Blomkålssuppe

af Baregomad.dk
Blomkålssuppe med kylling og bacon
0 kommentar
1

Blomkålssuppe er en fantastisk spise, som både er sund, mættende og nem at tilberede. Vi her i familien elsker blomkål – en grøntsag med så mange anvendelsesmuligheder. Du kan eks. lave blomkålsris, blomkålsmos eller en skøn suppe af blomkålen.

Blomkålssuppe indeholder ikke ret mange kulhydrater og er derfor et fortrinligt LCHF måltid, hvis du ønsker at undgå grøntsager med stivelse og mange kulhydrater – eks. kartofler. Blomkålssuppe er egentlig en gammel klassiker, som gør sig godt en kold vinterdag. Blomkålssuppe er fuld af gode vitaminer og fibre og mætter rigtig godt pga. den store mængde grøntsager. Blomkålssuppe kan sagtens fryses ned til et senere tidspunkt eller tilberedes dagen i forvejen, hvor du så blot skal varme suppen godt igennem inden servering.

Antal personer: 4
Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

Blomkålen renses, stokken fjernes og skæres ud i mindre buketter. Porrerne renses og skæres ud i tynde skiver. Blomkål og porrer lægges ned i gryden, hvorefter vand og bouillonterninger tilsættes – grøntsagerne skal lige være dækket af vandet. Gryden bringes i kog og koger min. 25 min. eller til grøntsagerne er godt møre.

Kyllingefileter renses og gennemsteges på en pande. Bacontern lægges på bagepapir på en bageplade og steger i ovn ved 200 grader i ca. 15-20 min. eller til de er mørkebrune og knasende.

De færdigstegte kyllingefileter strimles med to gafler og hældes op i en skål. Bacontern hældes også op i en skål.

Når suppen har kogt ca. 25 min., tilsættes naturel flødeosten og det hele blendes/pureres med en stavblender. Suppen smages til med salt, peber og revet muskatnød og bringes lige hurtigt i kog, hvorefter suppen er klar til servering.

De strimlede kyllingefileter og bacontern tilsættes ved bordet.

Serveringsforslag:

Man kan evt. gemme lidt af det grønne fra porren og skære det i meget tynde julienne strimler, som kan drysses over suppen ved servering. Man kan ligeledes skære et par rødløg ud i meget tynde skiver, som efterfølgende bliver stegt bløde i noget smør eller olivenolie og som anvendes som pynt.

0 kommentar
1

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Skriv en kommentar

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.