Lakseroulade

Lakseroulade

Lakseroulade. Lakseruller med laks og flødeost. En populær klassiker indenfor forretter, som er utrolig nem at tilberede, og som samtidig er en fryd for øjet, når fadet med den skiveskårne lakseroulade med flødeost stilles på bordet. En farvestrålende anretning. Lakseroulade med dildcreme er en publikums-darling, som du ofte støder på i velassorterede buffeter, og som forret til gæstemiddage, påske- eller julefrokostbordet. Lakseroulade kan tilberedes dagen i forvejen, hvilket jeg generelt er stor tilhænger af, så man også har tid til at hellige sig sine gæster.

Fedtreduceret flødeost og lakseroulade er to uforlignelige størrelser. Den cremede flødeostecreme med finthakket dild skal fremstilles af en god fed cremefraiche og naturel flødeost, og ikke fedtfattige light-udgaver uden smag. Det er ikke kun smagen du går på kompromis med, men også selve konsistensen på flødeostecremen, som nemt bliver tynd og nærmest flydende. Når alt kommer til alt er det jo ikke mange kalorier du sparer på fedtkontoen, men smagsoplevelsen er en helt anden, og du vil takke mig bagefter. Jeg plejer at bruge en cremefraiche med en fedtprocent på 18%, og en ganske almindelig naturel flødeost, men du kan også sagtens blande lidt cremefraiche med en fedtprocent på 38% i flødeostecremen.

Denne opskrift på lakseroulade er:

  • En populær klassiker, når familien eller dine gæster skal forkæles med en lækker forret
  • Nem at tilberede – kan laves dagen i forvejen, så lakserouladen blot skal skæres i skiver og arrangeres på et fad
  • Det perfekte indslag til påske- eller julefrokosten, konfirmationen, studentergildet, nytårsmiddagen eller som tapas anretning
  • Fryseegnet i op til 2-3 måneder

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Koldrøget laks i skiver
  • Flødeost naturel
  • Cremefraiche 18%
  • Dild
  • Citron
  • Krølsalat eller blandet salat

Prøv lige at se opskriften på: Arancini i airfryer

Lakseroulade med flødeost

Prøv lige at se opskriften på: Krebsehalesalat

Kan lakseroulade laves i forvejen?

Det korte svar er ja. Du kan med fordel lave din lakseroulade i forvejen. Både dagen i forvejen og så opbevare den på køl, eller fryse den ned i op til 2-3 måneder, men så heller ikke længere, da røget laks og mælkeprodukter har en forholdsvis kort holdbarhed på frost. Du kan med fordel lægge lakserullen i fryseren i ca. 1 time inden den skal skæres ud, da det letter håndteringen når rouladen skal skæres ud i skiver.

Lakseroulade i nye klæder

Opskriften på lakseroulade kan varieres i det uendelige i forhold til ingredienser. Er du ikke den store tilhænger af laks, kan du fx erstatte den koldrøgede laks med røget ørred. Ønsker du lidt mere struktur og bid i flødeostecremen, kan du tilføje lidt finthakket peberfrugt, rødløg eller stenbiderrogn, hvis den skal have hele armen. Du kan også anvende en anden flødeost med krydderurter, hvis flødeostecremen skal trækkes i en anden retning rent smagsmæssigt.

Jeg sværger mest til den klassiske udgave med koldrøget laks i skiver og en flødeostecreme med dild, men det er jo en smagssag, og alternativt kan du jo fx lave forskellige udgaver. Mulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænser. Tip mig endelig længere nede på siden, hvis du ligger inde med en god variant på lakseroulade.

God fornøjelse.

Lakseroulade

Print
Serves: 10 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.6/5
( 71 voted )

Ingredients

  • 500-600 gr. røget laks i tynde skiver
  • 250 gr. flødeost naturel
  • 5 spsk. cremefraiche 18%
  • 1 stort bdt. dild. finthakket (du kan også anvende purløg)
  • Friskpresset citronsaft (smages til)
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Dressing til lakseroulade:
  • 1,5 dl. cremefraiche 18%
  • 0,5 bdt. frisk dild, finthakket
  • Friskpresset citronsaft
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Anretning:
  • Salatblade (fx krølsalat eller blandet salat)
  • Citronbåde
  • Dressing

Instructions

  1. Placer et stykke husholdningsfilm på køkkenbordet, og fordel de tynde lakseskiver i et lag ovenpå husholdningsfilmen i en firkant på størrelse med et A4-papir. Lakseskiverne skal kun lige akkurat overlappe hinanden.
  2. Rør flødeost, cremefraiche, dild og citronsaft sammen i en lille skål, og smag flødeostecremen til med salt og friskkværnet peber.
  3. Fordel flødeostecremen ovenpå lakseskiverne med en spiseske, og smør flødeostecremen helt ud til kanterne - undlad at smøre flødeostecreme helt ud til kanten på den nederste kant, så fyldet ikke løber ud når du ruller rouladen sammen.
  4. Rul lakserouladen forholdsvis stramt sammen ved hjælp at husholdningsfilmen, og læg lakserouladen på køl indtil den skal serveres. Du kan med fordel lægge lakserouladen med flødeost i fryseren i ca. 1 time, så den bliver mere fast i konsistensen og nemmere at skære ud.

Dressing til lakseroulade:

  1. Rør cremefraiche, citronsaft og dild sammen i en lille skål, og smag dressing til med salt og friskkværnet peber.

Servering og anretning:

  1. Skær rouladen ud i skiver på tykkelse med en finger (ca. 2 cm.), og anret skiverne på et fad eller tallerken på en bund af lidt blandet salat eller krølsalat. Pynt med lidt frisk dild og citronbåde.
  2. Velbekomme.

Notes

Du kan med fordel lave rouladen med laks og flødeostecreme dagen i forvejen, så den blot skal skæres i skiver og anrettes på et fad eller tallerken. Hvis du ønsker lidt mere tekstur i flødeostecremen, kan du prøve at tilsætte lidt finthakket rød peberfrugt. Lakserouladen er fryseegnet i op til 2-3 måneder, og kan holde sig frisk på køl i et par dage. Du kan med fordel lægge lakserullen i fryseren i ca. 1 time inden den skal skæres ud, da det letter håndteringen når rouladen skal skæres ud i skiver.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *