Forside » Frokost, brunch og tapas » Bananpandekager

Bananpandekager

bananpandekager med havregryn

Få en nem opskrift på sunde bananpandekager med havregryn. Små og lækre pandekager med banan, der er gode som morgenmad eller til brunch.

Svampede bananpandekager med havregryn, og uden tilsat mel, sukker og bagepulver.

Med andre ord den ultimative opskrift på hjemmelavede bananpandekager, som er svampede og lækre.

Pandekager fremstillet af moste bananer, finvalsede havregryn og æg, som med statsgaranti vil gå rent ind hos både store og små.

Der er hverken tilsat sukker, mel eller bagepulver, og sødmen kommer fra bananerne. Jo mere modne bananer du anvender, jo mere smag og sødme.

Med andre ord en oplagt mulighed for at få bugt med de overmodne brune bananer, som på få minutter kan forvandles til tykke og bløde pandekager, som til forveksling minder om amerikanske pandekager.

Se også de populære opskrifter på:

Opskrift på nemme bananpandekager

bananpandekager med havregryn

Bananpandekager

5 fra 1 stemme
Få en nem opskrift på sunde bananpandekager med havregryn. Små og lækre pandekager med banan, der er gode som morgenmad eller til brunch.
Udskriv Facebook Pinterest
RetMorgenmad
KøkkenDansk
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal4 personer
ForfatterThomas

Ingredienser

  • 4 bananer - modne
  • 4 æg
  • 150 g havregryn - finvalsede
  • salt
  • smør - eller olie, til stegning

Sådan gør du

  • Mos de modne bananer grundigt med en gaffel i en røreskål. Du kan også anvende en stavblender eller foodprocessor, hvor du så blot tilsætter alle ingredienserne, og blender indtil konsistensen er ensartet.
  • Tilsæt herefter æg og havregryn, og pisk dejen ensartet med en håndmixer.
  • Lad dejen samle sig i ca. 10 minutter, inden du begynder at stege pandekagerne. Hvis du har meget travlt, går du bare i krig med bananpandekagerne.
  • Opvarm lidt olie eller smør på en stegepande, og fordel dejen med en deciliter mål (du skal ca. bruge en halv deciliter dej til hver pandekage).
  • Steg pandekagerne gyldne ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen) i ca. 2-3 minutter på hver side.
  • Læg de færdigstegte bananpandekager over på en tallerken, og dæk dem til med staniol, så de kan holde sig lune.

Næringsindhold

Næringsindhold
Bananpandekager
Mængde pr. portion
Kalorier
335
% Daglig værdi*
Fedt
 
10
g
15
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
171
mg
57
%
Natrium
 
88
mg
4
%
Kalium
 
620
mg
18
%
Kulhydrater
 
53
g
18
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
15
g
17
%
Protein
 
12
g
24
%
Vitamin A
 
401
IU
8
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
51
mg
5
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.

De sunde bananpandekager er:

  • Den ultimative opskrift på de sundeste bananpandekager
  • Med kun tre ingredienser
  • Glutenfri (hvis du anvender glutenfrie havregryn)
  • Meget velegnet som sund morgenmad, og som et lækkert indslag til brunchbordet

FAQ om bananpandekager

Kan man fryse bananpandekager?

Ja. Du kan sagtens fryse dine overskydende bananpandekager i op til 3 måneder. Du kan også fryse din pandekagedej, og så lade den tø op på køl, hvor pandekagedej har en holdbarhed på et par dage.

Kan jeg lave dejen til bananpandekager i forvejen?

Ja. Du kan sagtens lave pandekagedejen i forvejen, og så opbevare den på køl i op til 2 dage. Pisk dejen godt igennem inden du skal i gang med at bage pandekagerne.

Hvordan laver jeg luftige og tykke bananpandekager uden bagepulver?

Hemmeligheden bag luftige, tykke bananpandekager uden mel og bagepulver ligger i måden du pisker henholdsvis æggehvider og æggeblommer sammen på. Æggehvider og æggeblommer skal adskilles, og tilsættes dejen hver for sig. Start med at piske æggeblommerne sammen med de moste bananer og finvalsede havregryn. Pisk æggehviderne stive i en lille røreskål (du skal kunne vende skålen på hovedet), og vend forsigtigt æggehvidemassen ned i pandekagedejen med en dejskraber.

Kan man spise kolde bananpandekager?

Ja. Bananpandekager kan spises både kolde og varme, og er derfor velegnede som en lille snack i madpakken. Bananpandekager har en holdbarhed på køl i minimum et par dage.

Kan jeg tilsætte ekstra smag til bananpandekager?

Ja. Du kan sagtens tilsætte andre krydderier til pandekagerne, hvis du ønsker lidt variation i smagen. Du kan fx tilsætte vaniljesukker, kardemomme eller kanel, som lige giver pandekager et spændende twist.

Hvor mange kalorier er der i en bananpandekage?

Denne opskrift på bananpandekager giver 16 tykke pandekager, og består af en halv deciliter dej pr. stk. Der er ca. 88 kalorier i en bananpandekage, hvis vi tager udgangspunkt i, at du får 16 pandekager ud af opskriften. Jeg bruger altid et decilitermål, når jeg skal fordele dejen på panden, og det passer lige med en halv deciliter dej pr. stk.

Bananpandekager opskrift
Her i huset er vi meget begejstrede for bananpandekager til morgenmad, og favoritudgaven er at nyde pandekagerne lune tilsat et par teskefulde vaniljeskyr. Du kan også servere pandekagerne med en halv banan skåret i tynde skiver, eller lidt grofthakkede nødder. Mulighederne er mange, og kender du til flere måder at servere pandekager med banan på, må du meget gerne smide en kommentar længere nede på siden. Foto: Baregomad.dk.

Opskrift uden mel (glutenfri)

Opskriften på disse bananpandekager er uden mel og bagepulver, og er stort set fri for gluten.

Havregryn og havremel er fra naturens side af glutenfri, men da havre ofte produceres side om side med hvedemarker, får havren faktisk tilført en lille smule gluten.

Skal dit havremel eller havregryn derfor være helt glutenfri, skal du købe glutenfri havremel. Havremel har nogle unikke egenskaber i brød, da det blandt andet giver en god sammenhængskraft i dejen, hvilket også kommer pandekagedejen til gode.

Det er lige før du kan tilberede disse svampede pandekager med bind for øjnene. Du kan hælde de tre ingredienser op i en blender, og så pulsere dejen i nogle sekunder indtil dejen er ensartet.

Du kan også mose bananerne med en gaffel, og så piske de tre ingredienser sammen med en håndmixer.

Jeg foretrækker bananpandekagerne som de er rent smagsmæssigt, men du kan også tilsætte lidt vaniljesukker, kanel eller kardemomme i dejen, hvis du ønsker lidt variation i smagen.

1 kommentar til “Bananpandekager”

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Giv gerne din vurdering af opskriften her.