Blomkål

kogetid på blomkål

Se her hvordan du laver kogt blomkål, der aldrig smager kedeligt. Præcis opskrift med kogetid på blomkål - både hel kål og i buketter.

Kogt blomkål er både nemt, sundt og lækkert tilbehør til mange retter, men udkogt kål er ikke lækkert.

Blomkålen kan koges både hel og delt i mindre buketter, og her får du den præcise kogetid på begge. Dermed undgår du trist og kedelig kål, som hverken børn eller voksne gider spise.

I stedet må den kogte blomkål gerne have en smule bid.

Se også de populære opskrifter på:

Opskrift på kogt blomkål

kogetid på blomkål

Blomkål

5 fra 1 stemme
Se her hvordan du laver kogt blomkål, der aldrig smager kedeligt. Præcis opskrift med kogetid på blomkål - både hel kål og i buketter.
Udskriv Facebook Pinterest
RetTilbehør
KøkkenDansk
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid15 minutter
Antal4 personer
ForfatterBaregomad

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • salt

Sådan gør du

  • Fjern eventuelle blade på blomkålen og skyl kålen grundigt under den kolde hane. Der kan gemme sig små dyr inde i kålen, og dem skal vi gerne have ud.
  • Læg blomkålen ned i en passende gryde, og hæld vand ved så det netop dækker.
  • Tilsæt en teske salt.
  • Kogt blomkål skal nu have 10 minutter under låg, hvor den står og koger ganske stille. Så er den perfekt og uden at være kedelig og udkogt.

Næringsindhold

Næringsindhold
Blomkål
Mængde pr. portion
Kalorier
36
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.4
g
1
%
Mættet fedt
 
0.2
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.04
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
624
mg
27
%
Kalium
 
430
mg
12
%
Kulhydrater
 
7
g
2
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin C
 
69
mg
84
%
Calcium
 
32
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

Kogetid på blomkålsbuketter

Du kan også dele blomkålen i mindre buketter inden kogning.

Lad være med at skære kålen ud i alt for små buketter, da de så hurtigt bliver for bløde og triste.

Så mellemstore buketter, som du kommer i en gryde sammen med lidt vand og salt.

Læg låg på og lad blomkålsbuketterne dampe i 5 minutter.

Hæld derefter straks vandet fra og servér.

1 kommentar til “Blomkål”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.