Forside » Spinatvafler med røget laks

Spinatvafler med røget laks

Spinatvafler med røget laks

Lækker aftensmad behøver ikke kræve flere timers indsats i køkkenet. Denne opskrift på spinatvafler med røget laks er fastfood og superfood på under 30 minutter. Lækker hverdagsmad, som både kan nydes til frokost og som let aftensmad. Spinatvafler med røget laks er også et hit til brunchbordet eller som frokostanretning, når du fx har inviteret gæster. Jeg har valgt at servere flødeostecreme til mine spinatvafler med røget laks, da flødeost rørt sammen med dild, citronsaft, salt og peber er et guddommeligt match til røget laks. Er du ikke lige til flødeost, kan du også sagtens servere hytteost, som samtidig er et sundere alternativ.

Prøv lige at se opskriften på: Rustikke minitærter med gedeost og spinat

Denne opskrift på spinatvafler med røget laks er:

  • Sund og lækker hverdagsmad, som både kan nydes til frokost og som let aftensmad
  • Sprøde spinatvafler uden tilsat sukker og bagepulver
  • Spækket med smag og sunde vitaminer
  • Velegnet som frokostanretning

Prøv lige at se opskriften på: Lakserilette med varmrøget laks og krydderurter

Grønt camoufleret i sprøde vafler

Spinatvafler med røget laks er en god måde at få lidt ekstra grønt ind i hverdagen på. Den sunde spinat bliver næsten camoufleret i de sprøde vafler, og selv grøntsagsforskrækkede individer vil ikke tænke over, at de faktisk sidder og spinat spinat som selveste Skipper Skræk. Spinatvafler er et hit for både børn og voksne, og hvis alle ikke er lige begejstrede for røget laks, kan man servere andet fyld som fx stegt kyllingebryst skåret i skiver, falafel, parmaskinke eller blot en masse andre grøntsager som fx agurk, tomat, avocado, majs og ærter.

Spinatvafler med røget laks

Nem opskrift på spinatvafler med laks

Spinatvafler er noget af det nemmeste at tilberede i køkkenet på lige fod med almindelige vafler og pandekager. Og så er de sunde, mættende og meget indbydende at se på, når de ligger på en tallerken. Helt friskbagte er spinatvafler stadigvæk sprøde i kanten, men de smager også godt kolde direkte fra køleskabet, hvor de sagtens kan holde sig friske i 2-3 dage. Du kan nyde dem kolde, eller lune dem i mikroovnen eller på en brødrister. At spise spinatvafler er som at spise hotdogs. Det er byg-selv-mad. Man kan lade folk komponere deres egen udgave, eller servere vaflerne færdiganrettet som en let frokostanretning.

Prøv lige at se opskriften på: Bruschetta med smørristede kantareller

Forslag til fyld i dine spinatvafler:

  • Røget laks
  • Varmrøget laks
  • Stegt kyllingebryst i skiver
  • Avocado
  • Parmaskinke
  • Tun
  • Laksemousse
  • Lakserilette

Prøv lige at se opskriften på: Tomatsalat

Skal du bruge frisk eller frossen spinat?

Du kan bruge både frossen og frisk spinat til spivatvafler med røget laks. Jeg bruger som regel spinat fra frost, da det altid er en fast basisvare her i huset, og jeg synes umiddelbart ikke, at der er den store forskel rent smagsmæssigt, når man sætter tænderne i de grønne vafler.

God fornøjelse.

Spinatvafler med røget laks

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 325 calories 20 grams fat
Rating: 4.4/5
( 60 voted )

Ingredients

  • Dej til spinatvafler:
  • 2 æg, separeret i æggeblomme og æggehvide
  • 3,5 dl. mælk
  • 185 gr. hvedemel
  • 125 gr. smeltet smør
  • 100 gr. friske spinatblade, finthakket (100 gr. frosne drænede spinatblade kan også anvendes)
  • 150 gr. feta, smuldret i små stykker
  • 1 tsk. salt
  • Fyld og topping:
  • 200 gr. røget laks, skiveskåret
  • 200 gr. flødeost naturel
  • 1 bdt. dild, finthakket
  • 1 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 tsk. friskpresset citronsaft
  • 1 lille rødløg, skåret i tynde ringe (kan undlades)

Instructions

Dej til spinatvafler:

  1. Pisk æggeblommer, mælk og smeltet smør sammen i en røreskål.
  2. Tilsæt hvedemel og salt, og pisk dejen ensartet med en el-pisker.
  3. Smuldre fetaosten og spinaten i dejen, og rør forsigtigt rundt med en dejspatel.
  4. Pisk æggehviderne stive i en anden lille skål.
  5. Vend forsigtigt de stive æggehvider ned i dejen, og rør rundt indtil dejen igen er ensartet, men uden at slå luften ud af æggehviderne.
  6. Opvarm dit vaffeljern, og fordel en passende mængde dej i formen.
  7. Bag spinatvaflerne i ca. 3-5 minutter eller til de begynder at blive gyldne og sprøde i kanten.
  8. Læg de færdigbagte spinatvafler på en rist og lad dem køle lidt af.

Fyld og topping:

  1. Vend flødeosten ud i en røreskål, og rør den sammen med citronsaft, salt, finthakket dild og friskkværnet peber. Smag flødeosten til.
  2. Top spinatvaflerne med flødeost, røget laks i skiver, lidt rødløg og en skefuld stenbiderrogn. Pynt spinatvaflen med lidt frisk dild.
  3. Server de færdige spinatvafler med røget laks.
  4. Velkekomme.

Notes

Du kan sagtens lave spinatvaflerne dagen i forvejen, og smager både godt lune som kolde. Du kan også variere fyldet på dine spinatvafler med fx en halv avocado i skiver, langtidsbagte tomater og feldsalat.

Spinatvafler med røget laks

2 kommentarer til “Spinatvafler med røget laks”

    1. Thomas fra Barego'mad

      Hej Jim,
      Det er jeg rigtig glad for at høre. Sesamknækbrød lyder som en spændende kombination - det har jeg ikke lige selv skænket en tanke.

      Tak for dit indspark.

      Hilsen
      Thomas

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *