Jeg er fan af pastasalater i alle mulige afskygninger. Her får du opskriften på en autentisk og virkelig lækker græsk pastasalat, som er spækket med ægte græsk feriestemning. Græsk pastasalat er en nem og mættende måltidssalat - spækket med solmodne cherrytomater, agurk, oliven, rød peberfrugt, artistok, hvidløg og grofthakket persille. Og så er der dressingen, som rent smagsmæssigt sætter prikken over i'et, og for en stund sender dine smagsløg en tur sydpå til en lille græsk ferieø. Kort og godt en uimodståelig fyldig salat, som kan stå færdig på bordet indenfor en halv time. Det er græsk-inspireret pastasalat når det er bedst.
Denne pastasalat er inspireret af det græske køkken, og ikke mindst de mange lækre grøntsager, som et middelhavsland som Grækenland har til rådighed. Denne udgave pifter jeg op med kogt fuldkornspasta, som vendes i en guddommelig dressing bestående af olivenolie, citronsaft, akaciehonning, dijonsennep og rødvinseddike. Pastaen gør denne salat ekstra mættende og fyldig, og er perfekt som nem aftensmad på en travl hverdag, hvor tiden og overskuddet ikke lige er til de helt store gastronomiske udskejelser. Og skulle der blive lidt tilovers, er denne pastasalat mere end velegnet til madpakken. Du kan sagtens tilføje lidt stegt kylling til salaten, hvis salaten skal nydes som et hovedmåltid, og du ikke lige vil undvære kødet på tallerkenen.
Prøv lige at se opskriften på: Græske hakkebøffer i fad
Denne opskrift på pastasalat er:
- Autentisk græsk madlavning
- En nem og sund pastasalat spækket med grøntsager, cremet feta og Middelhavs-stemning
- En mættende og fyldig pastasalat, som er et måltid i sig selv
- Velegnet som tilbehør til fx grillmad, græske frikadeller og souvlaki
Disse ingredienser skal du bruge:
- Fuldkorns-pastapenne
- Røde peberfrugter
- Agurk
- Rødløg
- Hvidløg
- Cherrytomater
- Kalamata oliven
- Artistokstykker i olie
- Feta
- Persille
- Olivenolie
- Friskpresset citronsaft
- Akaciehonning
- Dijonsennep
- Rødvinseddike
- Tørret oregano
Prøv lige at se opskriften på: Græske frikadeller
Er du også vild med græsk mad?
Græsk mad er for alle madglade personer - lige fra dem der sætter pris på en masse grøntsager - til dem der elsker grillet kød og fisk spækket med smag og sydlandsk feriestemning. Det græske køkken er en af mine store favoritter, og fylder en stor del af ferien, når turen går til de græske øer. Bliv inspireret til græsk madlavning her.
Opskrift på græsk pastasalat
Det er lige før denne græske pastasalat kan tilberedes med bind for øjnene. Start med at koge pastaen efter anvisningerne på pakken. Imens pastaen koger, går du i gang med at gøre alle grøntsagerne klar. Når pastaen er kogt al dente (med bid), hælder du pastaen op i et dørslag, og så ind under den kolde vandhane, så pastaen kan blive kølet ned. Lad pastaen dryppe af i dørslaget. Pisk alle ingredienserne sammen til dressingen i en lille røreskål med et piskeris, og hæld pastaen op i en stor skål, og bland den godt med dressingen. Krydre med lidt ekstra groft salt og friskkværnet peber. Bland pastaen med de halverede cherrytomater, agurker, peberfrugter, rødløg, oliven og artistokker. Vend alle ingredienserne forsigtigt rundt i skålen, og hæld fetaen i som det allersidste. Så er der serveret.
God fornøjelse.
Ingredients
- 400 gr. fuldkorns-pastapenne
- 2 røde peberfrugter, udkernet og skåret i rustikke stykker
- 1 agurk, udkernet og skåret i små både
- 1 rødløg, skåret i tynde både
- 250 gr. cherrytomater, halveret
- 1 glas kalamata oliven
- 250 gr. artistokhjerter i olie, drænet
- 250 gr. feta, smuldret i rustikke stykker
- 1 håndfuld persille, grofthakket
- Dressing:
- 1 dl. olivenolie
- 2 spsk. friskpresset citronsaft
- 2 spsk. akaciehonning
- 2 spsk. dijonsennep
- 3 spsk. rødvinseddike
- 2 fed hvidløg, finpresset
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. salt
- Friskkværnet peber
Instructions
Pastasalat:
- Kog pastaen efter anvisningerne på pakken, og køl den kogte pasta ned i et dørslag under koldt vand. Lad pastaen dryppe af i sigten indtil den skal vendes med dressingen i skålen.
- Skyl cherrytomaterne under koldt vand, og skær dem over på midten.
- Udkern agurken og halver den på langs. Skær de to halverede agurker ud i fingertykke både.
- Udkern den røde peberfrugt, og halver den på langs. Skær peberfrugten ud i rustikke mundrette stykker.
- Pil rødløget og halver det på langs. Skær de to halve løg ud i tynde både.
- Hæld olien fra artistokkerne, og lad dem dryppe af i en sigte.
- Hæld den afkølede pasta op i en stor salat- eller røreskål, og bland den godt med marinaden. Krydre med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
- Vend alle grøntsagerne (også grofthakket persille) ned til pastaen i skålen, og vend alle ingredienserne forsigtigt rundt.
- Smuldre fetaen i rustikke stykker over salaten, og vend den forsigtigt rundt i skålen.
- Top pastasalaten med lidt ekstra sorte oliven og lidt feta.
- Velbekomme.
Dressing:
- Pisk alle ingredienserne sammen i en lille røreskål med et piskeris, og smag marinaden til. Stil marinanden til side imens du laver selve pastasalaten.