Annonce
Bananpandekager

Svampede bananpandekager med havregryn, og uden tilsat mel, sukker og bagepulver. Med andre ord den ultimative opskrift på hjemmelavede bananpandekager, som er svampede og lækre. Pandekager fremstillet af moste bananer, finvalsede havregryn og æg, som med statsgaranti vil gå rent ind hos både store og små. Der er hverken tilsat sukker, mel eller bagepulver, og sødmen kommer fra bananerne. Jo mere modne bananer du anvender, jo mere smag og sødme. Med andre ord en oplagt mulighed for at få bugt med de overmodne brune bananer, som på få minutter kan forvandles til tykke og bløde pandekager, som til forveksling minder om amerikanske pandekager.

Prøv lige at se opskriften på: Grødboller

Denne opskrift på bananpandekager med havregryn er:

 • Den ultimative opskrift på de sundeste bananpandekager
 • Med kun tre ingredienser
 • Glutenfri (hvis du anvender glutenfrie havregryn)
 • Meget velegnet som sund morgenmad, og som et lækkert indslag til brunchbordet

Disse ingredienser skal du bruge:

 • Modne bananer
 • Finvalsede havregryn
 • Æg

Prøv lige at se opskriften på: Sund snack

Ja. Du kan sagtens fryse dine overskydende bananpandekager i op til 3 måneder. Du kan også fryse din pandekagedej, og så lade den tø op på køl, hvor pandekagedej har en holdbarhed på et par dage.

Ja. Du kan sagtens lave pandekagedejen i forvejen, og så opbevare den på køl i op til 2 dage. Pisk dejen godt igennem inden du skal i gang med at bage pandekagerne.

Hemmeligheden bag luftige, tykke bananpandekager uden mel og bagepulver ligger i måden du pisker henholdsvis æggehvider og æggeblommer sammen på. Æggehvider og æggeblommer skal adskilles, og tilsættes dejen hver for sig. Start med at piske æggeblommerne sammen med de moste bananer og finvalsede havregryn. Pisk æggehviderne stive i en lille røreskål (du skal kunne vende skålen på hovedet), og vend forsigtigt æggehvidemassen ned i pandekagedejen med en dejskraber.

Ja. Bananpandekager kan spises både kolde og varme, og er derfor velegnede som en lille snack i madpakken. Bananpandekager har en holdbarhed på køl i minimum et par dage.

Ja. Du kan sagtens tilsætte andre krydderier til pandekagerne, hvis du ønsker lidt variation i smagen. Du kan fx tilsætte vaniljesukker, kardemomme eller kanel, som lige giver pandekager et spændende twist.

Denne opskrift på bananpandekager giver 16 tykke pandekager, og består af en halv deciliter dej pr. stk. Der er ca. 88 kalorier i en bananpandekage, hvis vi tager udgangspunkt i, at du får 16 pandekager ud af opskriften. Jeg bruger altid et decilitermål, når jeg skal fordele dejen på panden, og det passer lige med en halv deciliter dej pr. stk.

Hvilken olie er bedst at bage med?
Er rapsolie god i brød og kager, eller skal du kun anvende rapsolie til stegning? Og hvad med solsikkeolie og olivenolie? Kan man som udgangspunkt anvende alle plantebaserede olier i kager og brød? Læs mere om madolier og bagning.

Bananpandekager med havregryn
Her i huset er vi meget begejstrede for bananpandekager til morgenmad, og favoritudgaven er at nyde pandekagerne lune tilsat et par teskefulde vaniljeskyr. Du kan også servere pandekagerne med en halv banan skåret i tynde skiver, eller lidt grofthakkede nødder. Mulighederne er mange, og kender du til flere måder at servere pandekager med banan på, må du meget gerne smide en kommentar længere nede på siden.

Kan du fryse mel?
Ja. Du kan med fordel fryse mel, og dermed forlænge holdbarheden på melet. Der er stor forskel på holdbarheden alt efter meltype, og jo grovere en meltype, desto mere relevant er det et putte dit mel i fryseren. Læs mere her.

Prøv lige at se opskriften på: Pizzasnegle

Opskrift på bananpandekager uden mel

Opskriften på disse bananpandekager er uden mel og bagepulver, og er stort set fri for gluten. Havregryn og havremel er fra naturens side af glutenfri, men da havre ofte produceres side om side med hvedemarker, får havren faktisk tilført en lille smule gluten. Skal dit havremel eller havregryn derfor være helt glutenfri, skal du købe glutenfri havremel. Havremel har nogle unikke egenskaber i brød, da det blandt andet giver en god sammenhængskraft i dejen, hvilket også kommer pandekagedejen til gode. Det er lige før du kan tilberede disse svampede pandekager med bind for øjnene. Du kan hælde de tre ingredienser op i en blender, og så pulsere dejen i nogle sekunder indtil dejen er ensartet. Du kan også mose bananerne med en gaffel, og så piske de tre ingredienser sammen med en håndmixer. Jeg foretrækker bananpandekagerne som de er rent smagsmæssigt, men du kan også tilsætte lidt vaniljesukker, kanel eller kardemomme i dejen, hvis du ønsker lidt variation i smagen.

God bagelyst.

Bananpandekager

Bananpandekager med havregryn

Antal personer: 4 Forberedelse: Tilberedning:
Næringsindhold: 60 kalorier 20 grams fedt
Hvor glad er du for opskriften? 4.5/5
( 370 bedømmelser )

Ingredienser:

 • 4 modne bananer
 • 4 æg
 • 150 gr. havregryn, finvalset
 • 0,25 tsk. salt
 • Smør eller kokosolie til stegning

Opskrift - sådan gør du trin for trin:

 1. Mos bananerne grundigt med en gaffel i en røreskål. Du kan også anvende en stavblender eller foodprocessor, hvor du så blot tilsætter alle ingredienserne, og blender indtil konsistensen er ensartet.
 2. Tilsæt herefter æg og havregryn, og pisk dejen ensartet med en håndmixer. Lad dejen samle sig i ca. 10 minutter, inden du begynder at stege pandekagerne. Hvis du har meget travlt, går du bare i krig med pandekagerne.
 3. Opvarm lidt olie eller smør på en stegepande, og fordel dejen med en deciliter mål (du skal ca. bruge en halv deciliter dej til hver pandekage). Steg pandekagerne gyldne ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i ca. 2-3 minutter på hver side. Læg de færdigstegte bananpandekager over på en tallerken, og dæk dem til med staniol, så de kan holde sig lune.
 4. Velbekomme.
Har du prøvet en af mine opskrifter?
Så vil jeg rigtig gerne høre hvordan det gik. Smid mig en kommentar længere nede på siden, og fortæl mig hvad du synes om opskriften.

DER ER MANGE FLERE FRISTELSER

Jeg vil meget gerne høre fra dig

Din email-adresse vil ikke blive offentliggjort. * Ved at indsende en kommentar bekræfter du samtidig, at du er indforstået med vores persondatapolitik, og at du til enhver tid kan få slettet eller oplyst de indsendte data vi har liggende på bloggen.

Ⓒ 2022 – Baregomad.dk. Alle rettigheder forbeholdt. Materiale og billeder må ikke anvendes eller kopieres uden tilladelse. CVR: 27369588.

Betalingsikoner