Få den bedste opskrift på amerikanske pandekager. Med denne guide bliver pandekagerne både, luftige, små og tykke, og så er de nemme at lave.
Amerikanske pandekager. Tykke og luftige. Det perfekte indslag til morgenbordet i weekenden, eller når familien kommer til brunch.
Jeg er helt vild med kombinationen amerikanske pandekager og hjemmelavet Nutella, men lidt ahornsirup og solmodne danske jordbær er nu heller ikke så tosset.
En klassisk amerikansk pandekage skal være luftig og tyk, men hånden på hjertet, så er det faktisk først for nylig jeg har knækket koden til de mest luftige pandekager, som samtidig har en imponerende tykkelse. På Madens Verden kan du også se den bedste opskrift på gammeldags pandekager.
Det lille hemmelige trick afslører jeg lidt længere nede på siden, og mellem os to er det et fif jeg har ladet mig inspirere af på en amerikansk madblog.
Den pågældende madblogger i USA har fået det af sin svigermor, så vi har gang i den helt store vidensdeling, og lige om lidt mestrer du samme teknik som de garvede amerikanske husmødre, når det kommer til luftige tykke pandekager.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på amerikanske pandekager
En tyk pandekagedej
Opskriften på amerikanske pandekager er lige til at gå til, og kræver kun ganske få ingredienser, som du højest sandsynlig allerede har liggende som basislager i din husholdning.
Du skal bruge hvedemel, æg, mælk, rapsolie, bagepulver, sukker og vaniljesukker. Og så en ganske almindelig stegepande eller blinispande.
Pandekagedejen er forholdsvis tyk i konsistensen, og du skal bruge ca. en halv deciliter pandekagedej til hver pandekage.
På en almindelig stegepande kan du lave 4 pandekager af gangen, og bagetiden er ca. 2-3 minutter på hver side ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen).
Jeg plejer at stege pandekagerne i lidt smør, men du kan også sagtens anvende en neutral madolie som fx rapsolie.
Denne opskrift er:
- Den helt klassiske opskrift på tykke luftige amerikanske pandekager
- Med det hemmelige trick til super luftige pandekager
- Velegnet som brunchpandekager og morgenbordet i weekenden
- Lækre pandekager, som også er fryseegnet
FAQ om amerikanske pandekager
Ja. Du kan sagtens fryse dine overskydende amerikanske pandekager i op til 2-3 måneder. Du kan også fryse din pandekagedej ned, og så lade den optø på køl, hvor pandekagedej har en holdbarhed på et par dage.
Ja. Du kan sagtens bage dine amerikanske pandekager i forvejen, og så opbevare dem på køl i op til et par dage, eller fryse dem ned med en holdbarhed på 2-3 måneder. Pandekagedejen kan du også lave i forvejen, og så opbevare den på køl i en tætlukket beholder i op til 2 dage.
Ja. Du kan sagtens lave pandekagedejen i forvejen, og så opbevare den på køl i op til 2 dage. Pisk dejen godt igennem inden du skal i gang med at bage pandekagerne.
Hemmeligheden bag luftige, tykke pandekager ligger i måden du pisker henholdsvis æggehvider og æggeblommer sammen på. Æggehvider og æggeblommer skal adskilles, og tilsættes dejen hver for sig. Start med at piske æggeblommerne sammen med den kolde mælk og fedtstof (madolie eller smeltet smør). Pisk de tørre ingredienser sammen med mælkeblandingen indtil dejen har en ensartet konsistens. Pisk æggehviderne stive i en lille røreskål (du skal kunne vende skålen på hovedet), og vend forsigtigt æggehvidemassen ned i dejen med en dejskraber.
Forslag til topping
Amerikanske pandekager bliver ofte serveret med en klat smør på toppen i USA - selvfølgelig sammen med seriøse mængder ahornsirup.
Min helt klare favorit-topping er hjemmelavet Nutella ledsaget af årstidens friske bær og frugter. Den luftige dej med en diskret smag af vanilje, smagen af ristede hasselnødder i chokoladecremen, og de friske bær er den perfekte kombination, hvis jeg selv skal sige det.
Det er heldigvis smag og behag, og du kan jo i princippet servere lige nøjagtig det du har lyst til.
Du får alligevel lige et par ideer på topping, som altid er et hit til disse fluffy pandekager.
- Årstidens bær og frugter
- Græsk yoghurt og skyr
- Müsli
- Nødder som fx mandler, hasselnødder og valnødder
- Hjemmelavet nutella, ahornsirup og syltetøj
Hej.
Den blinis pande du viser billede af findes ikke i KitchenOne udvalget længere. !!
Hej John,
Tak for din besked. Det er helt underordnet hvilken pande du bruger. Du kan både bruge en blinis pande eller en almindelig stegepande. Dejen flyder ikke så meget ud, så det kan sagtens lykkkedes med en almindelig pande.
Venlig hilsen
Thomas
Tak fordi du bruger opskriften. Kom også gerne med din kommentar til den.
😋😋