tallerken.
  3. Pil løgene og skær dem ud i tynde både.
  4. Pres hvidløget.
  5. Hæld lidt mere olie i gryden, hvor du har stegt kyllingen, og steg løgene bløde og blanke i ca. 5 minutter ved middelhøj varme.
  6. Tilsæt hvidløg, grofthakkede tomater og tomatkoncentrat. Bring tomatsovsen i kog under omrøring.
  7. Hak de friske krydderurter, og vend dem ned i tomatsovsen.
  8. Lad tomatsovsen simre videre i et par minutter.
  9. Tilsæt herefter mascarpone og rør den ind i tomatsovsen indtil den er helt opløst, og konsistensen på sovsen er ensartet.
  10. Hæld kyllingestykkerne tilbage i gryden ned til saucen og bring retten i kog.
  11. Retten er nu klar til servering og smages til med salt og friskkværnet peber.
  12. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Kylling med mascarpone og tomat smager rigtig godt i selskab med blomkålsris, som er rigtig nemme at tilberede og samtidig meget sunde. Alternativt kan du servere almindelige ris, kogt pasta, grønne bønner eller squash spaghetti til retten.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2024 - Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. Moderne Medier ApS. CVR: 42394157.

Ad blocker fundet!

Det er ikke gratis at drive sådan en hjemmeside, og derfor er vi afhængige af reklameindtægterne. Så vær sød at slå din Ad Blocker fra. På forhånd tak.