Sprøde nuggets af små blomkålsbuketter tilberedt i airfryer. Paneringen består af knuste cornflakes, krydderier og en tykflydende dej. Resultatet er de lækre og sprøde blomkålsnuggets, som hele familien med garanti vil elske - også de grøntsagsforskrækkede individer i husstanden. Du kan servere disse nuggets som tilbehør til aftensmaden eller som en vegetarisk snack. Blomkålsnuggets med cornflaskes er utrolig nemme at tilberede i airfryer, og er en sjov og anderledes måde at servere grøntsager på.
Et mellemstort blomkål giver ca. 15-20 nuggets - afhængig af størrelsen på blomkålsbuketterne. Du kan godt tilberede dine blomkålsnuggets uden brug af fedtstof, men jeg plejer altid at spraye dem med lidt rapsolie eller smørspray, som gør paneringen ekstra sprød og gylden. Har du ikke lige cornflakes ved hånden, kan du sagtens bruge pankorasp, som giver et mindst lige så lækkert resultat. Du kan vælge at knuse cornflakesene i en frysepose, eller også kan du bruge en minihakker eller foodprocessor. Jeg foretrækker førstnævnte metode, hvor jeg med håndroden eller en knyttet hånd pulveriserer cornflakesene til noget der minder om pankorasp i størrelsen.
Prøv lige at se opskriften på: Kylling i airfryer
Denne opskrift på blomkålsnuggets med cornflakes i airfryer er:
- En lækker måde at spise grøntsager på
- Velegnet som tilbehør til måltider med kød eller som tapas
- Sprøde vegetariske nuggets paneret i knuste cornflakes og krydderier
- Med en knasende sprød panering og en blød midte
Disse ingredienser skal du bruge:
- Blomkål
- Cornflakes
- Salt
- Røget paprika
- Sød paprika
- Hvidløgspulver
- Stødt sort peber
- Hvedemel
- Koldt vand
- Græsk yoghurt 10%
- Frisk dild
- Citronsaft
- Akaciehonning
Prøv lige at se opskriften på: Fyldte bagekartofler i airfryer
Prøv lige at se opskriften på: Stegt flæsk i airfryer
Friterede blomkålsbuketter
Friterede blomkålsbuketter er som sagt utrolig nemme at tilberede. Start med at skylle blomkålen under koldt vand, og skær stokken og bladene af blomkålshovedet. Del blomkålen i mindre buketter, og skær stokken af hver enkelt blomkålsbuket. Knus cornflakesene og rør dem sammen med alle krydderierne. Pisk mel og koldt vand til en tykflydende dej, som hver enkelt blomkålsbuket skal vendes i, inden de vendes rundt i cornflakes-blandingen. Sørg for at blomkålsbuketterne får panering på alle sider.
God fornøjelse.
Ingredients
- 1 mellemstort blomkål (ca. 400 gr.)
- Panering:
- 150 gr. cornflakes, knust eller blended i foodprocessor
- 2 tsk. salt
- 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. sød paprika
- 2 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. stødt sort peber
- 2 dl. hvedemel
- 2 dl. koldt vand
- Dressing:
- 2 dl. græsk yoghurt 10%
- 0,5 bdt. frisk dild, finthakket
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. akaciehonning
- 1 tsk. groft salt
- 0,25 tsk. chilipulver (smag dig frem)
Instructions
- Skyl blomkålen under koldt vand, og skær stokken og bladene af blomkålen. Del blomkålen i mindre buketter, og skær stokken af hver enkelt blomkålsbuket.
- Knus cornflakesene i en frysepose eller blend dem i en foodprocessor eller minihakker. Rør de knuste cornflakes sammen med alle krydderierne. Hæld cornflakes-blandingen op i en skål.
- Pisk mel og vand sammen i en lille røreskål. Konsistensen skal være forholdsvis tyk, og minder lidt om en pandekagedej.
- Dyp nu alle blomkålsbuketterne i den tykke dej, og vend dem herefter i de knuste cornflakes, så de har panering på alle sider.
- Placer de panerede nuggets ovenpå grillpladen/risten i airfryeren, og spray dem med lidt olie, så de får en flot gylden farve.
- Tilbered dem i airfryeren i ca. 15-20 minutter ved 180° grader, eller til paneringen er gylden og sprød.
- Lav dressingen imens blomkålsnuggetsene bliver tilberedt i airfryeren.
- Server de sprøde nuggets sammen med dressingen.
- Velbekomme.
Dressing:
- Rør alle ingredienserne sammen i en skål, og smag dressingen til med chilipulver, citronsaft og salt.
Notes
Du kan også servere de sprøde nuggets sammen med tomatketchup, aioli eller raita, som er en indisk yoghurt dip.