Få den nemme opskrift på blomkålsris. Revet blomkål, der er perfekt tilbehør til gryderetter, stegt og grillet kød og mange andre retter.
Blomkål er en fantastisk grøntsag, som hører sig efteråret og vinteren til. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser for, hvordan et blomkål kan anvendes i husholdningen.
Når man nu har truffet det valg, at man gerne vil skære ned på kulhydraterne og stivelsen i ens daglige kost, er blomkål en perfekt erstatning som tilbehør.
Mange omtaler blomkålsris som "slankemad", da det er en rigtig sund spise - jeg vælger blot at betragte blomkålsris som et sundt alternativ til ris, pasta og brød og forbinder det ikke med nogen slankekur.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på blomkålsris
Blomkålsris har mange anvendelsesmuligheder
Blomkålsris anvender vi bl.a. til gryderetter såsom mørbradgryde, og stegt/grillet kød, hvor man typisk ville servere ris eller couscous.
Blomkålsris er utrolig nemme at tilberede og hele familien er vilde med denne udgave, idet de kun har en diskret snert af blomkålssmag. De er samtidig saftige og fyldige, så personligt synes jeg de slår ris med flere længder.
Vi plejer altid at tilføre de revne blomkål noget krydderi - enten i form af chili eller et par fed hvidløg, men igen er det kun fantasien der sætter grænser for, hvordan risene kan krydres.
Tak fordi du bruger opskriften på blomkålsris. Skriv gerne din kommentar til opskriften her.