Forside » Frokost, brunch og tapas » Flettede hvidløgsbrød med ost

Flettede hvidløgsbrød med ost

Flettede hvidløgsbrød med ost

Hvis du mangler inspiration til et nemt og lækkert madbrød, kan jeg anbefale dig at bage dette populære fletbrød med hvidløg og ost, som for en stund får de gastronomiske madengle til at synge for fuld musik. Disse flettede madbrød med hvidløgssmør og ost er både smukke at se på, og yderst velsmagende. Og så kan de stå klar på bordet i løbet af femogtyve minutter. Ingen lange hævetider eller en gærdej der skal æltes på køkkenmaskinen. En rulle færdiglavet pizzadej, stuetempereret smør, hvidløg, persille og revet ost. Det er ingredienserne til flettede hvidløgsbrød med ost. Noget nær det ultimative madbrød, hvis jeg selv skal sige det.

Flettede madbrød med hvidløg og ost

Der sker noget magisk når man kombinerer brød, smør og hvidløg. Smagen af smør og hvidløg kombineret med et letsaltet madbrød går direkte i hjertekulen hos de fleste. Når selv et købe hvidløgsflute fra det lokale supermarked kan vække begejstring rundt om bordet, må der være noget om snakken, men når du først har smagt dette flettede madbrød, går du aldrig tilbage til den nemme løsning på frost i supermarkedet. Forestil dig lige dette fletbrød på bordet i selskab med et glas kølig rosé på terrassen en varm sommerdag … Det tænkte jeg nok.

Denne opskrift på flettede hvidløgsbrød med ost er:

  • Nemme og lækre madbrød fremstillet af en rulle færdiglavet pizzadej
  • Flettede madbrød med hvidløgssmør og revet ost
  • Bagt og klar til servering på under 25 minutter
  • Spækket med smagen af hvidløg, persille og ost
  • Fryseegnet i op til 3 måneder

Disse ingredienser skal du bruge:

  • 1 rulle færdiglavet pizzadej
  • Stuetemperet smør
  • Hvidløg
  • Frisk persille
  • Revet ost (fx cheddar eller mozzarella - vesterhavsost eller parmesan kan også anvendes)
  • Æg eller mælk til pensling)
Rul den færdiglavede pizzadej ud på køkkenbordet, og lad dejen forblive på bagepapiret. Forvarm ovnen til 180° grader varmluft eller 200° grader almindelig over- og undervarme.
Rør det stuetempererede smør sammen med finpresset hvidløg og finthakket persille, og fordel smørblandingen i et jævnt lag ovenpå dejen. Kom godt ud i kanterne med hvidløgssmørret.
Fold nu den ene tredjedel af dejen ind over midten. Fold bagepapiret tilbage fra den del af dejen, som du lige har foldet ind over midten, og gentag processen med den sidste tredjedel. Nu har du en aflang stang dej, som du kan rulle over nogle gange med en kagerulle, således lagene bliver trykt sammen og jævnt fordelt.
Sådan laver du fletbrød
Skær dejen ud i 8-10 lige store stykker, og del hvert enkelt stykke dej i tre strimler, som flettes forholdsvis stramt sammen. Fordel fletbrødene på en bageplade beklædt med bagepapir, og træk lidt i dejen imens du placerer fletbrødet ovenpå bagepapiret. Pensl med et sammenpisket æg eller mælk.
Fletbrød

Det universelle madbrød

Flettede hvidløgsbrød kan vores børn spise i rå mængder. De får ganske enkelt julelys i øjnene, når brødkurven med et lunt hvidløgsflute fra det lokale supermarked bliver sat på bordet, og jeg kan egentlig godt følge deres begejstring. Hvidløg og smør indbagt i et hvedebrød er noget nær det perfekte match. Et madbrød med mange anvendelsesmuligheder. Men hov – det er fortid nu. Fremover er det dette fletbrød med hvidløg, som bliver serveret foran familien - og det tåler absolut ingen sammenligning med frost-udgaven fra supermarkedet.

Prøv fx at servere hvidløgsbrødet til:

  • Simre- og gryderetter
  • Sommerens mange grillmåltider
  • Salater
  • Supper
  • Tapas
  • – eller bare som en lækker appetizer når familien er sulten for sjov …

God bagelyst.

Flettede hvidløgsbrød med ost

Print
Serves: 8 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.6/5
( 115 voted )

Ingredients

  • 1 rulle færdiglavet pizzadej
  • 100 gr. blødt smør
  • 2-3 fed hvidløg, finpresset
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1 håndfuld revet ost (fx cheddar eller mozzarella - vesterhavsost eller parmesan kan også anvendes)
  • 1 æg, sammenpisket (mælk kan også anvendes til pensling)

Instructions

  1. Forvarm ovnen til 180° grader varmluft.
  2. Rør det stuetemperede smør sammen med persille og hvidløg i en lille røreskål.
  3. Rul den færdiglavede pizzadej ud på køkkenbordet - bagepapiret skal forblive på pizzadejen.
  4. Fordel hvidløgssmørret på dejen med en spiseske eller dejskraber - kom godt ud i alle kanter.
  5. Fordel osten ovenpå dejen.
  6. Fold den ene side af dejen ind over midten, og så den anden side, således du har en rektangulær pizzadej uden synlig smørblanding. Du kan bruge bagepapiret til at håndtere dejen med, når du folder den sammen.
  7. Rul den aflange dej et par gange med en kagerulle, så smørblandingen bliver arbejdet ind i dejen.
  8. Skær nu dejen ud i 8-10 lige store stykker, og skær herefter hvert enkelt stykke dej ud i tre strimler. Flet de tre strimler dej til et fletbrød, og fold evt. enderne lidt ind under dejen, så der er styr på strimlerne. Gentag processen.
  9. Placer fletbrødene på et stykke bagepapir, og pensl med et sammenpisket æg eller mælk.
  10. Bag brødene i ca. 12-15 minutter, eller til brødene er færdigbagte og gyldne.
  11. Lad dem køle af på bagepapiret eller en rist.
  12. Velbekomme.

Notes

Fletbrødene er fryseegnede i op til 3 måneder. Du kan både bage brødene og så fryse dem ned, eller blot fryse fletbrødene ubagte, og så bage dem direkte fra fryseren.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *