Forside » Fjerkræ » Kylling med mascarpone og tomat

Kylling med mascarpone og tomat

Kylling med mascarpone og tomat

Blot fordi aftensmaden er nem og er tilberedt på en halv time, kan den godt smage som en million. Det er jo egentlig det skønne ved sådan en ret somme denne, at ens beskedne indsats kommer tilbage tifoldigt. Opskriften på kylling med mascarpone og tomat er en iblandt mange af familiens favoritter. Udover den nemme tilberedning, er det samtidig også en sund og mættende ret i selskab med eksempelvis blomkålsris eller grønne bønner.

Denne opskrift på kylling med mascarpone og tomat er:

  • Lækker hverdagsmad for hele familien
  • Med den mest cremede lækre tomatsovs med krydderurter
  • Nem at tilberede på ca. en halv time
  • Forholdsvis budgetvenlig aftensmad

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Kyllingebrystfilet
  • Grofthakkede tomater
  • Tomatkoncentrat
  • Mascarpone
  • Løg
  • Hvidløg
  • Tørret chili
  • Frisk basilikum
  • Frisk timian
  • Tørret rosmarin

Prøv lige at se opskriften på: Hakkebøffer i fad

Kylling med mascarpone og tomat

Prøv lige at se opskriften på: Cacio e pepe

Sværger man til det italienske køkken, vil denne ret helt sikkert falde i god jord. Masser af smag takket være de friske krydderurter og den fantastiske mascarpone, som bare kan løfte enhver ret op til nye gastronomiske højder.

God fornøjelse.

Kylling med mascarpone og tomat

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 38 voted )

Ingredients

  • Ca. 500 gr. kyllingebrystfilet
  • 2 dåser grofthakkede tomater (á 400 gr.)
  • 1 dåse tomatkoncentrat (140 gr.)
  • 250 gr. mascarpone
  • 2 løg, skåret i tynde både
  • 4 fed hvidløg, finpresset
  • 1 tsk. tørret chili
  • 1 håndfuld frisk basilikum, grofthakket
  • 1 spsk. frisk timian (1 tsk. tørret timian kan også anvendes)
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olie til stegning

Instructions

  1. Skær kyllingefileterne midt igennem på den flade side, så du har to fileter. Herefter skærer du kyllingefileterne i rustikke mundrette stykker.
  2. Opvarm lidt olie i en gryde og steg kyllingestykkerne i ca. 6-7 minutter, eller til de har fået en flot gylden stegeskorpe. Læg de brunede kyllingestykker over på en tallerken.
  3. Pil løgene og skær dem ud i tynde både.
  4. Pres hvidløget.
  5. Hæld lidt mere olie i gryden, hvor du har stegt kyllingen, og steg løgene bløde og blanke i ca. 5 minutter ved middelhøj varme.
  6. Tilsæt hvidløg, grofthakkede tomater og tomatkoncentrat. Bring tomatsovsen i kog under omrøring.
  7. Hak de friske krydderurter, og vend dem ned i tomatsovsen.
  8. Lad tomatsovsen simre videre i et par minutter.
  9. Tilsæt herefter mascarpone og rør den ind i tomatsovsen indtil den er helt opløst, og konsistensen på sovsen er ensartet.
  10. Hæld kyllingestykkerne tilbage i gryden ned til saucen og bring retten i kog.
  11. Retten er nu klar til servering og smages til med salt og friskkværnet peber.
  12. Velbekomme.

Notes

Kylling med mascarpone og tomat smager rigtig godt i selskab med blomkålsris, som er rigtig nemme at tilberede og samtidig meget sunde. Alternativt kan du servere almindelige ris, kogt pasta, grønne bønner eller squash spaghetti til retten.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *