Forside » Forretter » Spinatroulade med laks

Spinatroulade med laks

Spinatroulade med laks

Spinatroulade med laks. En vaskeægte klassiker indenfor forretter, som er utrolig nem at tilberede, og som samtidig er en fryd for øjet, når fadet stilles på festbordet. En farvestrålende anretning. Spinatroulade med laks er en publikums-darling, som du ofte støder på i velassorterede buffeter og som forret til gæstemiddage. Lakseroulade med spinat kan tilberedes dagen i forvejen, hvilket jeg generelt er stor tilhænger af, så man også har tid til at hellige sig sine gæster.

Fedtreduceret og spinatroulade er no-go

Fedtreduceret flødeost og spinatroulade er to uforlignelige størrelser. Den cremede flødeostecreme med dild skal fremstilles af en god fed cremefraiche og flødeost, og ikke fedtfattige light-udgaver uden smag. Det er ikke kun smagen du går på kompromis med, men også selve konsistensen på flødeostecremen, som nemt bliver tynd og nærmest flydende. Når alt kommer til alt er det jo ikke mange kalorier du sparer på fedtkontoen, men smagsoplevelsen er en helt anden, og du vil takke mig bagefter.

Prøv lige at se opskriften på: Spinatvafler med røget laks

Denne opskrift på spinatroulade med laks er:

  • En voldsom populær klassiker, når familien eller dine gæster skal forkæles med en lækker forret
  • Nem at tilberede - kan laves dagen i forvejen, så spinatrouladen blot skal skæres i skiver og arrangeres på et fad
  • Det perfekte indslag til påske- eller julefrokosten, konfirmationen, studentergildet, nytårsmiddagen eller som tapas anretning
  • Fryseegnet i op til to måneder

Prøv lige at se opskriften på: Rustikke minitærter med gedeost og spinat

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Koldrøget laks i skiver
  • Spinat, hakket og optøet fra frost
  • Æg
  • Piskefløde
  • Flødeost naturel
  • Cremefraiche 18% eller 38%
  • Dild
  • Citron
  • Blandet salat

Prøv lige at se opskriften på: Vitello tonnato

Blende spinat og æg til spinatroulade
Når du skal lave din spinatbund, vil jeg anbefale dig at anvende optøet finthakket spinat, som er vredet fri for overskydende væske gennem en sigte. Om du bruger en blender eller en håndmixer er underordnet - resultatet bliver det samme.
fyld til spinatroulade med laks
Smør flødeostecremen helt ud til kanten på den afkølede spinatbund med en dejskraber eller en smørekniv. Fordel de tynde koldrøgede skiver laks ovenpå flødeostecremen. Rul stramt rouladen sammen fra den ene af de to længste sider, og pak rouladen ind i husholdningsfilm. Lad den færdige spinatroulade med laks hvile i køleskabet i minimum et par timer - du kan med fordel lave spinatrouladen dagen i forvejen.
Spinatroulade med laks
Skær den færdige spinatroulade med laks ud i fingertykke skiver, og anret rouladen på et fad ovenpå lidt frisk salat. Pynt anretningen med nogle citronbåde, cherrytomater og lidt frisk dild.

Prøv lige at se opskriften på: Ostebrød med krydderurter som pull-apart

Kan spinatroulade med laks laves i forvejen?

Det korte svar er ja. Du kan med fordel lave spinatroulade med laks i forvejen. Både dagen i forvejen og så opbevare den på køl, eller fryse den ned i op til to måneder, men så heller ikke længere, da røget laks og mælkeprodukter har en forholdsvis kort holdbarhed på frost. Jeg vil klart anbefale dig at bage og samle spinatrouladen dagen i forvejen, så rouladen lige får lov til at sætte sig inden den skal skæres ud i fingertykke skiver.

Prøv lige at se opskriften på: Bruschetta med smørristede kantareller

Skal jeg bruge frossen eller frisk spinat til spinatbunden?

Det bedste resultat opnår du med frossen spinat, som blot skal optø og vrides fri for væde gennem en sigte. Hvis du bruger frossen hakket spinat, kan du piske spinatblandingen sammen med en håndmixer. Har du købt helbladet frossen spinat, er det nødvendigt at blende spinatblandingen på en blender eller med en stavblender. Om du bruger frisk eller frossen spinat er rent smagsmæssigt helt underordnet - du kan ikke smage forskel. Frossen spinat er også billigere, og er noget nemmere at stå med end frisk spinat.

Prøv lige at se opskriften på: Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter

Sådan laver du den perfekte spinatbund

Hvis du har prøvet at bage roulade, kan du bage spinatbund med bind for øjnene. Er det første gang du kaster dig ud i at lave roulade - i dette tilfælde spinatroulade, kan du med sindsro kaste dig ud i disciplinen. Det er nemt og lige til, hvis du bare følger min vejledning. Det vigtigste er næsten konsistensen på spinatblandingen, som skal være forholdsvis tyk i konsistensen, så den ikke løber ud på bagepapiret.

  1. Lad spinaten optø og pres den fri for væde med en grydeske gennem en sigte.
  2. Pisk spinatblandingen ensartet med en håndmixer eller blender, og vend de stive æggehvider ned i skålen til spinatblandingen. Rør forsigtigt æggehviderne ind i spinatblandingen.
  3. Fordel spinatblandingen på en bageplade beklædt med bagepapir, og smør blandingen ud med en dejskraber til den har en størrelse på ca. 30x40 cm. eller en tykkelse på ca. 0,5 cm.
  4. Bag spinatbunden i en forvarmet ovn i ca. 15-20 minutter, eller til overfladen begynder at blive let gylden. Konsistensen på spinatbunden skal være fast.
  5. Lad spinatbunden afkøle i ca. 5-10 minutter inden du fjerner bagepapiret. Du fjerner bagepapiret ved at vende den afkølede spinatbund ud på et nyt stykke bagepapir eller stort skærebræt, hvorefter du forsigtigt kan fjerne bagepapiret ved ved hjælp af begge hænder.
  6. Læg evt. et fugtigt rent viskestykke over spinatbunden, når du har fjernet bagepapiret, så det holdes fugtigt og ikke revner når du ruller den færdige spinatroulade sammen.

Prøv lige at se opskriften på: Tunmousse

Spinatroulade i nye klæder

Opskriften på spinatroulade kan varieres i det uendelige i forhold til ingredienser. Er du ikke den store tilhænger af laks, kan du fx erstatte den koldrøgede laks med røget ørred, skinke eller tun i dåse. Ønsker du lidt mere struktur og bid i flødeostecremen, kan du tilføje lidt finthakket peberfrugt, rødløg eller stenbiderrogn, hvis den skal have hele armen. Jeg sværger mest til den klassiske udgave med koldrøget laks i skiver, men det er jo en smagssag, og alternativt kan du jo fx lave forskellige udgaver med laks og ørred. Mulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænser. Tip mig endelig, hvis du ligger inde med en god variant på spinatroulade.

God fornøjelse.

Spinatroulade med laks

Print
Serves: 10-12 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 260 calories 20 grams fat
Rating: 4.7/5
( 332 voted )

Ingredients

  • Spinatbund til spinatroulade med laks:
  • 450 gr. spinat, hakket og optøet fra frost
  • 4 æg
  • 0,5 dl. piskefløde (mælk kan også anvendes)
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Flødeostecreme med dild:
  • 200 gr. naturel flødeost
  • 1 dl. cremefraiche
  • 2 spsk. dild, finthakket
  • 2 spsk. friskpresset citronsaft
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Fyld og pynt:
  • 200-250 gr. koldrøget laks, skiver
  • Frisk dild
  • Lidt blandet salat eller friske ærteskud som du kan anrette spinatrouladen på

Instructions

Spinatbund til lakseroulade:

  1. Forvarm ovnen til 200° grader almindelig over- og undervarme.
  2. Lad spinaten optø og pres den fri for væde med en grydeske gennem en sigte.
  3. Pisk æggeblommerne sammen med den finthakkede spinat, piskefløde, salt og peber. Du kan vælge at piske det sammen med en el-pisker eller i en blender.
  4. Pisk hviderne stive i en røreskål, og vend dem forsigtigt i spinatblandingen.
  5. Fordel spinatblandingen med en dejskraber på en bageplade beklædt med bagepapir. Spinatblandingen skal have en tykkelse på ca. 0,5 cm. og en størrelse på ca. 30x40 cm.
  6. Bag spinatbunden ved 200° grader almindelig over- og undervarme i ca. 15-20 minutter, eller til spinatbunden er fast og begynder at blive gylden.
  7. Lad spinatbunden afkøle i ca. 5-10 minutter inden du fjerner bagepapiret. Du fjerner bagepapiret ved at vende den afkølede spinatbund ud på et nyt stykke bagepapir eller stort skærebræt, hvorefter du forsigtigt kan fjerne det brugte bagepapir.

Flødeostecreme med dild:

  1. Rør flødeost sammen med cremefraiche, dild, citronsaft og smag den til med salt og friskkværnet peber.

Sådan samler du din spinatroulade med laks:

  1. Smør flødeostecremen helt ud til kanten på den afkølede spinatbund med en dejskraber eller en smørekniv.
  2. Fordel de tynde koldrøgede skiver laks ovenpå flødeostecremen.
  3. Rul stramt rouladen sammen fra den ene af de to længste sider, og pak rouladen ind i husholdningsfilm.
  4. Lad den færdige spinatroulade med laks hvile i køleskabet i minimum et par timer - du kan med fordel lave spinatrouladen dagen i forvejen.

Servering og anretning:

  1. Skær rouladen ud i skiver på tykkelse med en finger (ca. 2 cm.), og anret skiverne på et fad eller tallerken på en bund af lidt frisk salat. Pynt med lidt frisk dild, cherrytomater og citronbåde.
  2. Velbekomme.

Notes

Du kan med fordel lave spinatrouladen med laks dagen i forvejen, så den blot skal skæres i skiver og anrettes på et fad eller tallerken. Hvis du ønsker lidt mere tekstur i flødeostecremen, kan du prøve at tilsætte lidt finthakket rød eller gul peberfrugt. Server spinatrouladen ovenpå en bund af lidt blandet salat sammen med et lunt flute.

Spinatroulade med laks

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *