Forside » Suppe » Blomkålssuppe

Blomkålssuppe

billede med blomkålssuppe

Forkæl dig selv med en cremet blomkålssuppe, der både er sund og velsmagende. Få opskriften og forkæl dine smagsløg med denne nemme ret.

Blomkålssuppe er en fantastisk spise, som både er sund, mættende og nem at tilberede.

Suppe med blomkål indeholder ikke ret mange kulhydrater og er derfor et fortrinligt LCHF måltid, hvis du ønsker at undgå grøntsager med stivelse og mange kulhydrater - eks. kartofler. 

Blomkålssuppe er egentlig en gammel klassiker, som gør sig godt en kold vinterdag.

Den er fuld af gode vitaminer og fibre og mætter rigtig godt pga. den store mængde grøntsager.

Blomkålssuppen kan sagtens fryses ned til et senere tidspunkt eller tilberedes dagen i forvejen, hvor du så blot skal varme suppen godt igennem inden servering.

Se også de skønne opskrifter på:

Opskrift på blomkålssuppe

billede med blomkålssuppe

Blomkålssuppe

5 fra 1 stemme
Forkæl dig selv med en cremet blomkålssuppe, der både er sund og velsmagende. Få opskriften og forkæl dine smagsløg med denne nemme ret.
Print Facebook Pinterest
RetSuppe
KøkkenDansk
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid35 minutter
Antal4 personer
Skrevet afThomas

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 3 store porrer
  • 1,5 l vand
  • 3 terninger hønsebouillon
  • 200 g flødeost - naturel
  • 3 kyllingefileter
  • 200 g bacon
  • 0,5 tsk muskatnød - revet
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Blomkål renses, stokken fjernes og skæres ud i mindre buketter.
  • Porrerne renses og skæres ud i tynde skiver.
  • Blomkål og porrer lægges ned i gryden, hvorefter vand og bouillonterninger tilsættes - grøntsagerne skal lige være dækket af vandet.
  • Gryden bringes i kog og koger min. 25 min. eller til grøntsagerne er godt møre.
  • Kyllingefileter renses og gennemsteges på en pande.
  • Bacontern lægges på bagepapir på en bageplade og steger i ovn ved 200 grader i ca. 15-20 min. eller til de er mørkebrune og knasende.
  • De færdigstegte kyllingefileter strimles med to gafler og hældes op i en skål. Bacontern hældes også op i en skål.
  • Når suppen har kogt ca. 25 min., tilsættes naturel flødeosten og det hele blendes/pureres med en stavblender.
  • Suppen smages til med salt, peber og revet muskatnød og bringes lige hurtigt i kog, hvorefter suppen er klar til servering.

Næringsindhold

Næringsindhold
Blomkålssuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
502
% Daglig værdi*
Fedt
 
34
g
52
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
134
mg
45
%
Natrium
 
2527
mg
110
%
Kalium
 
802
mg
23
%
Kulhydrater
 
20
g
7
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
31
g
62
%
Vitamin A
 
1851
IU
37
%
Vitamin C
 
77
mg
93
%
Calcium
 
140
mg
14
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Servering

De strimlede kyllingefileter og bacontern tilsættes ved bordet.

Du kan også blot servere blomkålssuppen med ristede brødtern.

Serveringsforslag

Man kan evt. gemme lidt af det grønne fra porren og skære det i meget tynde julienne strimler, som kan drysses over suppen ved servering.

Man kan ligeledes skære et par rødløg ud i meget tynde skiver, som efterfølgende bliver stegt bløde i noget smør eller olivenolie og som anvendes som pynt.

1 kommentar til “Blomkålssuppe”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.