Få en nem opskrift på sunde bananpandekager med havregryn. Små og lækre pandekager med banan, der er gode som morgenmad eller til brunch.
Svampede bananpandekager med havregryn, og uden tilsat mel, sukker og bagepulver.
Med andre ord den ultimative opskrift på hjemmelavede bananpandekager, som er svampede og lækre.
Pandekager fremstillet af moste bananer, finvalsede havregryn og æg, som med statsgaranti vil gå rent ind hos både store og små.
Der er hverken tilsat sukker, mel eller bagepulver, og sødmen kommer fra bananerne. Jo mere modne bananer du anvender, jo mere smag og sødme.
Med andre ord en oplagt mulighed for at få bugt med de overmodne brune bananer, som på få minutter kan forvandles til tykke og bløde pandekager, som til forveksling minder om amerikanske pandekager.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på nemme bananpandekager
De sunde bananpandekager er:
- Den ultimative opskrift på de sundeste bananpandekager
- Med kun tre ingredienser
- Glutenfri (hvis du anvender glutenfrie havregryn)
- Meget velegnet som sund morgenmad, og som et lækkert indslag til brunchbordet
FAQ om bananpandekager
Ja. Du kan sagtens fryse dine overskydende bananpandekager i op til 3 måneder. Du kan også fryse din pandekagedej, og så lade den tø op på køl, hvor pandekagedej har en holdbarhed på et par dage.
Ja. Du kan sagtens lave pandekagedejen i forvejen, og så opbevare den på køl i op til 2 dage. Pisk dejen godt igennem inden du skal i gang med at bage pandekagerne.
Hemmeligheden bag luftige, tykke bananpandekager uden mel og bagepulver ligger i måden du pisker henholdsvis æggehvider og æggeblommer sammen på. Æggehvider og æggeblommer skal adskilles, og tilsættes dejen hver for sig. Start med at piske æggeblommerne sammen med de moste bananer og finvalsede havregryn. Pisk æggehviderne stive i en lille røreskål (du skal kunne vende skålen på hovedet), og vend forsigtigt æggehvidemassen ned i pandekagedejen med en dejskraber.
Ja. Bananpandekager kan spises både kolde og varme, og er derfor velegnede som en lille snack i madpakken. Bananpandekager har en holdbarhed på køl i minimum et par dage.
Ja. Du kan sagtens tilsætte andre krydderier til pandekagerne, hvis du ønsker lidt variation i smagen. Du kan fx tilsætte vaniljesukker, kardemomme eller kanel, som lige giver pandekager et spændende twist.
Denne opskrift på bananpandekager giver 16 tykke pandekager, og består af en halv deciliter dej pr. stk. Der er ca. 88 kalorier i en bananpandekage, hvis vi tager udgangspunkt i, at du får 16 pandekager ud af opskriften. Jeg bruger altid et decilitermål, når jeg skal fordele dejen på panden, og det passer lige med en halv deciliter dej pr. stk.
Opskrift uden mel (glutenfri)
Opskriften på disse bananpandekager er uden mel og bagepulver, og er stort set fri for gluten.
Havregryn og havremel er fra naturens side af glutenfri, men da havre ofte produceres side om side med hvedemarker, får havren faktisk tilført en lille smule gluten.
Skal dit havremel eller havregryn derfor være helt glutenfri, skal du købe glutenfri havremel. Havremel har nogle unikke egenskaber i brød, da det blandt andet giver en god sammenhængskraft i dejen, hvilket også kommer pandekagedejen til gode.
Det er lige før du kan tilberede disse svampede pandekager med bind for øjnene. Du kan hælde de tre ingredienser op i en blender, og så pulsere dejen i nogle sekunder indtil dejen er ensartet.
Du kan også mose bananerne med en gaffel, og så piske de tre ingredienser sammen med en håndmixer.
Jeg foretrækker bananpandekagerne som de er rent smagsmæssigt, men du kan også tilsætte lidt vaniljesukker, kanel eller kardemomme i dejen, hvis du ønsker lidt variation i smagen.
Tak fordi du bruger denne opskrift på sunde bananpandekager. Kom gerne med din vurdering her.