Rasmus Klump pandekager

Værsgo – så er der Rasmus Klump pandekager til hele familien. Lækre, sprøde og velsmagende pandekager, som Mor Klump bager dem. Her får du Mor Klump’s opskrift på hendes populære Rasmus Klump pandekager. Opskriften er børnevenlig, og vil med statsgaranti skabe brede smil hos både store og små.

Pandekager er for mange indbegrebet af indendørs hygge, tændte stearinlys og regnen, der slår ind på ruden en kold efterårsdag, men pandekager skal da spises hele året rundt. Især hvis man spørger Rasmus Klump og hans venner, som kan spise et helt bjerg af sprøde pandekager toppet med masser af syltetøj eller marmelade.

Prøv lige at se opskriften på: Churros

Denne opskrift på Rasmus Klump pandekager er:

  • Den originale børnevenlige opskrift på Mor Klump pandekager, som skal stables på en tallerken
  • Helt papirstynde pandekager med en sprød kant
  • Med syltetøj på toppen, som Rasmus Klump er helt vild med
  • Det perfekte indslag til Rasmus Klump temafest

Prøv lige at se opskriften på: Svampet chokoladekage

Disse ingredienser skal du bruge til pandekagerne:

  • Hvedemel
  • Æg
  • Vaniljesukker
  • Sirup
  • Rørsukker
  • Salt
  • Mælk
  • Smør

Fakta om pandekager

Pandekager skal være papirstynde og med en sprød lækker kant. Det tror jeg Rasmus Klump og hans venner vil give mig ret i, og så kan man også spise flere pandekager med masser af syltetøj på toppen. Mor Klump's opskrift på pandekager er den bedste, da dejen har den perfekte konsistens til blive fordelt jævnt på panden, så man får de sprøde papirstynde pandekager, som kan få mundvandet til at løbe hos både børn og voksne.

Pandekager kan holde sig friske i minimum et par dage på køl, hvis du opbevarer dem i tætlukket emballage. Det samme gør sig gældende for pandekagedejen, som du også kan opbevare på køl i et par dage.

Hjemme hos Rasmus Klump og hans mor kender man ikke til at fryse pandekager ned, da der altid bliver spist op. Det forstår jeg faktisk godt, når man først har smagt Mor Klump's fantastiske pandekager. Men jo - man kan sagtens fryse pandekager i op til tre måneder, hvis du skulle få nogle tilovers. Du kan med fordel lægge et stykke madpakkepapir imellem pandekagerne, så de ikke hænger sammen når de skal lunes igen.

Ja. Du kan sagtens genopvarme pandekager i ovn eller mikroovn. Pandekager kan holde sig friske på køl i et par dage, og kan genopvarmes i en forvarmet ovn på 200° grader i et fad tildækket med staniol, eller i ganske få minutter i en mikroovn.

Det er ikke kun Rasmus Klump og hans venner der er vilde med pandekager. Det er resten af verden også, og derfor har pandekagen fået sin helt egen mærkedag, som kort og godt hedder "International pandekagedag". Jeg kan spise pandekager året rundt, men på international pandekagedag har du ihvertfald en god anledning til at forkæle dig selv med pandekager. Den internationale pandekagedag falder hvert år tirsdag efter fastelavn, som faktisk er en gammel kristen tradition, der også bliver kaldt for Hvide Tirsdag.

Rasmus Klump og hans venner foretrækker pandekager toppet med masser af syltetøj eller marmelade. Personligt foretrækker jeg pandekager, som man ruller om en god klat vaniljeis og lidt jordbærsyltetøj, men det er selvfølgelig smag og behag, og der er rigtig mange muligheder som fx:

  • Lun chokoladesovs
  • Vaniljeis
  • Hakkede nødder
  • Sirup
  • Nutella
  • Frisk frugt og bær
  • Honning
  • Hjemmelavet kompot
Rasmus Klump pandekager
Rasmus Klump og hans venner foretrækker helt papirstynde pandekager toppet med masser af syltetøj. Når pandekagerne er helt papirstynde, bliver de både mere sprøde og lækre, og så kan man spise mange flere. Sæt de færdigstegte pandekager på en tallerken, og hold dem lune i ovnen tildækket med staniol indtil de skal spises.

Vækker gamle barndomsminder fra TV og bøger

Jeg husker tydeligt Rasmus Klump fra min barndom. Både fra TV og fra tegneserier, som man kunne låne på skolens bibliotek. Rasmus Klump, Pingo, Skæg, Pelle, Gøjen og alle de andre. Utroligt som noget bare forankrer sig i ens hukommelse. Og så Mor Klump’s pandekager. Et helt bjerg af pandekager. Det kunne få mundvandet til at løbe, når Rasmus Klump og hans venner gik i gang med at spise pandekager.

Prøv lige at se opskriften på: Cremelinser

Pandekager er noget de fleste kan lide. En enkel dessert, som mange kan huske fra barndommen. Jeg husker tydeligt, at pandekager var på programmet en af de første gange i hjemkundskab, hvilket faldt i rigtig god jord. Pandekager er ganske enkelt en lækker spise, som kan samle generationer rundt om bordet, og som ens børn kan hjælpe med at tilberede i køkkenet eller over bålstedet. Pandekager er desuden billige i indkøb, da opskriften primært består af mel, sukker og mælk.

Prøv lige at se opskriften på: Fødselsdagsboller

Børnevenlig opskrift på pandekager

Opskriften på disse Rasmus Klump pandekager er såre simpel, og du kan ganske enkelt ikke mislykkedes med opskriften. Det vigtigste er dejen, som hverken må være for tyk eller for tynd. Er pandekagedejen for tyk, flyder den ikke ordentligt ud på panden, og det modsatte gør sig gældende, hvis dejen er for tynd. Så flyder den alt for let ud på panden og de bliver for tynde, så de bliver svære at vende uden de går i stykker. Denne opskrift giver ca. 25 pandekager, og jeg hælder ca. 0,8 dl. dej på panden, hvilket passer med min Greenpan stegepande (læs min store test af stegepanden her). Jeg foretrækker helt tynde pandekager, men det er jo en smagssag.

God bagelyst.

Rasmus Klump pandekager

Rasmus Klump pandekager

Antal personer: 25 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 160 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.6/5
( 15 bedømmelser )

Ingredienser:

  • 550 gr. økologisk hvedemel fra Økomølleriet/Kragegaarden (reklamelink)
  • 6 æg
  • 2 spsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. lys eller mørk sirup
  • 4 spsk. økologisk rørsukker
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 1 ltr. minimælk
  • 50 gr. flydende smør

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

  1. Sådan laver du de lækreste Rasmus Klump pandekager.
  2. Start med at piske alle ingredienserne sammen på nær mælken.
  3. Tilsæt mælken lidt efter lidt, imens du pisker.
  4. Dejen skal være glat og uden klumper. Herefter har dejen godt af at hvile på køl i 30 minutter.
  5. Pisk dejen igennem igen og hæld lidt smør på en mellemstor pande.
  6. Bag nu dine Rasmus Klump pandekager ved jævn varme, så de bliver sprøde og lækre.
  7. Du opnår det bedste resultat, hvis du kun vender pandekagerne en gang.
  8. De skal være fine lysebrune og kanten skal være sprød og gylden.
  9. Du kan enten servere pandekagerne løbende, imens du bager pandekagerne, eller opbevare de bagte pandekager på en tallerken i ovnen ved 75 grader.
  10. Det kræver lige en pandekage eller to, inden du får styr på, hvor lang tid de skal bage på panden og får luret teknikken af med at vende dem på det rette tidspunkt.
  11. Velbekomme.

Yderligere kommentarer

Rasmus Klump pandekager smager godt naturel eller i selskab med lidt sukker og marmelade. Skal der rigtig hygges, kan du servere lidt vaniljeis til pandekagerne, eller måske lidt Nutella, som smager helt fantastisk oven på en lun pandekage. Du kan også pynte dine Rasmus Klump pandekager med fx blåbær eller skiveskårne jordbær og lidt flydende sirup.

Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.
Rasmus Klump pandekager

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2023 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner