Hvis du er på udkig efter en smagfuld og nem pastaret, så er spaghetti med salciccia og tigerrejer en oplagt mulighed. Denne pastaret er spækket med smag og italiensk feriestemning. God mad er ofte det helt simple af slagsen. Få gode råvarer og simpel tilberedning. Nem og velsmagende aftensmad til den travle hverdag, eller til de dage, hvor motivationen til det helt store gastronomiske måltid kan ligge på et meget lille sted. Jeg tror de fleste kan nikke genkendende til det. Ikke sandt?
Energien er der ikke lige, men man ønsker stadigvæk at få noget fornuftigt indenbords. Her kommer de kære pastaretter ind i billedet. Pasta er særligt velegnet som nem og hurtig aftensmad. Italiensk fastfood som både er mættende og sundt. Denne nemme pastaret både smager og mætter godt. Den består af få simple ingredienser, hvor den italienske salciccia er med til at løfte hele måltidet. Friskkogt spaghetti vendt i en lækker simpel tomatsauce ledsaget af de mest lækre tigerrejer. De hjemmelavede kødboller holder hviledag til fordel for baconen, så den klassiske scene med Lady og Vagabonden parkerer vi lige for en stund.
En elsket pastaret spækket med smag
Spaghetti med salciccia og tigerrejer er en ret, der er opstået i Italien, hvor pasta er en vigtig del af den kulinariske arv. Salciccia, en italiensk pølse lavet af svinekød, og tigerrejer er ingredienser, der ofte bruges i det italienske køkken, især i regionerne nær kysten.
Det er ikke klart, hvor præcis opskriften på spaghetti med salciccia og tigerrejer stammer fra, da der ikke er nogen officiel dokumentation eller historie bag denne ret. Men det er en ret, der har været populær i Italien i mange år, og som nu er blevet spredt ud over hele verden.
Spaghetti med salciccia og tigerrejer er en ret, der er kendt for sin kraftige smag og alsidighed. Det er en lækker kombination af smagsnuancer og teksturer, der går godt sammen, og som har gjort denne ret til en populær mulighed for pastaelskere overalt.
Prøv lige at se opskriften på: Små æbletærter i airfryer
Denne opskrift på spaghetti med salciccia og tigerrejer er:
- En super lækker pastaret, som er legende let at tilberede
- Spækket med smag
- Nem hverdagsmad for hele familien
- Kan også serveres som gæstemad
Disse ingredienser skal du bruge:
- Fuldkornsspaghetti
- Salciccia (italiensk svinepølse)
- Tigerrejer
- Løg
- Hvidløg
- Cherrytomater
- Frisk rosmarin (tørret rosmarin kan også anvendes)
- Tørrede chiliflager (kan undlades)
- Tomatkoncentrat
- Kogevand fra spaghettien
- Friskpresset citronsaft
- Salt
- Friskkværnet peber
Prøv lige at se opskriften på: Forloren hare i airfryer
Prøv lige at se opskriften på: Hasselbackkartofler i airfryer
Denne pastaret er en af mine personlige favoritter, som jeg ynder at lave både i hverdagen, eller i weekenden hvor der er lidt ekstra tid til at kæle for detaljerne i selskab med et godt glas rødvin. Den italienske svinepølse tilføjer en dejlig krydret smag, mens cherrytomater og tomatkoncentrat tilføjer sødme og dybde. Og selvfølgelig udgør spaghetti den perfekte base for alle disse smagfulde ingredienser. Prøv denne opskrift næste gang du er i humør til en lækker pastaret - jeg er ret overbevist om, at du ikke vil blive skuffet.
God fornøjelse.
Ingredients
- 400 gr. fuldkornsspaghetti, ukogt
- 300 gr. salciccia (italiensk svinepølse)
- 200 gr. tigerrejer, drænet
- 1 stort løg, finthakket eller skåret i tynde både
- 3 fed hvidløg, finpresset
- 25-30 cherrytomater, halveret
- 1,5 spsk. frisk rosmarin, finthakket (1 tsk. tørret rosmarin kan også anvendes)
- 0,25 tsk. tørrede chiliflager (kan undlades)
- 70 gr. tomatkoncentrat (2 spsk. med top)
- 1,5 dl. kogevand fra spaghettien
- Friskpresset citronsaft fra en halv citron
- Salt
- Friskkværnet peber
Instructions
- Kog pastaen efter anvisningerne på emballagen, og gem et par deciliter af kogevandet til sovsen. Pastaen skal koges al dente (med bid).
- Skær salciccia-pølsen ud i små tern eller rustikke mundrette stykker.
- Gå tigerrejerne efter og fjern evt. skal og tarm.
- Opvarm lidt olie i en gryde eller stor pande, og svits salciccia-pølsen i et par minutter ved middelhøj varme (7 på en skala fra 1 til 9 på kogepladen).
- Tilsæt løg og hvidløg, og steg videre i yderligere et par minutter, eller til løgene er bløde.
- Vend de halverede cherrytomater ned til de øvrige ingredienser sammen med rosmarin og tomatkoncentrat. Lad tomatblandingen småsimre i ca. 10 minutter, og mos dem lidt når de er blevet bløde i konsistensen.
- Smag tomatsovsen til med salt, friskkværnet peber, citronsaft og lidt tørrede chiliflager (kan undlades).
- Tilsæt tigerrejerne og fordel dem i tomatsovsen.
- Hæld kogevandet fra pastaten og vend den friskkogte pasta ned i gryden eller panden til alle de øvrige ingredienser. Tilsæt ca. 1,5 dl. kogevand og varm pastaretten igennem ved høj varme.
- Server retten toppet med lidt friske rosmarinblade og lidt fintrevet parmesan.
- Velbekomme.