Forside » Frokost, brunch og tapas » Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

billede med amerikanske pandekager

Få den bedste opskrift på amerikanske pandekager. Med denne guide bliver pandekagerne både, luftige, små og tykke, og så er de nemme at lave.

Amerikanske pandekager. Tykke og luftige. Det perfekte indslag til morgenbordet i weekenden, eller når familien kommer til brunch.

Jeg er helt vild med kombinationen amerikanske pandekager og hjemmelavet Nutella, men lidt ahornsirup og solmodne danske jordbær er nu heller ikke så tosset.

En klassisk amerikansk pandekage skal være luftig og tyk, men hånden på hjertet, så er det faktisk først for nylig jeg har knækket koden til de mest luftige pandekager, som samtidig har en imponerende tykkelse. På Madens Verden kan du også se den bedste opskrift på gammeldags pandekager.

Det lille hemmelige trick afslører jeg lidt længere nede på siden, og mellem os to er det et fif jeg har ladet mig inspirere af på en amerikansk madblog.

Den pågældende madblogger i USA har fået det af sin svigermor, så vi har gang i den helt store vidensdeling, og lige om lidt mestrer du samme teknik som de garvede amerikanske husmødre, når det kommer til luftige tykke pandekager.

Se også de populære opskrifter på:

Opskrift på amerikanske pandekager

billede med amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager

5 fra 2 stemmer
Få den bedste opskrift på amerikanske pandekager. Med denne guide bliver pandekagerne både, luftige, små og tykke, og så er de nemme at lave.
Print Facebook Pinterest
RetMorgenmad
KøkkenAmerikansk
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal12 stk.
Skrevet afThomas

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æg - store, deles i blommer og hvider
  • 2 dl mælk
  • 4 spsk rapsolie
  • smør - til stegning

Fremgangsmåde

  • Vend alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Pisk æggeblommer, mælk og fedtstof (olie eller smeltet smør) sammen i en røreskål.
  • Tilsæt de tørre ingredienser, og pisk dejen ensartet med en el-mixer.
  • Pisk æggehvider stive i en anden skål, og vend forsigtigt de stive æggehvider sammen med pandekagedejen. Brug en dejskraber og rør forsigtigt æggehviderne ind i dejen.
  • Opvarm lidt fedtstof på en stege- eller blinispande, og bag pandekagerne i ca. 2-3 minutter på hver side.
  • Skal du lave mange amerikanske pandekager, kan du med fordel opbevare dem i et ildfast fad tildækket med alufolie, og/eller holde dem lune i en ovn på 80 grader almindelig over- og undervarme.

Bemærkninger

Du kan sagtens lave pandekagedejen i forvejen, og opbevare den på køl indtil du skal i gang med at bage pandekagerne.
Du kan også fryse de færdigbagte pandekager i op til 2-3 måneder, og så opvarme dem i en mikroovn eller i en forvarmet ovn tildækket med alufolie.

Næringsindhold

Næringsindhold
Amerikanske pandekager
Mængde pr. portion
Kalorier
147
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
51
mg
17
%
Natrium
 
214
mg
9
%
Kalium
 
60
mg
2
%
Kulhydrater
 
16
g
5
%
Kostfibre
 
0.5
g
2
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
124
IU
2
%
Calcium
 
30
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

En tyk pandekagedej

Opskriften på amerikanske pandekager er lige til at gå til, og kræver kun ganske få ingredienser, som du højest sandsynlig allerede har liggende som basislager i din husholdning.

Du skal bruge hvedemel, æg, mælk, rapsolie, bagepulver, sukker og vaniljesukker. Og så en ganske almindelig stegepande eller blinispande.

Pandekagedejen er forholdsvis tyk i konsistensen, og du skal bruge ca. en halv deciliter pandekagedej til hver pandekage.

På en almindelig stegepande kan du lave 4 pandekager af gangen, og bagetiden er ca. 2-3 minutter på hver side ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen).

Jeg plejer at stege pandekagerne i lidt smør, men du kan også sagtens anvende en neutral madolie som fx rapsolie.

Denne opskrift er:

  • Den helt klassiske opskrift på tykke luftige amerikanske pandekager
  • Med det hemmelige trick til super luftige pandekager
  • Velegnet som brunchpandekager og morgenbordet i weekenden
  • Lækre pandekager, som også er fryseegnet
Amerikansk pandekagepande
Du kan sagtens anvende en almindelig stegepande til amerikanske pandekager, men du kan også investere i en blinispande, som gør håndteringen af dejen lidt nemmere. Som madblogger må jeg selvfølgelig ikke gå ned på udstyr, så en amerikansk pandekagepande er selvfølgelig at finde i mit efterhånden store arsenal af køkkenudstyr.

FAQ om amerikanske pandekager

Kan man fryse amerikanske pandekager?

Ja. Du kan sagtens fryse dine overskydende amerikanske pandekager i op til 2-3 måneder. Du kan også fryse din pandekagedej ned, og så lade den optø på køl, hvor pandekagedej har en holdbarhed på et par dage.

Kan jeg lave pandekagerne i fovejen?

Ja. Du kan sagtens bage dine amerikanske pandekager i forvejen, og så opbevare dem på køl i op til et par dage, eller fryse dem ned med en holdbarhed på 2-3 måneder. Pandekagedejen kan du også lave i forvejen, og så opbevare den på køl i en tætlukket beholder i op til 2 dage.

Kan jeg lave pandekagedejen i forvejen?

Ja. Du kan sagtens lave pandekagedejen i forvejen, og så opbevare den på køl i op til 2 dage. Pisk dejen godt igennem inden du skal i gang med at bage pandekagerne.

Hvordan får jeg amerikanske pandekager luftige og tykke?

Hemmeligheden bag luftige, tykke pandekager ligger i måden du pisker henholdsvis æggehvider og æggeblommer sammen på. Æggehvider og æggeblommer skal adskilles, og tilsættes dejen hver for sig. Start med at piske æggeblommerne sammen med den kolde mælk og fedtstof (madolie eller smeltet smør). Pisk de tørre ingredienser sammen med mælkeblandingen indtil dejen har en ensartet konsistens. Pisk æggehviderne stive i en lille røreskål (du skal kunne vende skålen på hovedet), og vend forsigtigt æggehvidemassen ned i dejen med en dejskraber.

Forslag til topping

Amerikanske pandekager bliver ofte serveret med en klat smør på toppen i USA - selvfølgelig sammen med seriøse mængder ahornsirup.

Min helt klare favorit-topping er hjemmelavet Nutella ledsaget af årstidens friske bær og frugter. Den luftige dej med en diskret smag af vanilje, smagen af ristede hasselnødder i chokoladecremen, og de friske bær er den perfekte kombination, hvis jeg selv skal sige det.

Det er heldigvis smag og behag, og du kan jo i princippet servere lige nøjagtig det du har lyst til.

Du får alligevel lige et par ideer på topping, som altid er et hit til disse fluffy pandekager.

  • Årstidens bær og frugter
  • Græsk yoghurt og skyr
  • Müsli
  • Nødder som fx mandler, hasselnødder og valnødder
  • Hjemmelavet nutella, ahornsirup og syltetøj
Amerikanske pandekager
Tykke luftige amerikanske pandekager

4 kommentarer til “Amerikanske pandekager”

    1. Thomas fra Baregomad.dk

      Hej John,
      Tak for din besked. Det er helt underordnet hvilken pande du bruger. Du kan både bruge en blinis pande eller en almindelig stegepande. Dejen flyder ikke så meget ud, så det kan sagtens lykkkedes med en almindelig pande.

      Venlig hilsen
      Thomas

5 from 2 votes

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.