Forside » Frokost, brunch og tapas » Små æbletærter i airfryer

Små æbletærter i airfryer

Små æbletærter med remonce i airfryer

Værsgo – så er der små æbletærter med karamelliseret marcipanremonce i airfryer. Små æbletærter i airfryer er en lækker og nem kagedessert, som kan nydes hele året rundt. En af de mest populære måder at tilberede små æbletærter på er i airfryer, da det er en hurtig og nem måde at få en sprød og lækker tærte på. Spækket med aromatiske danske æbler, som gør disse små tærter til en uimodståelig mundfuld. Æbletærte kan laves på utallige måder, men denne udgave er helt klart min store favorit, som bages i en lille tærteform med en diameter på 10 centimeter.

Et vaskeægte kagehit til eftermiddagskaffen eller som dessertkage til gæstemiddagen ledsaget af en kugle vaniljeis. Æbletærte med mørdej er utrolig nem at tilberede, og kræver ganske få ingredienser, som du med stor sandsynlighed allerede har liggende som basisvarer i dit køkken. Duften af marcipanremonce og vanilje, smagen af aromatiske æbler, og et karamelliseret låg toppet med sukker, gør denne tærte til et uimodståeligt bekendtskab.

Du kan som sagt lave tærterne hele året rundt, men det er især når de danske æbler er i sæson, at lysten til hjemmebagt æbletærte melder sig. Jeg bliver aldrig træt af en hjemmebagt æblepie, som selvfølgelig bliver bagt i stor stil når den danske æblesæson er på sit højeste. Du kan selvfølgelig bruge udenlandske æbler, men danske økologiske æbler smager nu bare bedre med deres unikke aromaer og syrlighed.

Denne opskrift på små æbletærter i airfryer er:

  • Helt uimodståelige med karamelliseret marcipanremonce
  • En mundvandsdrivende lækker æbletærte med sprød mørdejsbund
  • Lette at samle med ganske få grundingredienser, og selvfølgelig saftige spisemodne æbler
  • En lækker velsmagende æbletærte med en skøn smag af vanilje og marcipanremonce

Disse ingredienser skal du bruge:

  • Hvedemel
  • Sukker
  • Smør
  • Vaniljesukker
  • Bagepulver
  • Æg
  • Marcipan
  • Æbler
  • Cremefraiche 18% eller vaniljeis (til servering)
Æblekage i airfryer
Små æbletærter med karamelliseret marcipanremonce ledsaget af cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum.

Tips og tricks

  1. Tilføj forskellige krydderier eller ingredienser til æblefyldet, som fx stødt ingefær, vanilje, kanel, grofthakkede nødder, tranebær eller rosiner, for at give tærterne ekstra smag og tekstur.
  2. Hvis du ikke har en airfryer, kan du sagtens tilberede tærterne i en almindelig ovn ved 200° grader over- og undervarme i ca. 30 minutter, eller til tærterne er gyldne og gennembagte.
  3. Små æbletærter i airfryer er en hurtig og nem måde at tilberede en lækker dessert på, og de er perfekte som det afsluttende punktum efter en hyggelig gæstemiddag ledsaget af lidt cremefraiche eller en kugle vaniljeis.
  4. Du kan sagtens lave æbletærterne i forvejen og opbevare dem på køl, så de blot skal bages lige inden servering.

Velegnede æblesorter til æbletærte

Danske æbler er helt specielle takket være vores danske lunefulde klima, som skaber den der helt specielle flerstrengede aromapalette, som gør de danske æbler til noget helt specielt. Jeg foretrækker syrlige danske æbler som fx Rød Jonagold, Rød Gråsten og Rød Ingrid Marie, som er faste syrlige æbler med en god sødme. Og selvfølgelig Belle de Boskoop, som er et fantastisk allround-madæble med en skøn aromatisk smag. Vi har desværre ikke selv æbletræer på matriklen, men min far har to æbletræer – Discovery og Rød Jonagold, som vi hvert år har uhindret adgang til. Der er noget tilfredsstillende ved selv at gå ud i naturen og plukke æbler – fra jord til bord, og jeg nyder hvert år de mange æbler fra min fars have, som blandt andet bliver forvandlet til æblekage – både den gammeldags af slagsen, og den bagte udgave med kanel. Og selvfølgelig æbletærte med karamelliseret marcipanremonce.

Sommeræbler:

  • Rød Gråsten
  • Discovery
  • Sunrise

Efterårs- og vinteræbler:

  • Belle de Boskoop
  • Cox Orange
  • Holsteiner Cox
  • Brændekilde æble
  • Rød Ingrid Marie
  • Rød Aroma
  • Elstar
  • Rød Jonagold

God bagelyst.

Små æbletærter i airfryer

Print
Serves: 8 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 750 calories 20 grams fat
Rating: 4.7/5
( 62 voted )

Ingredients

  • Tærtebunde:
  • 200 gr. hvedemel
  • 100 gr. smør
  • 100 gr. sukker
  • 0,25 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg, sammenpisket
  • Fyld til tærterne:
  • 4-5 mellemstore æbler, halveret og skåret i meget tynde skiver
  • 150 gr. sukker
  • 150 gr. marcipan, fintrevet
  • 140 gr. smør, blødt
  • 0,5 tsk. vaniljesukker
  • Sukker til drys ovenpå æbletærterne
  • Serveringsforslag:
  • Cremefraiche 18%
  • Vaniljeis
  • Flødeskum pisket med lidt vaniljesukker

Instructions

Tærtedej:

  1. Bland alle de tørre ingredienser i en røreskål.
  2. Riv smørret groft på et rivejern, eller skær det ud i små tern. Smuldr smørret ind i melblandingen med klør fem, og saml dejen med det sammenpiskede æg. Tilsæt evt. en smule koldt vand, hvis du ikke kan samle dejen. En mørdej skal ikke æltes længe, men skal samles hurtigt så dejen ikke bliver for varm. Du kan evt. samle alle ingredienserne i en foodprocessor.
  3. Læg mørdejskuglen på køl pakket ind i husholdningsfilm i ca. 30-45 minutter. Du kan også putte dejen i fryseren, hvis det skal gå ekstra hurtigt.
  4. Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord, så dejen har en tykkelse på ca. 3 millimeter. Skær dejen ud i otte lige store cirkler med en diameter, som er lidt større end de små smurte tærteforme. Placer dejen i tærteformen og tryk forsigtigt dejen ind i rillerne på tærteformen. Gentag processen.
  5. Fordel marcipanremoncen i tærteformene med en spiseske, og sæt æbleskiverne på højkant i et cirkelmønster ned i remoncen, så det ligner en rose. Start udefra og arbejd dig ind mod midten.
  6. Drys æbletærterne med lidt sukker, og placer tærteformene ovenpå grillpladen i airfryeren.
  7. Bag tærterne ved 160° grader i ca. 20 minutter, eller til tærterne er gyldne og mørdejsbunden sprød. Har din airfryer et bageprogram, kan du med fordel bage tærterne på dette program.
  8. Server tærterne lune og friskbagte ledsaget af cremefraiche, flødeskum eller lidt vaniljeis.
  9. Velbekomme.

Marcipanremonce:

  1. Riv marcipanen groft på et rivejern, og pisk det sammen med sukker, vaniljesukker og smør. Konsistensen skal være tyk og cremet.

Æblefyld:

  1. Skræl og udkern æblerne.
  2. Halver æblerne og skær æblerne i meget tynde skiver.

Notes

Tilføj forskellige krydderier eller ingredienser til æblefyldet, som fx stødt ingefær, vanilje, kanel, grofthakkede nødder, tranebær eller rosiner, for at give tærterne ekstra smag og tekstur. Hvis du ikke har en airfryer, kan du sagtens tilberede tærterne i en almindelig ovn ved 200° grader over- og undervarme i ca. 30 minutter, eller til tærterne er gyldne og gennembagte.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *