Pisk æggeblommer, mælk og fedtstof (olie eller smeltet smør) sammen i en røreskål.
Tilsæt de tørre ingredienser, og pisk dejen ensartet med en el-mixer.
Pisk æggehvider stive i en anden skål, og vend forsigtigt de stive æggehvider sammen med pandekagedejen. Brug en dejskraber og rør forsigtigt æggehviderne ind i dejen.
Opvarm lidt fedtstof på en stege- eller blinispande, og bag pandekagerne i ca. 2-3 minutter på hver side.
Skal du lave mange amerikanske pandekager, kan du med fordel opbevare dem i et ildfast fad tildækket med alufolie, og/eller holde dem lune i en ovn på 80 grader almindelig over- og undervarme.
Bemærkninger
Du kan sagtens lave pandekagedejen i forvejen, og opbevare den på køl indtil du skal i gang med at bage pandekagerne.Du kan også fryse de færdigbagte pandekager i op til 2-3 måneder, og så opvarme dem i en mikroovn eller i en forvarmet ovn tildækket med alufolie.
Næringsindhold
Næringsindhold
Amerikanske pandekager
Mængde pr. portion
Calories
147
% Daglig værdi*
Fat
8
g
12
%
Saturated Fat
2
g
13
%
Trans Fat
0.04
g
Polyunsaturated Fat
4
g
Monounsaturated Fat
2
g
Cholesterol
51
mg
17
%
Sodium
214
mg
9
%
Potassium
60
mg
2
%
Carbohydrates
16
g
5
%
Fiber
0.5
g
2
%
Sugar
3
g
3
%
Protein
4
g
8
%
Vitamin A
124
IU
2
%
Calcium
30
mg
3
%
Iron
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.