Forside » Desserter » Mandeltærte med smørkaramel

Mandeltærte med smørkaramel

Mandeltærte med smørkaramel

Indrømmet. Når weekenden står for døren, tillader vi os tit at kaste os over en ny kageopskrift, som skal forsøde eftermiddagskaffen.

Jeg er helt vild med den skønne toscakage, som er den rene tre-trins-raket indenfor kageverdenen. Først en lækker mørbund, så et lag mazarinmasse og til slut en omgang mandel karamel. Jeg har nu fundet den ultimative udgave af en mandeltærte, som kan udbygges med en omgang mazarinmasse - alt efter ens humør og anvendelse.

Altså, vi har her at gøre med kageverdenens svar på den russiske Babushka dukke.

Kort fortalt taler vi om en mandeltærte med smørkaramel, som smager helt igennem fantastisk. Den kan spises som et stykke stort konfekt til kaffen, eller som dessert til gæstemenuen, hvor den nyder godt af følgeskab fra en god vanilleis.

Skal kagen lige opgraderes til en luksus udgave af den kendte toscakage, putter du et lag mazarinmasse i mellem. Prøv nu først denne opskrift, så laver jeg en ny opskrift på den udvidede udgave med mazarinmasse inden længe.

Når du nu har prøvet denne opskrift, må du meget gerne lægge din kommentar nederst på siden, så jeg kan høre din mening omkring min store favorit, mandeltærte med smørkaramel.

God bagelyst.

Mandeltærte med smørkaramel

Print
Serves: 6-8 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • Mørdej:
  • 100 gr. smør
  • 1½ dl. hvedemel fra Økomølleriet/Kragegaarden (reklamelink)
  • 1 dl. havregryn fra Økomølleriet/Kragegaarden (reklamelink)
  • 2 spsk. rørsukker
  • Smørkaramel:
  • 200 gr. mandler (50/50 af smuttede og ikke smuttede)
  • 50 gr. smør
  • 1 spsk. sirup
  • 1 dl. sukker
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. mælk

Instructions

Mørdej:

  1. Bland havregryn, hvedemel og sukker godt sammen i en røreskål.
  2. Skær smørret i små stykker og bland det sammen med melblandingen. Blandingen skal æltes til en sammenhængende mørdej.
  3. Tryk mørdejen ud i en tærteform og prik bunden med en gaffel ca. en 150-20 gange.
  4. Bag tærtebunden i en forvarmet ovn på 200° grader almindelig ovnvarme i ca. 10 minutter.
  5. Tag bunden ud af ovnen når de 10 minutter er gået, og fordel mandelblandingen ovenpå tærtebunden.

Smørkaramel:

  1. Kom alle ingredienserne i en gryde, og bring ingredienserne i kog under omrøring. '
  2. Lad den smeltede smørkaramel småsimre i ca. 4-5 minutter.
  3. Fordel smørkaramellen ud over mandlerne i tærteformen, og bag mandeltærten færdig i ca. 12-15 minutter.
  4. Lad mandeltærten køle helt af inden servering.
  5. Velbekomme.

Notes

Mandeltærte med smørkaramel er en fantastisk dessertkage, som både kan nydes til en kop eftermiddagskaffe, eller som dessert med en klat vaniljeis. Mandeltærte med smørkaramel har en konfektagtig konsistens, og kan også skæres ud i små bitte konfektstykker som petit four.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *